17 juni 2018

NARS Natural Radiant Longwear Foundation & Radiant Creamy Concealer


De introductie van NARS bij Parfuma was voor mij een uitgelezen kans om me te laten shadematchen met een foundation en concealer. Voor foundation twijfelde ik vooraf tussen de Natural Radiant Longwear Foundation en klassieker Sheer Glow Foundation, maar toen de NARS-visagiste hoorde dat Estée Lauder Double Wear mijn favoriet was, overtuigde ze me om voor de eerste te gaan. Voor concealer wist ik het dan weer wel meteen: de bejubelde Radiant Creamy Concealer moest en zou de mijne worden!

Het heeft uiteindelijk even geduurd voor ik een definitief oordeel kon vellen over deze NARS Natural Radiant Longwear Foundation. Hoewel ik er zeer over te spreken was in deze first impressions video, heeft het nog even geduurd voor 'de klik' er was.

First things first - de specificaties: onder het motto 'There's longwear. And then there's strongwear' maakt NARS zich sterk dat de Natural Radiant Longwear Foundation het 16 uur uithoudt. Meestal worden de woorden langhoudende foundation gevolgd door de woorden matte finish. Niet zo bij NARS, waar longwear gelijk staat aan een olievrije, lichte formule met stralende finish. Hun Skin Optimizing Complex bevat namelijk een blend van frambozen-, appel- en watermeloenextracten, die de foundation egaliserende en stralende eigenschappen geeft. Simpel gezegd: dit is een soepel aanvoelende foundation die er naturel (doch niet: glanzend) uitziet, maar toch de kracht heeft om het een hele dag uit te houden.

Kusjes voor NARS om - anders dan met hun Sheer Glow - ditmaal een flacon mét pomp te voorzien! De formule van de Natural Radiant Longwear Foundation is vrij dik en geconcentreerd - je moet vooraf de flacon goed schudden en er komt slechts een ieniminibeetje uit de pomp. Vergis je niet, de formule is dermate geconcentreerd en gepigmenteerd dat dat ene, kleine, miezerige pompje wel direct de helft van je gezicht bedekt. Boom, dekking!

Swatches links: NARS Natural Radiant Longwear Foundation in Light 4 Deauville - rechts: Radiant Creamy Concealer in Light 2 Vanilla

In principe heeft de Natural Radiant Longwear Foundation een medium dekking, maar het hangt een beetje van de applicatie af. NARS zelf adviseert om gewoon je vingers te gebruiken omdat de formule ervoor is ontwikkeld. Zelf heb ik hem ook getest met een beautyblender en dan vind ik de dekking eerder een lichte medium (zie foto's onderaan). Op dit moment is mijn favoriete applicatiemethode met een kwast (mijn Tom Ford Cream Foundation Brush 02 die ik kort in deze vlog liet zien) en dan krijg je een volle medium dekking.

De Natural Radiant Longwear Foundation wordt vooral aangeraden voor de normale, gemengde of vette huid. Ik denk dat hij ook wel werkt met voor een drogere huid, máár dan mag je geen al te hydraterende primer als basis gebruiken. Ik heb namelijk gemerkt dat de Natural Radiant Longwear Foundation het dan helemaal niet zo lang uithoudt en rondom mijn neus en kin snel begint te vervagen. Ik maakte pas de klik toen ik een matte primer aanbracht (zoiets à la Too Faced Primed & Peachy of Benefit The POREfessional), wat voor veel betere resultaten zorgt. Met mijn gemengde huid poeder ik alle foundations ook steeds af, dus ik weet niet hoe 'ie het doet zonder poeder. Qua houdbaarheid haalt deze NARS-foundation het niet van mijn Estée Lauder Double Wear, die het in extremere omstandigheden nog net iets beter doet. Toch categoriseer ik de Natural Radiant Longwear Foundation onder de noemer langhoudende foundations, omdat de houdbaarheid effectief bovengemiddeld is.

Met een ruime selectie van 33 kleuren vind je in elk geval de juiste match, ongeacht je huidtint of ondertoon. De Natural Radiant Longwear Foundation heeft een transparante basis en krijgt kleur dankzij micropigmenten die zijn bedekt met aminozuren en minerale poeders die de ondertoon van de huid nabootsen, zodat de tint zo goed als mogelijk bij je eigen huid aansluit. Ik ben Light 4 Deauville, een lichte foundation met zowel roze als gele ondertonen en ik moet zeggen dat ik erg blij ben met deze match! De swatchfoto hierboven is getrokken op een zeer zonnig moment, in het echt is de foundation iets minder donker - gelukkig maar, anders zag ik er oranje uit! :D


In dezelfde lijn kocht ik ook de NARS Radiant Creamy Concealer. We zijn de laatste jaren doodgegooid met reviews over deze concealer en hij blijft menig beautybloggers favoriet. Aangezien ik nooit concealer skip in mijn make-up looks, wilde ik het mirakel aan den lijve ondervinden.

De verpakking is alweer erg strak, in de typische NARS-signatuur en met een sponsapplicator. Ik vind zoiets wel gemakkelijk werken, omdat je de concealer vrij precies kan aanbrengen. Inwerken doe ik dan met mijn ringvinger of met een kwastje. Van de concealer zijn er 22 kleuren en ik koos Light 2 Vanilla, een kleur die het goed doet onder de ogen en er een beetje extra éclat toevoegt. Vanilla is echter niet dermate roze als bijvoorbeeld mijn Sisley Phyto-Cernes Eclat, dus heeft minder die corrector-en-concealer-in-één-eigenschap.

Net als de foundation, staat de Radiant Creamy Concealer voor een lichte, luchtige concealer die een op te bouwen dekking biedt en tegelijk het licht van de huid laat kaatsen. Dekking, maar dan à la naturel. En net als de foundation, is het een minimale hoeveelheid die voor een maximaal resultaat zorgt. Ik heb constant het gevoel dat er niet genoeg concealer aan de sponsapplicator hangt, en toch kom ik er een heel eind mee. De textuur is speciaal: creamy, maar niet dik; niet vettig, maar evenmin uitdrogend. Ik poeder nog een klein beetje af met Laura Mercier Secret Brightening Powder en voor de rest van de dag blijft mijn concealer netjes zitten.

Ik ben er nog niet helemaal uit welke ereplaats deze Radiant Creamy Concealer in mijn concealerrangschikking krijgt, maar sowieso vind ik het een erg fijne en gemakkelijk hanteerbare concealer, die ik met veel plezier zal opgebruiken!In de look hierboven bracht ik de foundation en concealer aan met een Beautyblender en werd de make-up geset met het Hourglass Veil Translucent Powder - review van die laatste komt er snel aan! De dekking is mooi, maar is voor mij door de applicatie met de Beautyblender een lichte medium: alles is egaal, maar je ziet mijn sproetjes er nog doorschijnen.

De finish is in elk geval naturel - in de zin dat het lijkt op de natuurlijke finish van de huid en dat je er geen matte cakeface van krijgt. Het fijne aan dit NARS-duo is dat je kan spelen met het resultaat van de producten naargelang de applicatiemethode en dat je de dekking ook kan opbouwen met een extra laagje, mocht je dat willen. Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik heb absoluut geen spijt van mijn aankopen!

NARS Natural Radiant Longwear Foundation - 30 ml voor € 45,00 bij Parfuma
NARS Radiant Creamy Concealer - 6 ml voor € 29,50 bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig