11 maart 2019

Getest (en win!): Exuviance skincare

Exuviance skincare

Enkele maanden spotte ik Exuviance in mijn sociale media en maakte ik een mentaal geheugensteuntje aan - de blogger in mij grijpt elke gelegenheid aan om mijn onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar nieuwe beauty te voeden. Exuviance trok mijn aandacht omdat het als huidverzorgingsmerk een uitgesproken positie inneemt binnen de anti-ageingdermatologie - iets dat ik als mid dertiger graag de nodige aandacht geef.

Ondanks de Franse touch in de naam, heeft Exuviance z'n oorsprong op Amerikaanse bodem en werd het gesticht door de twee dermatologen die hun naam mogen linken aan de ontdekking van AHA's. Hun werk heeft ervoor gezorgd dat fruitzuren tegenwoordig geen onbekende meer zijn en terugkomen  in heel wat skincareproducten die met behulp van een AHA-exfoliant de bovenste huidlaag verbeteren.

Binnen Exuviance werd hun baanbrekende werk verdergezet en kreeg een nieuwe generatie werkzame stoffen eveneens een prominente plek:
 • polyhydroxyzuren of PHA's zorgen voor anti-ageing zonder irritatie en werken daarom ook voor de gevoelige huid of gevoeligere zones. PHA's versterken de huidbarrière en werken tegelijkertijd hydraterend;
 • bionzuren zijn een combinatie van aminozuren en suikers, maken de huidtextuur gladder en strakker, maar alweer zonder enige irritatie.
Exuviance ontwikkelde hiermee verschillende gamma's, afgestemd op verschillende huidtypes en/of specifieke noden. Het was dus niet evident om uit de méér dan 40 producten een keuze te maken, maar ik kon uiteindelijk kortsluiten op drie producten die mij interessant leken.

Exuviance skincare

Ik heb al vaker gezegd dat mijn oogcontouren mijn zwakke plek zijn. Het is de meest tere, droge zone van mijn gezicht en ik ben daarenboven - hoera - gezegend met genetisch geërfde donkere kringen: je ziet dus meteen wanneer ik minder goed heb geslapen. Bovendien heb ik een stiekeme angst om met uitgezakte, hangende oogleden te eindigen en begon ik daarom al vrij vroeg in mijn carrière met oogverzorging.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ik meteen ging voor de meest hardcore verzorging: Exuviance Age Reverse Eye Contour. Eye Contour is een eerder dikke oogcrème, maar dispenseert wel via een luchtledige pompflacon. Het vergt wel enige oefening om de pomp onder controle te krijgen, want een kwart pompje is genoeg voor mijn beide oogcontouren.

Dat Eye Contour hardcore is, blijkt uit het feit dat je je huid de kans moet geven om eraan te wennen. In het begin kan je deze eenmaal per dag aanbrengen, na een tweetal weken mag je een versnelling hoger schakelen naar tweemaal per dag. Persoonlijk gebruik ik hem enkel 's avonds, omdat ik de textuur beter vind aansluiten bij mijn avondroutine, terwijl ik in de ochtend eerder een frisse gelformule verkies.

Eye Contour werkt in essentie drieledig en gaat voor een strakkere oogomtrek, minder donkere kringen en het verzachten van kraaienpootjes en wallen en bevat hiertoe peptiden, PHA, cafeïne, hyaluronzuur, karitéboter maar ook kamille en ginseng. Op geen enkel moment had ik enige irritatie en toch merk ik dat Eye Contour een eerder 'straffe' oogcrème is. Mijn oogcontouren voelen in de ochtend strakgetrokken en toch ook gewoon beter gehydrateerd. Van die vervelende donkere kringen zal ik helaas nooit helemaal verlost geraken, maar ze hebben er al erger uitgezien.

Hoewel ik persoonlijk tevreden ben, denk ik niet dat Eye Contour hét product is voor iedereen. Als je oogcontouren niet de meeste aandacht nodig hebben, zijn er nog een aantal andere Exuviance oogproducten die waarschijnlijk beter aansluiten bij jouw noden.

Exuviance skincare

Ik ben al jaren overtuigd gebruiker van serums en liefhebber van de actieve ingrediënten én de veelal fijne textuur die ze bieden. Het Exuviance Line Smooth Antioxidant Serum combineert wetenschap met botanische ingrediënten en gaat voor versteviging van de huid, van binnenuit als een soort van supercharge. Het bevat zes plantaardige antioxidanten die inwerken op oxidatieve stress - stress die je huid ervaart door in contact te komen met schadelijke omgevingsfactoren - en die collageenafbraak tegengaan.

Het Line Smooth Antioxidant Serum is vloeibaar, maar niet waterig. Ik gebruik elke avond twee pompjes - en hoewel dat naar hoeveelheid eerder beperkt lijkt, kan ik mijn gezicht en nek er met gemak mee insmeren. Dit serum gebruik je overigens slechts eenmaal per dag - omdat het voluit voor de antioxidanten gaat, heb ik dit ook in mijn avondroutine geïncorporeerd, zodat mijn huid de hele nacht kan herstellen met een extra duwtje in de rug. En met succes, want ik merk dat mijn huid er goed op reageert en ik heb het gevoel dat het nachtelijke herstel helpt op mijn huid op pijl te houden. Ik heb bovendien de indruk dat het serum zeer mild, doch effectief is en dat je het kan gebruiken ongeacht jouw huidtype.

Exuviance skincare

Exuviance skincare

Als je mijn vlogs volgt, kan je mij in het weekend regelmatig zien multi(m)(t)asken. Een rondje huishouden gaat hand in hand met een masker op mijn snoet en ik kies daarbij vaak voor een zuiverend detoxmasker. Exuviance Detox Mud Treatment komt dus perfect van pas!

De Detox Mud Treatment is een kleimasker met actieve kool, klei, NeoGlucosamine en een mix van plantenextracten. Het zuivert de poriën, ontgift de huid en exfolieert de huid in alle zachtheid. Van zodra je het masker afspoelt - tip: gebruik je handen of een doekje waar je niet aan bent gehecht, want het durft anders wel te vlekken - zie je onmiddellijk resultaat. Dat instant effect manifesteert zich in een gladde huid, gezuiverde poriën maar ook een huid in balans. De werking is zacht, maar effectief en hoewel het idealiter een maatje is voor de gemengde en vettere huid, kan het bij gelegenheid ook perfect worden ingezet voor de meer droge of gevoelige huid. 

Exuviance als merk moet het echt hebben van het wetenschappelijk onderzoek en de hoogwaardige ingrediënten. Visueel bieden ze niet de meest flashy of high-end verpakkingen aan, maar de producten en werking spreken voor zich. Ik ben dan ook heel blij dat ik van Exuviance een set van deze producten mag weggeven aan een van jullie. Spring even binnen op mijn Instagram-account @beautylovesbe om deel te nemen aan de winactie!

Exuviance Age Reverse Eye Contour - 15 g voor € 73,00
Exuviance Line Smooth Antioxidant Serum - 30 ml voor € 76,50
Exuviance Detox Mud Treatment - 100 ml voor € 55,90
Online verkrijgbaar via HDP Esthetic of via schoonheidsinstituten

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. Exuviance stelt producten ter beschikking voor een winactie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Ik ken dit merk nog totaal niet, maar als jij hiermee succes merkt zal het zeker en vast iets met mijn huid doen aangezien ik ouder ben 😅 De Exuviance Age Reverse Eye Contour spreekt mij als éérste meteen aan! Blijkbaar hebben wij dezelfde problemen 😉 Dus op dat vlak hebben wij goede oogverzorging nodig 😃 Ik denk dat deze hoogwaardige ingrediënten en werking ervan precies op mijn lichaam (lees: huid) geschreven staan 👌

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een goede ontdekking! Blij dat de producten nu gewoon in België te koop zijn, scheelt weer het zoeken naar een goede webshop en wachten op internationale verzending.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig