5 augustus 2018

Lancôme Monsieur Big Waterproof & Hypnôse mascara

Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara

Hoewel ik op mascaragebied mijn favorietjes heb, verbreed ik met veel plezier mijn horizon - mijn frêle wimpertjes kunnen immers altijd nieuwe vriendjes gebruiken. Vandaag een focus op drie Lancôme-producten!

Ik verklapte het al in mijn zomerbeauty video: de nieuwe Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara is waterproof met hoofdletter W. In navolging van de populaire Monsieur Big (review in deze blogpost en te zien in deze tutorial) die garant stond voor volume en drama, bracht Lancôme dit jaar een waterproof versie uit. Net op tijd voor de zomer, een periode waarin we wel eens aan het strand / rand van het zwembad liggen en een waterproof formule geen overbodige luxe is.

Zowel de verpakking als het borsteltje zijn identiek aan de originele Monsieur Big, met dat verschil dat de hot pink accenten zijn vervangen door turquoise. Ik vind het borsteltje vrij degelijk van formaat: niet klein, maar evenmin overdreven groot en met 'haartjes' die kriskras door elkaar lijken geplaatst om elk wimpertje te kunnen grijpen, spreiden en dan te kunnen coaten met een laagje mascara. Ik vind de formule van Monsieur Big Waterproof iets minder nat dan de originele Monsieur Big, waardoor ik net wat meer laagjes nodig heb om dat vavavoom-volume te bekomen - uiteraard rekening houdend met mijn frêle wimpers.

Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara

Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara
Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara

Maar waarin Monsieur Big Waterproof mij absoluut met verstomming doet slaan, is zijn rotsvaste houdbaarheid. In het kort: smudgeproof, sweatproof en waterproof - zonder zever. Monsieur Big Waterproof blijft een hele dag zitten, brokkelt niet af, laat geen vlekjes na onder de ogen, geeft niet af op de oogleden, weerstaat zweet en water en blijft perfect zitten tot je hem er zelf weer af haalt. Dat laatste is misschien het enige nadeel, want zelfs met een biphase make-upremover moet ik toch enige moeite doen. Dat zegt natuurlijk wel iets over de houdbaarheid, maar betekent dat je 's avonds toch iets meer werk hebt - al is dat een kleine opoffering voor wie een échte waterproof formule zoekt.

Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara

Het moet zo'n tien jaar geleden zijn dat ik nog eens een mascaraprimer gebruikte - meer specifiek een dubbelzijdige L'Oréal mascara met aan de ene zijde een witte primer en aan de andere zijde een zwarte mascara - en dat heeft eigenlijk nooit een blijvende indruk nagelaten.

Tot mijn verbazing is dit niet het geval met de Lancôme Cils Booster XL, die ik tot op heden dagelijks gebruik. Deze Cils Booster XL is een witte mascarabasis die werd verrijkt met microvezels en die je onder eender welke mascara kan gebruiken. De naam zorgt misschien voor een misvatting: de Cils Booster XL zorgt er níet voor dat je wimpers zelf groeien of dikker dan wel langer worden, het is namelijk géén wimperserum. Wél maximaliseert deze primer het effect van de mascara die je er nadien over aanbrengt. De witte formule legt namelijk een eerste verzorgend en gelijkmatig laagje over je wimpers, prept ze voor de volgende stap en intensifieert de zwarte kleur van de mascara.

Ik denk niet dat een mascaraprimer voor iedereen een absolute must is, máár het kan wel degelijk helpen als je fijne, frêle of korte wimpers hebt, omdat dan het kleinste verschil meteen opvalt. Het borsteltje van de Cils Booster XL is rechttoe rechtaan, met de haartjes in spiraalvorm. Het zorgt an sich niet voor meer volume, maar is perfect om de primer gelijkmatig aan te brengen op alle wimpers om ze zo maximaal te preppen - als gevolg daarvan kan de daaropvolgende mascara dan wel zorgen voor meer volume - score!

De mascara die ik op dit moment quasi dagelijks gebruik, is de Lancôme Hypnôse mascara. Deze mascara draait al een tijdje mee en is vandaag de dag nog steeds een bestseller - in mei ging ik trouwens naar een event voor de 15e verjaardag van Hypnôse!

Lancôme Hypnôse mascara

Lancôme Hypnôse mascara
Lancôme Cils Booster XL + Hypnôse mascara

Hypnôse zit in een ranke, golvende tube en heeft een recht borsteltje met maar liefst 1000 spiraalvormige haartjes. Het borsteltje is smal genoeg opdat je het goed kan hanteren en wenden, maar heeft anderzijds ook voldoende body om voor volume te zorgen. Het is het type volume dat je kan opbouwen, dat niet meteen over the top is, maar dat je wel kan intensifiëren voor een meer dramatisch effect. Ik denk dat net die veelzijdigheid een grote rol heeft gespeeld in het aanhoudende succes van Lancôme Hypnôse.

De formule werd eveneens verrijkt met carnaubawas (bedekt de wimpers en houdt de krul erin), jojobaolie (brengt de mascara aan van wortel tot punt) en acaciagom (houdt de wimpers zacht en soepel). Dat maakt dat mijn wimpers altijd soepel en zacht blijven, zelfs na drie laagjes mascara.

Het heeft echter even geduurd voor ik de magie van Hypnôse begreep - nadat de flacon een tweetal weken open was, was de klik er ineens en zag ik hoe mooi deze mascara kon zijn. In het begin was de verzorgende formule nog niet helemaal on point, alleszins niet voor het volume dat ik beoog. Twee à drie laagjes Hypnôse zorgen inmiddels echter wel voor een fraai volume, zeker als ik er de Cils Booster XL onder combineer. Mijn wimpers blijven bovendien netjes gescheiden, de krul houdt de hele dag en de mascara loopt niet uit. Het effect is net wat minder dramatisch dan met de Lancôme Monsieur Big van helemaal bovenaan, maar mag er niettemin zijn!

Lancôme Monsieur Big Waterproof mascara - € 33,00
Lancôme Hypnôse mascara - € 31,00
Lancôme Cils Booster XL - €31,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Wauw zo duur!
  Dan koop ik liever mijn favoriete YSL mascara 😍👌

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beide mascara's geven wel een mooi resultaat!
  Ikzelf heb deze nog niet geprobeerd, ik gebruik momenteel de Hypnôse Drama versie, die is ook superfijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn wel veel varianten van Hypnôse, dus ik denk dat ik eens wat meer research moet doen over de soorten en wat ze allemaal doen. Drama klinkt alvast goed, ik houd wel van een beetje pak op de wimpers!

   Verwijderen
 3. Ik wissel ook altijd af met mascara's want dan krijg je het mooiste effect, ziet er goed uit hoor. ik heb deze nog nooit geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer wel bij een mascara te blijven, zodat ik geen drie mascara's tegelijk open heb en ze slecht worden, maar af en toe wil ik toch wat afwisseling!

   Verwijderen
 4. De Hypnôse vond ik ook heel goed. Maar mijn favoriete mascara is de High Impact van Clinique.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig