3 april 2018

Glossy en langhoudend: Lancôme L'Absolu Lacquer

Lancôme L'Absolu Lacquer

Waar tot voor kort de nadruk vooral op matte (liquid) lipsticks lag, merk ik dat de slinger op dit moment toch terug richting de glossy finish lijkt te slaan en in het bijzonder bij de meer mainstream merken. Zeg echter niet "gewoon een gloss" tegen het product van vandaag, want Lancôme L'Absolu Lacquer is zoveel meer!

L'Absolu Rouge als dusdanig is geen onbekende: al 25 jaar staat deze lipstick voor een van de signatuurproducten van Lancôme en werd de lijn uitgebreid en verfijnd met nieuwigheden. Onder de paraplu van L'Absolu Rouge vallen dus meerdere lipproducten met verschillende texturen en finishes - zo blogde ik een tijdje geleden nog over L'Absolu Gloss, waarvan er steeds een of twee standaard in mijn handtas te vinden zijn.

L'Absolu Lacquer daarentegen is geen standaard gloss, maar een liplak die vrij 'moduleerbaar' is. Een woordje uitleg...

Lancôme L'Absolu Lacquer

Simpel gezegd, staat L'Absolu Lacquer voor een comfortabele lak met moduleerbare intensiteit maar mét langhoudende glans. De textuur is daartoe opgebouwd uit een emulsie van olie en water: fijn van textuur, licht en hydraterend, niet-plakkerig máár met een voelbare houdbaarheid en kleurintensiteit die de lippen niet meer loslaat. Ik kan het niet anders omschrijven: eens je de L'Absolu Lacquers op je lippen hebt liggen, voel je onmiddellijk dat de formule niet zomaar zal uitlopen of vervagen.

De kleur is moduleerbaar in de zin dat je hem naar eigen wens kan opbouwen: het eerste laagje is transparant, glossy en eerder draagbaar; het tweede laagje is veel intenser en neigt naar een glossy-lacqué; het derde laagje legt de finishing touch wat betreft de lacqué look.

De houdbaarheid is niet te vergelijken met eender welke andere gloss. Ik post deze week nog een vlog waarin je een van onderstaande lacquers zelf aan het werk kan zien, maar ik kan je al verklappen: ze gaan nergens heen. Zelfs na mijn lunch zat L'Absolu Lacquer er nog zo goed als perfect op. Je moet ze al werkelijk van je lippen vegen voor ze kleur lossen. Zelfs wanneer na ettelijke uren de lak van je lippen is, blijven je lippen nog steeds gestained. Mijn ervaring is natuurlijk beperkt tot drie van de in totaal 30 kleuren, dus ik kan misschien niet spreken over álle L'Absolu Lacquers, zeker niet over de lichtere of nude tinten. Maar bij deze drie kleuren had ik wel telkens dezelfde ervaring, dus dat zegt wel íets, denk ik dan.

Om netjes te kunnen werken, werd L'Absolu Lacquer uitgerust met een precisieapplicator: plat en puntig, met aan beide zijden een reservoir waarin genoeg lak blijft liggen om je lippen in te kleuren. Die spitse applicator is wel nodig, zeker als je met een van de fellere of diepere L'Absolu Lacquer tinten werkt. Eens je uitschiet, is corrigeren niet altijd zo gemakkelijk...

Ik ben alleszins fan van de verpakking: de zwarte dégradé oogt heel chique en modern en het is ook gewoon fijn dat je onderaan de kleur zelf kan spotten.

Lancôme L'Absolu Lacquer

Lancôme L'Absolu Lacquer

Swatches: 1 laagje van Lancôme L'Absolu Lacquer in 490 Not Afraid - 515 Be Happy - 378 Be Unique

Zoals je hierboven kan zien, is de eerste laag semi-transparant - L'Absolu Lacquer zou dan bijna kunnen doorgaan voor een 'gewone' goed gepigmenteerde gloss. Uiteraard komen de kleuren op mijn bleke onderarm wat feller naar voren dan op de lippen.

Lancôme L'Absolu Lacquer

Swatches: 2 laagjes van Lancôme L'Absolu Lacquer in 490 Not Afraid - 515 Be Happy - 378 Be Unique

Met een tweede laag creëer je een meer intense, glossy-lacqué finish. Zeker op de lippen vind ik dat lacqué effect veel meer naar voren komen. Het was in elk geval niet zo eenvoudig om de swatches van mijn bleek vel te krijgen, ik heb effectief moeten boenen, haha!

Lancôme L'Absolu Lacquer 515 Be Happy

Lancôme L'Absolu Lacquer 515 Be Happy

De L'Absolu Lacquers in actie! Dit is 515 Be Happy: een frisse rode kleur die zich ontleent als moderne klassieker. De glans neemt in mijn ogen exponentieel toe met de tweede laag, die meteen dekkend is.

Lancôme L'Absolu Lacquer 378 Be Unique

Lancôme L'Absolu Lacquer

De roze 378 Be Unique sprak mij meteen aan toen het Lancôme pakketje bij mij in de bus viel! Het is geen verrassing dat ik het wel voor roze heb: het brengt een zekere frisheid én speelsheid in de make-up en is voor mij een jongere versie van rode lipstick. Ik ben zelf erg blij met Be Unique, in die mate zelfs dat ik heel graag ook de andere roze tinten van L'Absolu Lacquer wil ontdekken. Ik ben er zeker van dat er nog een frisse, draagbare nuderoze tussen zit die perfect aan mijn wensen voldoet.

Net als 515 Be Happy, verlegt ook een tweede laagje van 378 Be Unique de grens van glossy naar lacqué.

Lancôme L'Absolu Lacquer 490 Not Afraid

Lancôme L'Absolu Lacquer 490 Not Afraid

Van 490 Not Afraid was ik initieel toch wel een beetje bang. Het is geen standaardkleur in mijn collectie en zeker geen kleur waar ik blindelings naar zou grijpen. Maar op mijn lippen komt de kleur toch ietsje meer rood en 'bitten' over dan wat in de tube zie. 490 Not Afraid heeft ook het meeste aandacht nodig bij applicatie. Ik merkte snel dat de formule wat ophoopte, maar als je eens met je lippen tegen elkaar wrijft, is dat ook meteen weg. In de vlog zal je zien hoe goed Not Afraid blijft zitten, zelfs na een lunch en daar draag ik ook een derde laagje, dus de intensiteit wordt nog een beetje extra opgedreven.

Voor mij zijn de Lancôme L'Absolu Lacquers een ras apart. Eigenlijk zijn het gewoon hele glossy liquid lipsticks: ze combineren een mega glans met maximale houdbaarheid - een beetje zoals de matte liquid lipsticks, maar dan met een lacqué finish. Voor wie de matte trend meer dan beu is, doch graag een langhoudend lipproduct draagt, lijken ze me de perfecte samensmelting. Dat ze bovendien in 30 kleuren te krijgen zijn, is het werk van beauty guru extraordinaire Lisa Eldridge, die bij Lancôme helemaal haar ding mag doen.

Lancôme L'Absolu Lacquer - 8 ml voor € 33,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. De eerste 2 kleuren zijn mooi!
  De laatste is niet mijn favoriet.
  Ik denk niet dat ik dit zou kopen omdat het heel duur is.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de laatste kleur is al iets specifieker, dus niet voor ieders smaak, denk ik.

   Verwijderen
 2. Mooi! Ik had ze al voorbij eerder zien voorbij komen. Fijn die maximale houdbaarheid, alleen da boenen erna, dat is wat minder haha.
  Ik persoonlijk draag meestal wat zachtere tinten en liefst glos omdat ik maar fijne lippen heb 😞 En ja ik heb ook nog diepliggende ogen 😞
  Niet veel goeds dus 😊 maar wel een goed karakter 😜 haha.
  Momenteel draag ik het meeste van Lancôme L'absolu glos sheer 317 Pourquoi?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dat boenen heb ik dus ook gemerkt toen ik de swatches van mijn arm moest halen :D
   Ik weet dat ze van deze Lacquers ook nude en nuderoze tinten hebben, zou daar graag eens meer van testen. Draagt nét wat gemakkelijker, zo elke dag.

   Verwijderen
  2. Ik denk er net hetzelfde over! 😉 Een reden om nog eens te gaan shoppen 😜

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig