12 augustus 2018

DIY beauty: Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit

Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit

Ik heb mij al eerder gewaagd aan een beetje beauty DIY - niet in die mate dat ik alles zelf van nul bijeensprokkelde maar met een kit, ideaal voor DIY-beginners!

De Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit valt onder dezelfde categorie: je krijgt een basis bodycrème, een aantal tools én een aanzet om er ingrediënten aan toe te voegen.

Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit

Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit

De kit bestaat vooreerst uit een fullsize bodycrème met kokosolie, die je perfect op zichzelf kan gebruiken. De rijke textuur ruikt erg lekker - uiteraard naar kokos - en is voedend, hydraterend en zeker geschikt voor een droge huid.

Je krijgt echter ook nog een kleine mengkom en spateltje, waarmee je de bodycrème naar een hoger niveau kan brengen door er zelf ingrediënten aan toe te voegen. De ingrediënten zitten er dus niet bij, maar je kiest volledig zelf. Als je zelf niet helemaal weet waar te beginnen, geen nood: op de zijkant van de doos vind je vijf suggesties mét instructies en de juiste verhoudingen. Op die manier wordt de bodycrème ook een masker of een scrub, afhankelijk van wat je er aan toevoegt.

Honing voor extra hydratatie: hier had ik zelf ook aan gedacht, honing is namelijk een goede anti-oxidant! Meng de honing in een verhouding 1:2 door de bodycrème tot een glad mengsel, laat het 5 à 10 minute inwerken en spoel dan af mat lauw of warm water.

Verse muntblaadjes voor een verfrissend effect: eentje die je moet afspoelen, want anders loop je rond met stukjes munt op je lijf. Blend de muntblaadjes zo klein mogelijk in een blender, meng door de bodycrème en brengt dan aan op de huid.

Suiker voor een scrubeffect: ook eentje die vrij voor de hand liggend is! Meng suiker in een verhouding 2:1 door de bodycrème tot een glad mengsel en masseer in de huid met ronddraaiende bewegingen. Hier moet je gewoon meteen mee aan de slag, het heeft geen zin om het mengsel te laten liggen, want dan smelt de suiker en is het scrubeffect weg. Ook weer afspoelen met lauw of warm water!

Olijfolie voor een intensief voedend effect: meng de olijfolie in een verhouding 1:1 door de bodycrème tot een glad mengsel en smeer dan op de huid. Ideaal voor de zeer droge huid!

Cacao: jezelf insmeren met een cacao-kokosmengsel, dat kan alleen maar heerlijk feel good zijn. Also: do not eat. Meng de gezeefde cacao in een verhouding 1:1 door de bodycrème en leg op als een lichaamsmasker. 5 à 10 minuten laten inwerken en dan opnieuw afspoelen met lauw of warm water.

Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit

Ik ging zelf voor de suikerscrub en zoals ik al zei: het is een kwestie van mengen en meteen aanbrengen. Als je te lang wacht - bijvoorbeeld om foto's te trekken, ahum - smelt de suiker in de rijke bodycrème en mist het z'n effect. Niettemin vind ik het hele idee van de DIY-kit supertof omdat het een schijnbaar eenvoudig product meteen een beetje leuker maakt. Het is ook een ideaal cadeautje en geeft je me-time een nieuw elan. Wel vind ik de mengkom ietwat aan de kleine kant: als ik scrub wil prepareren voor mijn hele lijf, heb ik toch wat meer product nodig - al geef ik toe: dat kan ook aan mij liggen, ik ben nogal gul met scrub.

Kruidvat Originals Bodycream DIY Kit - 200 ml voor € 4,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik heb het nog niet gezien in het Kruidvat. Inderdaad een leuk cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het vrij nieuw is, zo stond er toch op de doos. Denk dat ze het recent geïntroduceerd hebben.

   Verwijderen
 2. Klinkt heel erg goed, ik moet er binnenkort weer eens heen! inderdaad een tof cadeau

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig