6 mei 2019

Garancia Bal Masqué maskers

Garancia Bal Masqué maskers

Over het Franse merk Garancia schreef ik meer dan vier jaar geleden een eerste review. Van de formule ging al die tijd niets verloren: Garancia gaat voor skincare met een plus, in de vorm van 'magische' ingrediënten - drakenbloed, iemand? - en woordspelingen die recht uit de Harry Potter-boeken lijken te komen. Oprichtster Savéria Coste ziet zichzelf als wetenschapper én alchemist, die haar creaties dezelfde kenmerken tracht mee te geven.

Liefhebbers worden uitgenodigd voor het gemaskerd bal - oftewel vier maskers onder de lijn van Garancia Bal Masqué des Sorciers, elk met een andere werking.

Garancia Bal Masqué maskers

Purifying - Mijn persoonlijke favoriet en het meest speelse masker van de vier. Het masker komt uit de flacon als een soort van gelcrème, maar transformeert op de huid naar een witte mousse van waaruit fijne bubbels verschijnen. Garancia ontwikkelde hiervoor het Oxypop-complex, bestaande uit botanische extracten (lariksextract, komkommerpulp, wilgenschors en citroensap), witte klei en een Oxygenating System dat de zuurstof uit de lucht overbrengt naar de huid en de microcirculatie stimuleert.

Zo krijg je een drie-in-een-werking: de zuiverende werking van de klei, extra zuurstof voor de huid en een bijkomende éclat door het stimuleren van de microcirculatie. Per zone op je gezicht (de wangen, kin en het voorhoofd) verdeel je vier pompjes van het masker. Tijdens de transformatie voel je het lichtjes kriebelen en merk je dat de zuurstofbubbels 'ontploffen' terwijl ze worden opgenomen door de huid.

Van zodra de bubbels zijn verdwenen, weet je dat het masker is uitgewerkt en kan je het residu afspoelen. Het resultaat? Een superzachte babyhuid! Dit masker is trouwens ideaal als wekelijkse oppepper voor de gemengde tot vette huid, maar kan naargelang de noden ook worden gebruikt door de meer normale, droge of gevoelige huid.

Soothing - Het masker in de bordeaux tube bevat een zachte gelcrème bevat rijke ingrediënten (gerstenwas, karitéboter, arganolie en zonnebloemextract) die de huid voeden, verzachten en herstellen, met andere woorden: ideaal voor een geïrriteerde huid, roodheid of nadat je in de zon hebt gezeten. De plus in dit masker is dat het ook een Sun Tolerance Plus-formule bevat dat preventief werkt en vooraf de zonnetolerantie van de huid verhoogt.

In zijn klassieke werking - herstellend en verzorgend achteraf - breng je het Soothing masker vrij rijkelijk aan wanneer nodig en masseer je in zodat de huid het kan absorberen. Je laat het minstens 10 à 15 minuten inwerken, maar kan het ook een ganse nacht laten intrekken. Nadien spoel je na met een nat doekje of wattenschijfje om residu te verwijderen. Voor de preventieve werking kan je het Soothing masker 20 minuten voor blootstelling aan de zon aanbrengen - maar dit is uiteraard geen SPF, dus verwacht zeker geen mirakels en investeer in een goede zonnecrème.

Garancia Bal Masqué maskers

Self Tanning - In de donkerblauwe tube zit een destress overnight masker dat tegelijk voor een gezond kleurtje zorgt! Deze gelcrème gaat over je hele gezicht en nek, vlak voor je gaat slapen. Het destress-effect krijg je van cortisolreducerende plankton en plumpende hyaluronzuur en rode algen, die een nachtje slapen extra effectief maken.

Verder bevat het masker plantaardige DHA, dat de bovenste huidcellen een natuurlijk gebronsd kleurtje geeft. Vandaar dat het wel belangrijk is om het masker goed aan te brengen, uit te blenden en er ook voor te zorgen dat de wenkbrauwen en haarlijn een beetje extra aandacht krijgen, om vlekken te vermijden. Het zelfbruinereffect mag er zijn, maar ik houd niet van het gevoel dat ik vlak na het aanbrengen van dit masker krijg. Het lijkt alsof er een laagje op mijn gezicht blijft liggen, dat ik niet mag afspoelen.

Lifting - Als enige van de vier maskers bevat deze blauwgroene tube een jelly masker, in plaats van een gelcrème. Plantaardige ingrediënten, hyaluronzuur en rode algen geven de huid vollebak hydratatie en een plumpend effect.

Terwijl het masker inwerkt, droogt het gaandeweg op en laat het een transparante film achter op de huid, met een soort van aantrekkend effect. Het vereist dus wel dat je het masker nadien afspoelt, want het verdwijnt niet vanzelf van je gezicht. De snelle werking (pakweg 5 minuutjes) en het instant effect en resultaat maken dit masker ook een geweldige pre-party treatment.

Garancia Bal Masqué des Sorciers
Purifying - 40 ml voor € 29,00
Soothing - 50 ml voor € 22,00
Self-Tanning - 50 ml voor € 22,00
Lifting - 50 ml voor € 22,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Het purifying en lifting masker spreken mij het meest aan. Van waar komen ze?
  De foto's zijn ook zo vrolijk. Zijn dat snoepjes die bolletjes? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Garancia is vooral te koop in de (para)farmacie!

   Verwijderen
  2. Geen snoepjes trouwens, van die papieren bolletjes :D

   Verwijderen
 2. Ik moet deze maskers nog uitproberen. Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig