Lancôme Bi-facil

Ik heb hier op de blog al meermaals een lofzang afgestoken over Lancôme Bi-Facil Yeux - zoals in mijn best of beauty 2018 of recenter nog, in de empties van juli. Maar met de gezinsuitbreiding van Lancôme Bi-Facil Visage werd het tijd voor een duoreview!

Bon, dat ik een zwak heb voor make-up, is geen geheim meer. Liefst van al het 'full face, all day, no touch-ups' type make-up dat een storm kan doorstaan. Maar 's avonds haal ik wel braafjes alles van mijn gezicht want - zeg het in koor - reinigen is belangrijk! En ik reinig liefst zo efficiënt mogelijk, want mijn bed lonkt, haha. Nu ben ik al langer fan van oliereinigers, en daar heeft de Bi-Facil familie zeker wat mee te maken.

Lancôme Bi-Facil Yeux is the OG (het bestaat al sinds 1991!), het raspaard of nog de Rolls Royce der bifase oogmake-upremovers. Na al die jaren nog altijd een bestseller, dus dat zegt wel wat. Bifase, dus deels olie, deels water en daarom uiterst geschikt voor elke vorm van waterproof of hardnekkige make-up.

Op de foto zie je duidelijk hoe het gedeelte olie op het gedeelte water ligt, dus is het belangrijk om vóór gebruik de flacon goed te schudden en dan de lotion op een wattenschijfje te gieten. Niet te veel en niet te weinig, genoeg om de make-up enkele seconden in te laten weken en daarna supergemakkelijk weg te vegen.

Persoonlijk ben ik dol op Bi-Facil omdat het zacht is voor de huid rond mijn ogen, zonder veel trekken en wrijven de meest hardnekkige make-up verwijdert én daarbij géén vettig laagje achterlaat. Hoe het dat doet, bifase zijnde en al, geen idee, maar het werkt. En hoewel ik regelmatig drugstore alternatieven gebruik waar ik ook zeer tevreden over ben, blijft Bi-Facil mijn onbetwistbare nummer een waar ik mezelf af en toe op trakteer.

Lancôme Bi-Facil

De lancering van Lancôme Bi-Facil Visage eerder dit jaar was dan ook een aangename verrassing. Het is een bifase micellaire reiniger voor het ganse gezicht en bestaat dus uit een gedeelte olie en een gedeelte micellair water dat je moet schudden voor gebruik.

Concreet zorgt dat voor een een dubbele werking: de olie laat de make-up smelten en het micellaire water verwijdert alle residu's en onzuiverheden. Nu is het idee van een bifase micellaire reiniger niet helemaal nieuw, maar het is wel de vertaling van de gekende Bi-Facil technologie naar een nieuw formaat. Omdat het voor je ganse gezicht werkt, is de flacon ook een beetje groter dan de versie voor de ogen.

Efficiëntie is key, ook hier, en dat zorgt ervoor dat mijn make-up gemakkelijk wordt verwijderd. Ten opzichte van een oliereiniger of -balsem heeft Bi-Facil Visage als nadeel dat je een wattenschijfje moet gebruiken in plaats van enkel je handen, dus daar moet je wel rekening mee houden. Evenzeer is het een zeer grondige, gemakkelijke en zachte manier om de huid te reinigen, het hangt er maar van af wat je zelf verkiest.

Tussen de twee blijft Lancôme Bi-Facil Yeux mijn grote favoriet want die is net wat krachtiger en grondiger naar de oogmake-up toe, wat de rest van de reiniging vergemakkelijkt. Mocht je het gemist hebben, ik kocht recent een jumboformaat van de Bi-Facil Yeux bij Sephora.com en dat was zowat dé aankoop van het jaar :D

Lancôme Bi-Facil Yeux - 125 ml voor € 32,50
Lancôme Bi-Facil Visage - 200 ml voor € 32,50Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.

6 reactie(s):

 1. Wat heb je er een mooie review van gemaakt, klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt heel goed.
  Fijn beauty merk.
  Goede review.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal love voor Bi-Facil. Ik geloof je op je woord dat dit erg goed werkt. Misschien toch eens een keertje kopen, maar dan wel met korting :) Werkt de Bi-Facil visage evt. ook op de ogen? Al geprobeerd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Visage werkt ook voor de ogen, maar voor mij blijft de Yeux de beste. Beetje krachtiger precies, voor al mijn oogschaduw, eyeliner en mascara :-)

   Verwijderen