25 december 2018

Kiehl's Creme de Corps (in kerstsfeer!)

Kiehl's Creme de Corps

Kiehl's Creme de Corps is bijlange niet nieuw - integendeel, het is al jarenlang een van de key products van het merk. Maar elk jaar verschijnen enkele Kiehl's-producten in een limited edition kerstjasje aan de hand van de Amerikaanse artiest Andrew Bannecker en ook ditmaal schittert Creme de Corps in het rijtje. Bijgevolg past deze review perfect op deze kerstdag!

Er zijn verschillende versies van de Creme de Corps, naargelang de textuur die bevalt. De 'standaard' Creme de Corps is deze body lotion in een handige knijpflacon. De 'whipped' versie zit dan weer in een pot en is een iets dikkere, opgeklopte body butter maar er is ook een 'light-weight' body lotion voor de liefhebber van een lichte textuur.

Kiehl's Creme de Corps

Persoonlijk houd ik wel van enige rijkheid omdat ik mij graag 's avonds douche en extra kan genieten van al die hydraterende goodness voor ik in mijn pyjama schiet. Nochtans weet de Kiehl's Creme de Corps body lotion perfect de balans te houden tussen die rijke hydratatie en het gebruiksgemak van een body lotion. Het is hoegenaamd geen vette crème maar hoewel de body lotion goed uitsmeert, moet je hem wel even inmasseren en door je huid laten opnemen. Het pluspunt is: wanneer je daarna over je huid gaat, voel je die hydratatie nog láng na!

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Creme de Corps is samengesteld uit heel wat oliën en boters, zoals cacao- en karitéboter en olijf-, amandel-, avocado- en abrikozenpitolie. Zoiets als cacaoboter is solide bij kamertemperatuur maar smelt meteen op de huid, waardoor het bijdraagt aan de smeerbaarheid van de Creme de Corps. En over mijn liefde voor karitéboter hoef ik waarschijnlijk niet veel meer uitleg te geven, aangezien ik daar al jaren mee dweep, haha.

Een ander sleutelingrediënt is squalaan, iets dat ik nog herken van het Kiehl's Midnight Recovery Concentrate, een van de eerste skincareproducten die ik jaren geleden mocht ontdekken bij Kiehl's. Squalaan is een uit planten (in dit geval olijven) gewonnen lipide, hecht zich enorm goed aan de huid, ondersteunt zo de beschermende functie ervan en geeft je huid onmiddellijk een zacht gevoel.

Tot slot is bèta-caroteen (pro-vitamine A) verantwoordelijk voor de gelige kleur van Creme de Corps, maar voegde Kiehl's het natuurlijk vooral toe voor de antioxidatieve werking ervan omdat het in ons lijf wordt omgezet naar vitamine A.

Creme de Corps bevat geen parfum, maar met zo'n rijke ingrediëntenlijst kan het niet anders dan subtiel geuren naar de aanwezige boters. Ik ruik een mengeling van karité- en cacaoboter, met in de verte een lichte hint naar citrus. In elk geval niets dat zal botsen met jouw parfum of andere geurige texturen en dat is altijd mooi meegenomen.

Als je trouwens helemaal om bent, loont het de moeite om de grote flacon van 500 ml in te slaan: niet alleen voor de handige pomp (dat vermijdt enige knijpinspanning, haha!), maar zeker ook omdat het naar inhoud toe wat voordeliger geprijsd is dan het kleinere formaat.

Kiehl's x Andrew Bannecker Creme de Corps body lotion - 250 / 500 ml voor € 31,00 / 50,00 bij Kiehl's stores of kiehls.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Het enige wat ik van dit merk ooit kocht was MRC. Krijg je alles uit de fles? Of kan je deze open knippen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee! De vorige keer dat ik de Creme de Corps had, was het in de pot, dus ik moet deze flacons eens tot op het einde opgebruiken om het zelf te ondervinden. Mocht het niet lukken, zou ik ze zeker wel openknippen :D

   Verwijderen
  2. Als de flacon veel de dik is krijg je die nog niet open :D Zou dan zonde en jammer zijn!

   Verwijderen
 2. Oh wat zien ze er leuk uit! Lang geleden dat ik nog iets nieuws van het merk kocht, maar deze komt op mijn lijstje voor volgend jaar :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig