20 april 2018

Rimmel Insta Picture Perfect Look

Rimmel Insta Picture Perfect Look

Met de immense populariteit van Instagram is de selfie-generatie opgestaan. Nu ben ik zelf niet helemaal vrij van selfie-zonden, maar ik probeer mijn Instagram-account vooral te laten draaien rond de beautyproducten die ik graag test en met jullie deel. Rimmel London werd in elk geval geïnspireerd tot het creëeren van een heuse Insta-collectie, voor die Picture Perfect Look.

De perfecte selfie kan soms namelijk een handje hulp gebruiken - aka make-up. Of een filtertje. Of op sommige accounts ook wat Photoshop of Facetune, haha. De Picture Perfect Look bestaat uit verschillende producten die corrigeren, camoufleren, shapen en fixeren.

Rimmel Insta Picture Perfect Look

Rimmel Insta Conceal & Contour Medium

Het Rimmel Insta Conceal & Contour palet bestaat uit een trio met een highlighter, concealer en contourproduct. Het idee achter dit palet is dat je bepaalde zones op je gezicht kan laten oplichten en andere dan weer kan verdiepen. Als je niet helemaal weet hoe te beginnen, helpt de gebruiksaanwijzing je goed verder: op de achterkant staat een duidelijke foto waar je kan zien welk product waar hoort.

Het palet bestaat in een versie Light/Fair Skin en een versie Medium Skin. De swatches hierboven zijn voor de Medium Skin (van links naar rechts: highlighter, concealer en contour) en je ziet meteen dat de kleuren wat te donker en te warm zijn voor mijn bleke teint. De textuur is creamy, maar vrij licht, waardoor je de kleuren eenvoudig met de vingers kan aanbrengen en ze ook gemakkelijk uitblenden.

Rimmel Insta Conceal & Correct

Het Rimmel Insta Conceal & Correct palet bestaat dan weer uit een drie verschillende correctors: door te spelen met contrasterende kleuren kan je bepaalde zones op je gezicht corrigeren. De perzikkleur neutraliseert donkere kringen en geeft wat éclat. Voor mij werkt deze kleur perfect onder mijn ogen en is 'ie ook licht genoeg om goed in te blenden met de rest van mijn huid. De groene kleur neutraliseert dan weer roodheid dus bracht ik hem aan op mijn kin en op de neusvleugels. De lila kleur werkt tot slot een vale, doffe teint tegen, doordat het de gele ondertoon in de huid dempt.

Ook het Conceal & Correct palet is een trio met dezelfde lichte crèmetextuur. De kleuren zijn vrij gepigmenteerd en blenden vrij goed uit, maar zonder hun kleur en dus hun neutraliserende effect te verliezen.

Rimmel Insta Picture Perfect Look

Rimmel Insta Duo Contour Stick

Naas het Insta Conceal & Contour palet is er ook nog de Rimmel Insta Duo Contour Stick. Deze tweezijdige stick bestaat uit een contourkleur aan de ene kant en een glanzende highlighter aan de andere kant. De twee sticks zijn vrij zacht en smeuïg, maar gelukkig heeft geen van beide de neiging om te breken of af te brokkelen.

De Contour Stick is verkrijgbaar in de kleuren Light, Medium en Dark. De swatches hierboven zijn van de Contour Stick in Light: de contourkleur komt op mijn arm een beetje warm over - op het gezicht is 'ie wat neutraler, maar nog steeds niet zo koel of grijs als de 'typische' contourkleur. De highlighter heeft eerder een subtiel strobing effect en moet ik best goed opbouwen voor ik een zichtbaar resultaat heb, dus die mocht van mij wat intenser zijn.

Rimmel Insta Picture Perfect Look

Voor mij blijft het fixeren van de make-up een belangrijke stap in het proces, omdat dit zorgt voor een extra lange houdbaarheid, zodat ik overdag niet meer naar mijn make-up hoef te kijken. Een transparant poeder en een fixing spray doen al het werk voor mij!

Ik ben al jaren fan van transparante poeders, dus ik was meteen gecharmeerd door de Rimmel Insta Fix & Matte. Dit is een geperst poeder (handig!) met een embossing van hashtags - leuk gevonden!

Het Fix & Matte poeder werkt goed met een fluffy kwast, waarmee ik het poeder over heel mijn gezicht verdeel. Het is ook fijn genoeg om onder de ogen te gebruiken. Het poeder fixeert mijn foundation, zorgt voor een extra matterend effect en blurt alles nog een beetje extra uit. Het witte poeder wordt transparant op de huid, dus het heeft an sich geen enkele invloed op de kleur van je foundation.

Mijn laatste stap is steeds een fixing spray. Enerzijds geeft zo'n spray een verfrissing en dempt het enig poederig effect van mijn make-up. Anderzijds zorgt het voor een extra fixatie en houdt het mijn make-up de hele dag perfect. Mijn high end favoriet is de Urban Decay All Nighter spray, maar ik moet zeggen dat deze Rimmel Insta Fix & Go Setting Spray z'n mannetje kan staan, zeker voor z'n prijs! In wezen kan je de Rimmel spray zowel gebruiken als een matterende primer als een setting spray, maar persoonlijk verkies ik de laatste toepassing.

Kleine tip: houd de spray ver genoeg van je gezicht af (een goede armlengte is voldoende), dan is de nevel fijn genoeg en wordt al je harde werk niet teniet gedaan. Het poeder en de spray kan je trouwens ook in actie zien in mijn laatste drugstore make-up look!

Rimmel Insta Picture Perfect Look

Rimmel Insta Picture Perfect Look

De producten in actie! Ik gebruikte de drie kleuren van het Conceal & Correct palet: de perzikkleur onder mijn ogen, de groene kleur op mijn kin en rond de neusvleugels en de lila kleur rondom de mond en in het midden van mijn voorhoofd. Ik probeerde ook de Duo Contour Stick: de donkere contour is goed te zien, maar de highlighter valt een beetje weg en is amper waarneembaar.

Boven op dit kleurenpalet bracht ik mijn foundation aan - zoals je merkt, is er van al die kleurtjes niets meer te zien - en dat hoort ook zo! De corrector behouden hun neutraliserende werking, waardoor ik iets minder foundation en concealer moest gebruiken voor hetzelfde resultaat. Samen met het poeder en de fixing spray krijg ik bovenstaande look en ik ben er best tevreden mee! Ik moet wel zeggen dat het hele correctorproces met de drie verschillende kleuren mij net wat te intensief lijkt voor dagelijks gebruik, maar in het weekend of voor een feestje zie ik mij dit wel nog doen.

Rimmel Insta Picture Perfect Look - verkrijgbaar bij de drogisterij
Insta Duo Contour Stick in Light, Medium of Dark - 2 x 4 g voor € 9,99
Insta Conceal & Contour palet in Light/Fair Skin of Medium Skin - 8,4 g voor € 10,99
Insta Conceal & Correct - 8,4 g voor € 10,99
Insta Fix & Matte poeder - 8 g voor  € 10,99
Insta Fix & Go Setting Spray - 100 ml voor € 10,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ooh ik was al benieuwd naar de poeder en fixing mist, ze zien er goed uit!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes! Poeder en spray zijn mijn favorieten, omdat ik die ook echt wel dagelijks kan gebruiken. En ze werken goed!

   Verwijderen
 2. Toffe collectie, benieuwd naar de spray!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, zeker de moeite! Kwam net op tijd, toen mijn UD All Nighter op was en ik was blij een alternatief van de drogisterij te vinden.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig