27 februari 2020

Natasha Denona Mini Glam Palette

Natasha Denona Mini Glam Palette

Op de blogs en YouTube-kanalen die ik volg, passeerden al eens de oogschaduwpaletten van Natasha Denona. Veelal grote paletten die kleurgewijs niet echt mijn ding zijn en mét een heftig prijskaartje, maar waarvan de kwaliteit wel werd bejubeld door de gebruikers.

Zo'n dingen blijven natuurlijk hangen in mijn beauty loving mind, haha. Maar ik was niet van plan om een groot en duur palet te kopen, vol kleuren die ik nooit zou dragen. En toen kwam Natasha Denona met haar mini's in neutralere kleuren en dat deed mijn interesse weer opleven!

Onze trip naar Valencia bracht mij tot een Sephora, waar ik de mini's spotte in the aisle of doom, dat stukje rij vlak voor de kassa waar heel wat mini's van allerlei merken staan te lonken. Initieel had in mijn zinnen gezet op het Natasha Denona Mini Nude Palette, dat in het echt best warme ondertonen bleek te hebben. Vlak ernaast lag dit Natasha Denona Mini Glam Palette, dat in vergelijking met het Nude Palette neutraler en koeler leek - sold!

De mini's bestaan uit vijf oogschaduwkleuren, telkens in een bepaald kleurthema. Het Glam Palette gaat voor een party look met de mogelijkheid om moeiteloos van day to night te gaan. Op het eerste zicht bevat het palet eerder koelere en neutrale oogschaduw, met een mooie mengeling van matte en glanzende finishes.

Natasha Denona Mini Glam Palette

Natasha Denona Mini Glam Palette

Swatches van links naar rechts: Golden Flesh - Harlow - Anjo - Seed - Faye

Het Mini Glam Palette bestaat uit vijf kleuren: twee bestaande kleuren en drie nieuwe kleuren, waarvan er twee een matte en drie een glanzende finish hebben. Golden Flesh is een metallic bronskleur met gouden ondertonen en shimmers, die ook al zit in het grotere Natasha Denona 28 Eyeshadow Palette Green-Brown. Harlow is een creamy matte poeder die erg goed uitblendt en voor mij als transitiekleur werkt. Natasha Denona categoriseert dit als een oogschaduw met koele ondertoon, maar op mijn huid komen de gele ondertonen duidelijk kijken. Anjo is opnieuw een metallic oogschaduw, die als grijsbruin in de pan zit, maar op mijn huid een beetje kaki neigt. Seed heeft opnieuw een creamy matte finish die goed blendt en niet vlekt op de huid. Deze donkerbruine kleur behoudt op mijn huid de neutrale ondertoon en zit ook in het Natasha Denona Biba Eyeshadow Palette. Tot slot is Faye een koelere champagnekleur met metallic finish die goed werkt op mijn ooglid. Van de vijf is deze wat minder stevig geperst en komt het poeder sneller los in de pan.

De oogschaduw van het Mini Glam Palette transformeert op mijn huid toch wel wat warmer dan in de pan. Ik heb de swatches in zonlicht getrokken, omdat dit het beste de realiteit weergeeft. Er is dus een zekere warmte die naar boven komt - niet dramatisch, maar anderzijds blijkt het palet niet waarheidsgetrouw. En dat stoort mij op zich wel, omdat het merk door z'n prijszetting een bepaalde verwachting creëert.

Natasha Denona Mini Glam Palette

Natasha Denona Mini Glam Palette

Dat neemt niet weg dat ik met het Natasha Denona Mini Glam Palette zeker wel een deftige look kan maken. Ik draag hier alle kleuren, uitgezonderd Anjo: Harlow boven de arcadeboog als transitiekleur, Gloden Flesh in de arcadeboog, Faye op het bewegend ooglid en Seed in de buitenste ooghoek.

Het geheel is mooi, maar niet bijzonder, want deze look kan ik met tal van andere paletjes creëren. Ik ben ook niet per se omvergeblazen door de kwaliteit van de oogschaduw - toch niet significant in vergelijking met andere merken. Kwalitatief, ja. Uitzonderlijk, nee.

Ik blijf dus een beetje op mijn honger zitten en ben vooral blij dat ik nooit aangetrokken was tot de kleurselectie van de grote (en dure) oogschaduwpaletten van Natasha Denona. Dit Mini Glam Palette heeft een zekere compactheid en handigheid die ik zeker kan appreciëren, maar die voor het overige mijn interesse naar het merk niet aanwakkert.

Natasha Denona Mini Glam Palette - 0,8 g x 5 voor € 25,55 bij Sephora

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Het Natasha Denona Mini Glam Palette is voor mij totaal nieuw. Ik vind je ooglook wel mooi en fris, maar zoals je al zei kan je deze look met tal van andere paletjes creeëren. Jammer is ook dat het palet niet waarheidsgetrouw is. Je foto's zijn wel schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor het compliment! Denk inderdaad niet dat jij er meteen om moet lopen, deze kleurtjes zal je wel al hebben :D

   Verwijderen
 2. Fijne en zeer goede eerlijke review 👌🏽
  Ik zou zeker een goedkopere palette kopen.

  Een fijne dag 🙋‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende dit merk nog niet, mooie look maar inderdaad niets wat je ook met andere producten kan creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangestoken door YouTube, haha! Maar ik kies ook gewoon altijd dezelfde neutrale kleuren, ik voel me daar het beste bij :-)

   Verwijderen
 4. Ik heb deze recent ook geprobeerd. De kleurtjes in dit minipaletjes zijn misschien vrij klassiek maar ik vind de oogschaduw zelf wel van zeer goede kwaliteit: goed gepigmenteerd, blendt mooi uit, gemakkelijk op mee te werken, mooie glans en blijft mooi zitten doorheen de dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben na twee jaar fan van Natasha Denona! Ik merkte dat ik na verloop van tijd toch steeds naar naar formules neig en kocht intussen nog drie andere paletjes van haar. Het grote Glam Palette is prachtig en ook het Glam Face Palette gebruik ik héél vaak.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig