24 juni 2018

MAC Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics in Pearl Punk

MAC Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics in Pearl Punk

Vorig najaar schreef ik al een stukje over de matte metallic trend. Toen ging het nog over een liquid lipstick van Make Up For Ever - check hier de blogpost. Vandaag toon ik jullie het verrassende alternatief bij MAC!

Verrassend, jawel, want op het eerste zicht had ik helemaal niet door dat deze MAC Retro Matte Liquid Lipcolor in feite de Metallics-variant moest voorstellen, aangezien de verpakking daar niet naar refereert. Ook de kleur zelf gaf het niet meteen weg: ik zag wel het hele fijne nacré shimmertje, maar legde ook toen nog steeds niet de link met de matte metallic finish.

MAC Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics in Pearl Punk

MAC Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics in Pearl Punk

MAC Retro Matte Liquid Lipcolor in Pearl Punk is hét kleurtje voor mij. De kleur wordt omschreven als een dusty pink en je hebt mij ongetwijfeld al eens zien rondlopen met iets gelijkaardigs. Dit is namelijk mijn variant van de my lips but better lipstick. Een beetje roze, een beetje nude, en vooral zeer draagbaar.

Die fijne nacré shimmer categoriseert Pearl Punk onder de Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics-lijn. Het lijkt een beetje contradictorisch, maar de finish van Pearl Punk is mat en tegelijkertijd weer niet - maar toch wel! Ik denk overigens dat het metallic-aandeel grotendeels afhangt van de kleur die je kiest, de donkere kleuren in deze lijn lijken een meer opvallende metallic schijn af te geven, maar Pearl Punk blijft draagbaar. Alleszins is het niet de 'standaard' matte liquid lipstick die compleet mat opdroogt.

De vloeibare lipstick zit in een deels transparante huls, wat een groot pluspunt is als je er meerdere van in je collectie hebt liggen, omdat je zo meteen de kleur kunt spotten. De sponsapplicator is een beetje kegelvormig en heeft een spitse punt, precies aanbrengen is dus zeker geen probleem. In de applicator zijn er aan weerszijden kleine uitsparingen, waarin voldoende product blijft hangen om je lippen mee in te kleuren.

De formule is zeer aangenaam om mee te werken: het houdt het midden tussen creamy en vloeibaar en legt van de eerste keer een dekkend laagje op de lippen. De kleurintensiteit is dus ook meer dan prima! Je hebt trouwens nog wel een beetje tijd om eventuele uitschuivers te corrigeren, want de formule heeft een half minuutje nodig om helemaal op te drogen. Daarna blijft 'ie zitten als een huis - alleszins voor de komende 6 uur ongeveer. Hij overleeft met gemak een drankje en een hapje - zelfs een lunch is niet opgewassen tegen z'n houdbaarheid. Naar het einde toe merk je wel dat de lipstick her en der begint af te brokkelen en te vervagen, maar dat is zeker niet abnormaal.

Voor zo'n houdbaarheid is de formule opvallend luchtig en ligt 'ie als een zijdezachte voile op de lippen, die niet overdreven in de lijntjes kruipt. Eens droog, heeft Pearl Punk een suede finish waar er van binnenuit nog een parelmoer glansje komt kijken. Het is verre van een gloss, noch heeft het die overdreven metallic glans die ik tracht te vermijden, wel is het niet zo vlak als een 100% matte finish. Speciaal!

Ik denk dat MAC er in geslaagd is om de matte, metallic trend om te gooien naar een draagbare formule, althans met deze Pearl Punk. Tot slot nog dit: de kleuren van de productfoto's op de webshops van MAC en Ici Paris XL zijn hoegenaamd niet waarheidsgetrouw. Pearl Punk lijkt op de productfoto eerder koraalroze, terwijl het toch echt wel een dieper nuderoze is. Lang leve blogfoto's ;-)

MAC Retro Matte Liquid Lipcolor Metallics - 5 ml voor € 24,50 bij MAC of Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig