7 oktober 2018

Urban Decay Born To Run

Urban Decay Born To Run

De een zijn dood, is de ander zijn brood. In augustus verspreidde het nieuws zich razendsnel doorheen beautyland: het allereerste, originele Urban Decay Naked palet, dat zoveel beautyharten - meer dan 30 miljoen verkochte paletten! - had veroverd, was niet meer. Voorlopig vind je het wel nog in de schappen, vermoedelijk zolang de voorraad strekt. In de VS trouwens aan de helft van de prijs, bij ons betaal je nog de volle pot...

Kunnen we in de toekomst een new and improved Naked palet verwachten? Geen idee. Eén troost: het  leed werd enigszins verzacht door de gelijktijdige lancering van het Urban Decay Born To Run palet, dat op het eerste zicht zeer compleet lijkt te zijn.

Urban Decay Born To Run

Urban Decay Born To Run

Born To Run is een vrij groot, maar tegelijk compact palet. Er worden zoveel als mogelijk kleuren in één palet gepropt, zonder al te veel af te wijken van het standaard formaat. Dat levert een totaal van 21 kleuren oogschaduw op, gaande van licht tot donker.

De behuizing is gemaakt van stevig plastiek en aan de buitenzijde vind je een heuse fotocollage van vakantiebestemmingen - alsof het familiealbum op je oogschaduwpalet plakt, haha. Born To Run wordt ook wel gepromoot als hét palet dat je meeneemt op vakantie, zijnde een all-in-one oogschaduwpalet. Binnenin krijg je nog een grote spiegel mee en staan de namen van de kleuren onder elke kleur gedrukt. 

Urban Decay Born To Run

Urban Decay Born To Run

21 kleuren, dat gaf een heus swatchfeestje in mijn badkamer! De eerste rij bestaat vooral uit lichtere en matte kleuren. Van links naar rechts: Breakaway - Stranded - Blaze - Weekender - Still Shot - Riff - Good As Gone. Dit zijn de kleuren die een goede basis vormen en waar je waarschijnlijk vaak naar zal grijpen, ongeacht de look. Er is ook voldoende onderscheid tussen de verschillende lichte kleuren. Hoewel Stranded en Blaze er in de pan vrij gelijkaardig uitzien, merk je wel een duidelijk verschil eens je ze begint te gebruiken.

Urban Decay Born To Run

De tweede rij wordt al kleurrijker én glanzender. Van links naar rechts: Hell Ride - Baja - Accelerate - Guilt Trip - Ignite - Smog - Wanderlust. Hier zijn slechts twee van de zeven mat, alle andere kleuren zijn glanzend, waardoor ze ook wat gemakkelijker swatchen.

Urban Decay Born To Run

Tot slot de rij met de diepere en donkere kleuren. Van links naar rechts: Wildheart - Punk - Double Life - Jet - Drift - Radio - Big Sky. Hier kan je heel snel donker en smokey mee gaan!

De kwaliteit van Born To Run is consistent, ik denk dat dat wel al duidelijk is. Pigmentatie on point, kleuren komen waarheidsgetrouw over op de huid en blenden gaat ook prima. Matte kleuren swatchen traditioneel iets minder vlot op de arm, maar met het penseel gaat het op de ogen dan weer zoals het moet. Ook de meer intense en glanzende kleuren zijn zeer beperkt in hun fall-out, wat dan weer een meevaller is als je net als mij graag eerst je foundation en concealer aanbrengt, voor je de oogmake-up uitwerkt. Wil je nóg intenser gaan, kan je je kwast nat maken en de glanzende finish van de oogschaduw naar een hoger niveau brengen.

Urban Decay Born To Run

Urban Decay Born To Run

Mijn eerste look ligt geheel binnen mijn comfortzone: een lichte, glanzende kleur op het ooglid, wat dieper in de arcadeboog en een donkere kleur in de buitenste ooghoek voor dat beetje meer diepte. Om het geheel een verrassend aspect te geven, combineerde ik de gouden en bruine tinten met een diep, metallic groen accent op de onderste waterlijn. Daar plaatste ik de Urban Decay 24/7 Glide-On Pencil in Overdrive. Die 24/7 Glide-On Pencils zijn werkelijk een ras apart: superzacht en creamy, glijden over de huid en laten je nog héél even toe om te blenden of te smudgen, maar daarna zit de kleur muurvast en behoudt het zijn intensiteit.

Urban Decay Born To Run

Urban Decay Born To Run

In mijn tweede look treden de fuchsia kleuren op de voorgrond en matchte ik ook mijn lipkleur. Hier breng ik de ooglook terug in balans met een diepbruine kleur in zowel de arcadeboog, buitenste ooghoek als onder de ogen.

Urban Decay Born To Run

Urban Decay Born To Run

Tot slot een warmere, oranje look die perfect aansluit bij het komende herfstweer. Uiteraard kan je ook gewoon één kleur uitblenden over heel je ooglid, maar ik heb met deze looks geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende kleuren te gebruiken. En dan nog heb ik niet eens alle mogelijkheden van het Born To Run palet uitgeput!

De uiteindelijke bedoeling is dat Born To Run tegemoet kan komen aan al je wensen, of je nu naar kantoor moet of gaat voor een meer gedurfde, kleurrijke look. Ik denk dat ze best geslaagd zijn in hun opzet, omdat het kleurenpalet zodanig divers is. Dat kan echter ook zorgen voor een beetje 'keuzestress' omdat je het gevoel krijgt dat je wel gebruik moet maken van al dat moois.

Tenslotte komt het vooral neer op persoonlijke voorkeur. Naar mijn aanvoelen bestaat Born To Run bijvoorbeeld eerder uit warmere kleuren - zo mis ik een meer neutrale of koelere bruine kleur in het middensegment, waarmee ik de kleuren boven mijn arcadeboog graag uitblend. Als je dus overwegend voor koele kleuren gaat, is Born To Run misschien toch niet helemaal geschikt voor jou. Alle andere liefhebbers kunnen met veel plezier beginnen spelen met het uitgebreide kleurenpalet dat Born To Run bevat, om eigen looks uit hun mouw te schudden.

Urban Decay 24/7 Glide-On Pencil in Overdrive - € 21,50
Urban Decay Born To Run palette - € 51,00
Bij Ici Paris XL of op urbandecay.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

  1. Wauw...
    Prachtige look 😍
    Zeer goed gepigmenteerde kleuren....

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt heel mooi palette en mooie ooglooks heb je gemaakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Duidelijke review, en mooie looks heb je gemaakt!

    Toch jammer dat ze het Naked palette uit hun assortiment halen. Deze kleuren zijn niet zo mijn ding omdat mijn voorkeur uitgaat naar koele tinten. Heb je misschien een idee of Naked 2 en 3 wel nog in het assortiment blijven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over Naked 2 en 3 is nog niets gezegd. Ergens hoop ik dat Naked terugkomt, het was ook mijn favoriet. Op dit moment zijn het wel vooral de paletjes met de warme, rode tinten die het hoogtij vieren, dus businessgewijs snap ik de keuze wel. Het eerste Charlotte Tilbury Instant Eye Palette lag goed in de lijn van het eerste Naked palet, maar dat was jammer genoeg ook maar limited edition :(

      Verwijderen
  4. Ik vind het zo'n fijn en mooi palette, je hebt er mooie look mee gecreëerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waauw prachtige kleuren, en die looks die je er alweer mee maakte, heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig