24 oktober 2018

Huda Beauty Demi Matte in Bonnie

Huda Beauty Demi Matte in Bonnie

Na de succesvolle lancering van de Liquid Matte Lipsticks - voor een review daarvan, klik hier en nog eens hier - bracht Huda Beauty kortgeleden de Demi Matte Lipsticks uit. En ja, ik was er weer als de kippen bij...

Demi-matte, aldus Huda Beauty, staat voor een comfortabele, hydraterende, creamy lipstick die eindigt in een satijnachtige finish met een lange houdbaarheid. Verpakkingsgewijs kunnen de Demi Matte Lipsticks zich staande houden naast die van de Liquid Matte Lipsticks. De langwerpige, smalle huls heeft ook nu weer een zwarte dop, maar dan glanzend in plaats van mat. De kleur van de lipsticks is eveneens goed zichtbaar, wat het des te gemakkelijker maakt als je een specifieke kleur in je stash zoekt. 

Een eerste verschil valt op te merken bij de applicator. Waar de Liquid Matte Lipstick een eerder klassieke sponsapplicator had, loopt die van de Demi Matte Lipstick ietwat gebogen uit en creëert Huda Beauty op die manier een klein 'reservoirtje' waar de formule aan blijft hangen. Perfect gedoseerd en uitgekiend, want dit is - voor mij alleszins - de juiste hoeveelheid om mijn lippen volledig te bedekken. 

Huda Beauty Demi Matte in Bonnie

Huda Beauty Demi Matte in Bonnie

Ook de formule is beduidend anders: de zeer vloeibare, waterige formule van de Liquid Matte Lipsticks wordt hier vervangen door een meer crèmige substantie. Het is bijgevolg niet zozeer een kwestie van heel snel te werken, want de formule van de Demi Matte Lipsticks droogt niet als zodanig op. Eerder is het een creamy lipstick, maar dan in meer vloeibare vorm.

Wat dat betreft is een lippotlood voor mij een must: daarmee kan ik de liprand goed aftekenen en dat helpt dan weer om de Demi Matte Lipstick gemakkelijk aan te brengen. Zonder lippotlood lukt het ook, maar dan krijg ik niet zo'n strakke, afgelijnde liprand en zit ik er soms wel eens over. Natuurlijk valt zoiets meer op naarmate je voor een fellere lipkleur gaat; nude lipsticks zijn op dat vlak wat vergeeflijker.

Wat meteen opvalt: het mentholaspect en het licht tintelende gevoel in je lippen. Die menthol hoort je lippen een frissere sensatie te geven en de tinteling maakt ze een beetje voller - al zou ik hier zeker geen mirakels van verwachten. De mentholsensatie blijft niet te lang hangen en is volgens mij meer een gimmick dan een echt meetbaar effect - oftewel: een plezante extra.

Huda Beauty Demi Matte in Bonnie

Uit de 15 beschikbare kleuren viel mijn keuze al vrij snel op Bonnie, door Huda Beauty omschreven als een flirty yet sophisticated pink. Neen, dit is absoluut geen unieke kleur - en al helemaal niet in mijn repetitieve collectie, haha -  maar Bonnie sprak mij meteen aan als zijnde een perfecte vollere roze kleur, die toch nog genoeg frisheid in zich had zonder al te Barbieroze te zijn. Althans, zo komt 'ie over op mijn huid - ik denk dat de uiteindelijke kleur van de Demi Matte Lipsticks kan verschillen naargelang je eigen huidskleur.

Ergens denk ik dat de naam Demi Matte verkeerde verwachtingen oproept. Door de bestaande Liquid Matte Lipsticks associëren veel consumenten Huda Beauty met de echte matte, opdrogende lipsticks en een naam als "Demi Matte" lijkt natuurlijk verder te gaan op dat elan. Niets is echter minder waar., want is geen gloss of lacquer, noch een übermatte lipstick, maar iets dat er tussenin zit. Zeg maar een creamy lipstick, zij het in vloeibare vorm. Een lipstick die mooi dekt, veel pigment bevat en die best lang op de lippen kan blijven zitten terwijl hij absoluut comfortabel blijft aanvoelen. Maar ook: een lipstick die niet opdroogt en die ik na een maaltijd toch wel moet bijwerken om dat volle, creamy effect te behouden. De enige manier dat je de finish mat kan laten worden, is door de lipstick vlak na het aanbrengen wat af te blotten - al is dat zeker geen nieuw trucje.

Begrijp mijn kritische noot hierboven zeker niet verkeerd: ik vind de formule van de Demi Matte Lipsticks absoluut fijn, ik ben dol op de pigmentatie en Bonnie is voor mij een topkleur, dus goed gegokt!

Huda Beauty is vooralsnog niet in België te koop, al kan je gelukkig wel online terecht bij verschillende retailers. De Demi Matte Lipsticks kosten zo'n € 21,00 per stuk en bevatten 3,6 ml inhoud.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig