21 oktober 2018

Getest: cultfavoriet Pixi Glow Tonic

Pixi Glow Tonic

Over de Pixi Glow Tonic is er al véél geschreven, waaronder heel wat positieve reviews. Als het sterproduct van het merk dan ook nog eens komt met een kus van de juf, aka YouTube skincare goeroe Caroline Hirons, prikkelt dit op een gegeven moment onvermijdelijk mijn nieuwsgierigheid.

Enkele maanden geleden kocht ik mijn eigen exemplaar in hun winkel in Londen en nam ik de proef op de som. Per toeval komt mijn review er net nu Pixi inzet op de uitbreiding van zijn toners, want naast de Glow Tonic vind je intussen ook een Retinol Tonic en een Rose Tonic in het assortiment, maar daar kan ik mij uiteraard niet over uitspreken.

Pixi Glow Tonic

Kort samengevat is de Glow Tonic een exfoliërende toner die effectief doch zacht is en dus ook werkt voor een gevoeligere of droge huid. Glow Tonic weet namelijk de balans te houden tussen het exfoliërende gedeelte en het verzachtende gedeelte.

Met z'n 5% glycolzuur (AHA) zorgt Glow Tonic ervoor dat je op een heel gemakkelijke, zachte manier je huid kan ontdoen van de dode huidcellen, onzuiverheden en zwarte puntjes en zo een egaler huidoppervlak met meer luminositeit bekomt. Afhankelijk van je huid en je noden kan je de Glow Tonic 's morgens of 's avonds gebruiken - simpelweg door hem aan te brengen met een watje en te vegen over je gereinigde gezicht, nek en décolleté, gevolgd door de rest van je skincare. Persoonlijk gebruik ik de Glow Tonic enkele keren per week (niet per se dagelijks - don't overdo it!) en het liefste 's avonds omdat mijn huid dan de hele nacht de tijd krijgt om te regenereren. Wil je de Glow Tonic 's morgens gebruiken, houd er dan rekening mee dat het de zonnegevoeligheid van je huid verhoogt en gebruik zeker een SPF.

Aangezien ik mijn exfoliërende maskers meestal reserveer voor het weekend, is de Glow Tonic een gemakkelijke manier om tussentijds de conditie van mijn huid op peil te houden. Onderschat zijn effectiviteit niet, bij regelmatig gebruik zorgt 'ie zeker wel voor een gladdere huid, minder zwarte puntjes, kleiner lijkende poriën en een algemene glow. Zeker zo fijn is het feit dat je op zeer korte termijn resultaat ziet - al zal je de Glow Tonic blijvend moeten gebruiken om dat resultaat te behouden.

Naast een exfoliërende werking bevat Glow Tonic ook voldoende verzachtende ingrediënten zoals aloe vera, ginseng, toverhazelaar én is de formule alcoholvrij. Net die combinatie moet Glow Tonic geschikt maken voor alle huidtypes, al zal het een beetje aftasten zijn net hoe vaak je hiermee aan de slag kan - mijn gemengde huid kon er prima tegen, maar als je niet zeker bent, bouw je beter langzaam op.

Ik ben er nog niet uit of ik de Glow Tonic als een absolute musthave zou categoriseren. Het is handig, snel en effectief - maar ik denk ook dat er gelijkaardige producten bestaan bij andere merken en dus is dit geen one of a kind. Niettemin werkt Glow Tonic voor mij zodanig goed dat ik mij dit flesje tot de laatste druppel zie opgebruiken - en tegen dan zien we wel of ik een heraankoop noodzakelijk acht.

Ik spotte op de website van Pixi nog enkele bijkomende toepassingen:
 • zo kan je de Glow Tonic gebruiken na het scheren, om de zogenaamde razor bumps (scheerbultjes) te vermijden - handige tip! 
 • een snelle swipe over je lippen helpt ze exfoliëren - ideaal voor wanneer mijn lipscrub op is!
 • en als je het watje inwerkt op je knieën, ellebogen en enkels, vormt het een ideaal pre-zelfbruinerritueel om ophoping van je zelfbruiner te vermijden.
De Glow Tonic is te koop in drie formaten: 15 ml, 100 ml en 250 ml en prijzen variëren tussen £5 en £18. Volgens mij is Pixi niet in België te koop, maar online kan je het vinden bij diverse Europese webshops en loont het wel de moeite om even prijzen te vergelijken.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Ik lees veel goeds over dit merk.
  Naar dit product ben ik heel benieuwd.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Momenteel gebruik ik de Pixi Glow Tonic. Hiervoor heb ik de Micro-Peeling Lotion van Filorga gebruikt. Is gelijkaardig. Ik gebruik deze 's avonds. Ik ben nu halverwege mijn fles. Of mijn huid hierdoor beter uitziet zie ik nog niet. Ofwel ga ik dit nog zien ofwel is mijn huid al prima 😊 Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de Pixi Retinol en Pixi Rose xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms zie je het pas achteraf, als je het niet meer gebruikt, haha.

   Verwijderen
 3. Wat lijkt hij me heerlijk! En zo'n mini flacon is echt ideaal om het eens te proberen. Ik vind dit soort producten altijd zo'n fijne toevoeging aan mijn routine.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die mini is wel de moeite om hem te testen, vind ik. En inderdaad, een fijne toevoeging, het doet ook echt iets, niet zomaar een extra watertje :-)

   Verwijderen
 4. Klinkt best fijn, nu ben ik ook nog meer benieuwd :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zeker eens proberen, de mini is fijngeprijsd en dan heb je meteen een idee of het wat voor je is.

   Verwijderen
 5. Ik moet hier gewoon iets over zeggen :) ik heb nooit een gelijkaardig product (lotion) gevonden. Ik gebruik deze tonic al jaar en dag en ik heb echt wel geprobeerd om alternatieven te vinden, te testen, te gebruiken. Maar toch grijp ik altijd terug naar Pixi. De reden is niet enkel het exfoliërende of verzachtend effect maar ook, het reinigend effect. Er is geen enkele tonic (naar mijn weten) die de restvuiltjes zo nauwekeurig verwijdert als deze. Voor mij is deze tonic het product dat ik als controle middel gebruik als ik een nieuwe reinigignsmelk/schuim/gel gebruik. Ik reinig, daarna doe ik de controle met de Glow Tonic en zo weet ik perfect of de reiniger (of makeup remover) zijn werk doet. Voor mij een absolute must-have, net zoals vele andere Pixi verzorgingsproducten. Het feit dat er geen chemische brol in zit is bovendien een echte plus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Peggy voor de deskundige comment! Het is fijn om eens het perspectief van een jarenlange gebruiker te horen en te weten waarom jij telkens teruggaat naar Pixi. Wie weet, zeg ik over enkele jaren hetzelfde :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig