20 augustus 2018

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer in Porcelain

Too Faced Born This Way Super Covarage Concealer in Porcelain

De laatste nieuwe Too Faced-lancering was deze geherformuleerde Born This Way Super Coverage Concealer. De 'originele' Born This Way Concealer staat nu dus naast z'n kraakverse Super Coverage broertje. En alleen al met z'n naam stelt de Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer hoge verwachtingen in.

Wat meteen opvalt, is het gigantische formaat van deze concealer: met z'n 15 ml evenaart hij de royale hoeveelheid van mijn Sisley Phyto-Cernes Eclat Concealer. Voor z'n prijs krijg je dus véél concealer, waar je, gezien de pigmentatie, ook zeer lang mee zult toekomen.

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer in Porcelain

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer in Porcelain

Want pigmentatie, dat heeft deze Born This Way Concealer in overvloed! Hij doet mij namelijk denken aan de concealerversie van een Estée Lauder Double Wear of Marc Jacobs Re(marc)able Foundation.

Enigszins verrassend misschien is dat de schijnbaar dikke, dekkende formule toch snel en eenvoudig uitsmeert. Het kleinste dotje werk je uit over een grote oppervlakte en bedekt zonder moeite zowat alle donkere kringen en onzuiverheden. Doordat je zo weinig nodig hebt voor het maximale resultaat, slaagt Born This Way erin om zeer dekkend en tegelijkertijd toch zeer licht te zijn. Hiertoe bevat 'ie eveneens kokoswater (voor hydratatie), alpenroos (voor éclat en elasticiteit) en hyaluronzuur (om de huid te plumpen en egaler te doen lijken).

Omdat Born This Way zodanig dekkend is, kan je er gemakkelijk alle kanten mee op - mits je de juiste tinten hebt, uiteraard. In dat geval wordt Born This Way niet enkel een concealer, maar ook een contour, highlight en retouching tool. Een beetje concealer op het wenkbrauwbot (zowel onder als net boven de wenkbrauwboog!) geeft je oogleden bijvoorbeeld meteen een mini-lift. Wil je roodheden camoufleren, plaats dan een stipje, laat dat 30 seconden lichtjes drogen en werk dan pas in met je ringvinger.

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer in Porcelain

De grotere flacon gaat ook gepaard met een grotere sponsapplicator. Deze is ditmaal diamantvormig, zodat je dikkere lijnen kan trekken met de platte zijde, maar ook dunnere lijnen en stipjes met de punt. Wat er op de applicator hangt, is méér dan genoeg voor onder mijn ogen, ik gebruik zeker niet alles, want dan blijf ik maar uitblenden en hangt heel mijn gezicht onder de concealer.

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer in Porcelain

Er zijn in totaal 20 kleuren van de concealer bij Too Faced en Sephora.com, maar korter bij huis (online op Douglas.nl en Sephora.fr) zijn ogenschijnlijk niet alle kleuren beschikbaar. Ik vond het niet eenvoudig om de juiste kleur te kiezen, ondanks de duidelijke swatches en voor- en na-foto's op de verschillende websites. Ik heb lang getwijfeld en uiteindelijk koos ik voor Porcelain, dat door Too Faced wordt omschreven als very fair with neutral undertones. Ik gebruik mijn concealer in principe enkel onder de ogen, dus ik denk dat ik ook overweg zou kunnen met de kleur Snow, wat dan weer fairest with neutral to rosy undertones is. De iets rozigere ondertoon van Snow zou voor nog wat meer éclat kunnen zorgen, anderzijds was ik bang dat de kleur toch iets te licht zou zijn. Ik denk dus dat Porcelain op zich wel een veilige keuze was, maar wanneer ik volgende keer effectief bij een Too Faced-stand geraak, wil ik Snow alsnog swatchen. Als je me Porcelain wilt zien gebruiken, check dan ook even deze video.

Ik ben zéér onder de indruk van de Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer. Ik kan hem niet vergelijken met de originele Born This Way Concealer (dus de niet-superdekkende variant), maar ik denk dat de Super Coverage-versie in elk geval wel mijn voorkeur wegdraagt. Zelf zet ik mijn concealer altijd vast met wat poeder en dat deed ik ook met deze van Too Faced. Het zorgt er gewoon voor dat er werkelijk niets afgaat en je concealer de hele dag netjes blijft.

De formule is dekkend, maar niet dik en ligt dus niet overduidelijk op de huid. Born This Way droogt mijn undereye zone niet uit, maar lijkt zich wel enorm goed te hechten zónder (en dat is een belangrijke!) in de fijne lijntjes te kruipen. Ik heb enorm veel fijne lijntjes onder mijn ogen en hoeveel gekke bekken ik ook trek, nooit koekt enige overschot samen. Kortom, deze concealer is crease-vrij, wat hem zeker ook geschikt maakt voor de mature garde onder ons. Born this way? Ik zou het nog beginnen geloven, ja.

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer - 15 ml voor € 26,99 bij Douglas.nl of € 28,99 bij Sephora.fr

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. Reacties
    1. Ja, heel erg Too Faced! Ze doen altijd hun best voor schattige verpakkingen.

      Verwijderen
  2. Dat klinkt als een fijne concealer! Weet je of deze mat opdroogt of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel! Ik heb hem ook een hele dag gedragen zonder poeder, om te testen. Wordt mat (maar niet cakey) en blijf ook zonder poeder perfect zitten. Enkel als ik eraan kwam met mijn vingers, kwam er een heel klein beetje af, vandaar dat ik toch een beetje afpoeder. Maar dus: ook zonder poeder en matte finish.

      Verwijderen
  3. Alleen de verpakking al is om te smelten, looking good!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze lijkt mij heel erg fijn!
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig