6 augustus 2019

Clarins Summer Collection 2019

Clarins Bronzing Compact

Geen zomer zonder bronzer! Hoewel, who am I kidding... ik gebruik héél het jaar door wat bronzer op mijn snoet, al mag het met warme temperaturen gerust wat meer zijn. Clarins gaat de zomer tegemoet met twee tinten van hun Bronzing Compact.

Clarins Bronzing Compact

Clarins Bronzing Compact

De Clarins Bronzing Compact in 002 Sunrise Glow is een limited edition voor de zomercollectie van 2019 en zit daarom in een elegant versierde verpakking. Het is een sculpting bronzing powder, meer concreet bestaat elke bronzer uit drie verschillende kleuren waarmee je kan bronzen maar ook contouren en meer algemeen een warme glow aan je gezicht toevoegen. Ik gebruik 002 Sunrise Glow, de 'donkerste' van de twee, maar alsnog best draagbaar voor een lichtere huid.

Clarins Bronzing Compact

Clarins Bronzing Compact

Er is een duidelijk kleurverschil, maar de drie tinten werken perfect in harmonie naast en met elkaar. Ik heb hierboven eerst de drie tinten apart geswatcht: je kan zien dat de donkerste kleur wat warmer is, maar onderling gemengd is het resultaat wat neutraler, een goede blend van de drie.

Het Bronzing Compact is vrij groot en plat - inclusief grote spiegel - en dat is ideaal voor het goed geperste poeder. Dat maakt dat er weinig stof vrijkomt en dat je de bronzer goed kan oppikken met je kwast.

Ik werk graag met een grote bronzerkwast en meng dan alle kleuren tezamen voor de easy 'brontour', oftewel bronzen in een 3-beweging, zodat ik kan bronzen en contouren tegelijkertijd. Wil je wat meer  precies contouren, kan je de donkerste kleur apart nemen om onder de jukbeenderen nog wat verder uit te diepen.

Clarins Ombre Sparkle

Clarins Ombre Sparkle

Ik was érg onder de indruk van deze Clarins Ombre Sparkle! Mono oogschaduw geeft mij een heuse flashback naar de beginjaren van mijn beautyavontuur, inclusief hele depotsessies, haha. Toch kan een single oogschaduw best handig zijn om een speciale kleur toe te voegen aan mijn bestaande neutrale oogschaduwcollectie.

De Clarins Ombre Sparkle oogschaduw is een zachte, creamy poedertextuur met héél wat glans en glitter. Met een enkele swipe krijg je intens pigment en lange houdbaarheid maar met het draagcomfort van een 'gewone' poederoogschaduw.

Clarins Ombre Sparkle
Clarins Ombre Sparkle: 102 Peach Girl - 101 Gold Diamond

Clarins koos voor zijn Ombre Sparkle voor unieke kleuren met een twist. Links is de kleur 102 Peach Girl - in de pan neigt 'ie een beetje bruiner, maar in de swatch en op de ogen komt de perziken ondertoon duidelijk naar boven. Peach Girl is een warme oogschaduw, maar krijgt een koelere vibe dankzij de vele zilveren glittertjes. Kleurgewijs doet me dit een beetje denken aan MAC All That Glitters - wie kent die cultoogschaduw nog? Wanneer je de randjes uitblendt, wordt Peach Girl wat warmer, zodat je met een enkele oogschaduw toch een volledige en diverse look kan maken.

Rechts is de kleur 101 Gold Diamond - de naam dekt hier de lading niet, want de kleur omvat zoveel meer dan enkel goud. In de pan lijkt het een donkere kaki kleur, maar eens je hem begint te gebruiken, merk je een groene en bronzen shift en natuurlijk heel wat gouden glitter. Ook Gold Diamond blendt aan de randjes gemakkelijk uit en fungeert als een one-stop-shop.

Beide kleuren werken erg consequent. De swatches zijn simpelweg impressionant en dat zonder primer of andere hulpmiddelen: pigment, glans, glitter en dat in een creamy formule. De Ombre Sparkle-kleuren zijn aan te brengen met een kwast, maar laten zich ook aanbrengen met de vingers, waarmee je dan ineens ook de randjes kan vervagen. Ik zou Clarins het Ombre Sparkle gamma graag zien uitbreiden met nog meer kleuren en ook enkele koelere ondertonen, zoals een lichte roze champagne of taupe. Succes verzekerd!

Clarins Bronzing Compact

Clarins Bronzing Compact

Voor deze look combineerde ik Gold Diamond bovenop bruine oogschaduw en dat past perfect samen. De kleuren matchen goed en houden de look in z'n geheel smokey, terwijl er toch maar fijn een extra glansje op de oogleden ligt. De fall-out is minimaal, wat ook niet altijd evident is met een glitteroogschaduw.

Ik gebruikte eveneens de Bronzing Compact in Sunrise Glow, gewoon met een grote, fluffy kwast in een 3-beweging, zodat er een soort van bronze glow from within wordt gecreëerd. Je voelt het poeder niet zitten, het is dermate fijn en lijkt wel een voile die één wordt met de rest van de make-up en de huid. Sunrise Glow geeft een zeer naturel resultaat, warmt je huid op en laat je er moeiteloos gezond uitzien. De look kan je ook tot leven zien komen in deze vlog!

Edit: op de webshop van Clarins zijn de producten net wat goedkoper als je een account aanmaakt dus ik heb de prijzen hieronder aangevuld.

Clarins Bronzing Compact in 002 Sunrise Glow - 18 g voor € 44,90 (€ 42,75 op de Clarins webshop als je een account aanmaakt)
Clarins Ombre Sparkle in 101 Gold Diamond - 1,5 g voor € 28,50 (€ 24,75 op de Clarins webshop als je een account aanmaakt)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Mooie bronzer, maar zou deze niet een beetje te licht zijn voor donkere huidjes? De ombre sparkle peach girl lijkt me ook erg mooi. Lichtere kleurtjes zou zeker welkom zijn. Je hebt alvast een mooi look ermee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, tijdens de Clarins workshop werd deze bronzer ook gebruikt bij een dame met een medium huidtype en dat werkte prima. Hele donkere huidjes durf ik niet zeggen, maar medium dus zeker wel!

   Verwijderen
  2. Dat moet voor mij dan werken ;) Wil/kan je eens een review doen over je meest gebruikte make-up penselen? Wat je zo fijn/handig aan vindt … Ik wil met mijn 30% (volle spaarkaart) misschien enkele nieuwe penselen aanschaffen. Prettige dag & avond!

   Verwijderen
 2. Ik was minder fan van de mono oogschaduws. Ik vind de swatches en het pigment indrukwekkend maar de formule vind ik veel te droog. Waardoor je heel wat fall out hebt en die glitters zijn niet zo simpel weg te werken. Maar daar heb jij geen last van gehad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had daar minder last van, precies! Ik moet zeggen dat ik wel mijn vinger of kwast echt 'in' de pan werk om alles op te pikken.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig