7 januari 2019

InstaLoves: december 2018


Het was al even (lees: lang!) geleden, maar we belandden in december nog eens bij De Kastart in Gent. Het concept is in al die jaren niet veranderd en we kozen beiden de spaghetti Kastart. Hij is te krijgen in formaat small, medium of large en ik begon vol goede moed aan de medium - en ja, dat is dus een BERG kaas bovenop mijn spaghetti, haha. De medium bleek achteraf gezien toch wel een béétje te groot, want na 2/3e gaf ik forfait. Maar de smaak was nog steeds zoals ik me herinnerde, lekker!


Souvenirtje uit Gent, taart met witte chocolade en speculaas van Julie's House! Haar cupcakes zijn zeker ook lekker, maar als ik kan, ga ik steeds voor deze taart. Een ganse taart was uiteraard een beetje te groot voor ons tweetjes, dus mochten mijn ouders en broer mee aanschuiven voor een kopje koffie en een stukje taart.


6 december was het Sinterklaas en lag er een mandje vol lekkers klaar op het werk. Vlak naast de copier, zéér gevaarlijk! Elke keer ik ging kopiëren, zat ik aan de letterkoekjes...Thuis bleef mijn schoen leeg, maar toen kwam Sinterklaas toch nog binnen met een doosje Leonidas-pralines. The best!Good karma op vrijdag! Ik ging naar een opleiding en kon op een half uurtje tijd mijn make-up doen, naar de opleiding rijden én parking vinden. De opleiding vond plaats in Hasselt, bij de Holiday Inn. Gasten mogen er gebruik maken van de selfservice Starbucks corner, dus ik begon de opleiding met een latte macchiato.


Er deden weer heel wat mooie beauty adventkalenders de ronde. Anders dan andere jaren, heb ik het netjes gehouden en er geen enkele aangeschaft. Ik heb natuurlijk al een hele mooie collectie beauty, dus het is zeker geen must om extra beauty te verzamelen. Verder is het vaak zo dat er in beauty adventkalenders een of meerdere producten zitten die toch wat minder mijn goesting zijn, en dan kan ik mijn centen beter gerichter spenderen. Al was het eerlijkheidshalve niet altijd gemakkelijk om de verleiding te weerstaan: er waren namelijk een heel aantal prachtige exemplaren te koop, maar dat zijn zoals steeds de dure én gewilde kalenders.


Ik ging dan weer voluit voor de kerstspecials bij Coffee Café: meet my friend, Frosty! Frosty was een latte met slagroom, een Raffaelo, twee stukjes pretzel voor armpjes en kleurrijke snoepjes ter versiering. Lekker!


Dan wil je de was opplooien, gaat er iemand languit in de wasmand liggen :D


Ik begon op Netflix met de serie Greenleaf en zit intussen aan het tweede seizoen. De serie is niet uitermate spannend en daarmee bedoel ik dat het geen zombies of zelfmoorduitlokkende aliens bevat. Maar aan intriges geen gebrek!Het laatste beauty event waar ik heen ging, bracht mij naar de recent geopende winkel van Oximi in Edegem. Het concept is interessant en brengt het beste uit de parafarmacie en de parfumerie tezamen. Denk aan vitamines, babyproducten, haarproducten, high end skincare, enkele make-upcounters, ... alles behalve parfums. Met hun klantenkaart krijg je bij aankoop van drie producten, 20% korting op een product naar keuze. Zelf kom ik weinig in Edegem, dus is het voor mij afwachten hoe ze hun webshop gaan ontwikkelen!


We gingen voor een tweede keer op korte tijd naar Gent en kozen ditmaal voor Vlaamse kost bij Balls & Glory. Je eet er - uiteraard - gehaktballen en daar hoorde puree bij!Het was dit dag trouwens erg guur weer en hoewel ik een (transparante) panty aan had, bleven mijn benen niet gespaard. Ze sloegen helemaal rood uit en dat was een grappig zich. Op weg naar de wagen sprongen we binnen bij Barista voor een latte en een stukje appeltaart - die laatste was overheerlijk!


Alweer een souvenirtje uit Gent! Aan de kraam met Sneeuwballen (op de kruising van de Mageleinstraat en de Voldersstraat) kochten we een doosje en oh my, die hebben het niet lang uitgehouden. Ik had in het verleden al eens een doosje Sneeuwballen gekocht in de Aldi, maar deze zijn toch van een heel ander kaliber. Mijn mond begint er al terug van de wateren, als ik er nog maar aan denk...


Tijd voor kerstkaartjes! Ik houd wel van 'echte' kerstkaartjes - hoe handig en snel online kaartjes en SMS'jes ook zijn, zijn zijn geen concurrentie voor het gevoel dat je krijgt als er een kaartje in de brievenbus ligt. Wij versturen zelf dus ook heel wat kaartjes en dan krijg je al eens een kaartje met kattengroetjes terug, haha!


En toen kreeg ik de buikgriep - blegh! Niet de meest ideale tijd (vlak voor de feestdagen!) en ik heb twee dagen als een platte pannenkoek in mijn bed gelegen. Op dag drie begon ik mij een beetje beter te voelen en kon ik toch al een klein beetje op mijn benen staan en op dag vier kon ik terug eten. Het was in elk geval - zonder overdrijven - de ergste buikgriep die ik al ooit heb meegemaakt. In 2019 ga ik voor een goede gezondheid!Op dag drie kwam ook dit pakketje van Kiehl's binnen - de perfecte troost!


Ik keek in december héél wat kerstfilms, zowel op TV als op Netflix. De film Paddington is geen strikte kerstfilm, maar past voor mij perfect in het rijtje.
Mijn kerstlook! Kerstmis vieren we altijd bij mijn ouders thuis, en daar hoorde dit jaar een comfortabele outfit bij. Mijn mama hield het dit jaar opvallend Vlaams, haha, maar alles was erg lekker! Al kon er toch nog een Grieks dessertje af...


Voor Kerstmis kreeg ik dit jaar twee geurkaarsen. Een ervan was deze Jo Malone White Moss & Snowdrop. Supermooie verpakking en een heel interessante geur, beetje complexer dan je zou verwachten en misschien ook niet de 'standaard' kerst- of wintergeur, maar wel erg lekker.


Nadat zowel Timo als ikzelf genezen waren van de buikgriep, kon er wel een croque monsieur af. Nee, deze stapel hebben we niet in een keer opgegeten :D Ik maak gewoon graag wat extra!


Eind december gingen we een dagje shoppen in Roermond. Ik vergat mijn GSM thuis - the horror! - dus er zijn géén InstaStories van, haha! Maar mijn vlogcamera had ik wel bij, dus check even deze vlog als je er meer over wilt zien. Het was in elk geval een succesvolle shoppingtrip, want ik zocht én vond er mijn verjaardagscadeau!


Een outfitselfie! Zowel de top als de rok waren twee sale finds bij Reiss, waar ik een online bestelling plaatste.


Tigra kon de outfit ook wel appreciëren :DWe kregen het bezoek van vriendin Sofie - we go way back, van in onze studententijd! - en gingen een hapje eten in Hasselt. Een bezoekje aan Winterland stond ook op het programma. Het was jammer genoeg erg bewolkt en grijs weer, maar deze paardenmolen zorgde toch voor een beetje licht.
Ik sloot het jaar af met mijn verjaardag - weer een jaartje ouder, ik kan niet geloven hoe snel het soms gaat! Op zondag kwamen de vrienden brunchen en op maandag kwamen mijn ouders eten. Geen verjaardag zonder taart en deze Smurfentaart is toch wel een grote favoriet!


Mijn verjaardagsoutfit was very, very pink :D Ik kocht dit kleedje een tijdje terug aan de helft van de prijs en was daar zeer mee in mijn nopjes. Mijn sandalen zijn mijn verjaardagscadeau en kreeg ik van mijn ouders en Timo.

Bedankt voor het volgen, lezen en reageren, ik hoop jullie nog lang op mijn blogje te entertainen. Ik wens jullie allemaal een geweldig, fijn, gezond en kick-ass 2019 toe!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

  1. Alsnog een fijne verjaardag gewenst :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben te laat, maar ook van mij alsnog een gelukkige verjaardag! ;-) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alsnog een hele dikke proficiat met JOUW verjaardag! xxx Ik ben er zeer zeker van dat je er super hard van genoten hebt ;) December leek een zeer leuke maand zijn geweest, alleen op dat ziek zijn na uiteraard! Hopelijk wordt januari ook zo leuk ;-) Wanneer verjaar je nu precies? Ook heel mooie foto's! Zeker de foto met je grijze trui. Je haren zijn daar zo mooi op <3 Ook je verjaardagoutfit is prachtig! xxx

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig