28 februari 2020

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream lipstick

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream lipstick

Nooit genoeg lipsticks, zei Lancôme, en bam... daar verscheen L'Absolu Rouge Ruby Cream! De huls is die van de 'klassieke' L'Absolu Rouge: je drukt de knop aan de bovenzijde in,  je hoort de magische 'klik', de dop komt los en je trekt de lipstick eruit.

Maar dan begint het pas, want Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream is visueel een pareltje: de lipstick heeft de vorm van een kostbare edelsteen en is asymmetrisch gesneden met verschillende facetten. Helemaal anders dan anders!

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream lipstick

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream lipstick

De Ruby Cream lipsticks zijn supercreamy, tjokvol pigment en te krijgen in een aantal sprekende rood- en roodroze tinten. Niet voor muurbloempjes, want Ruby Cream omhult de lippen in een pure, heldere kleur die er van af spat.

De formule heeft een satijnachtige, romige finish: een beetje de perfecte balans tussen glanzend, creamy en mat, maar dan met een heldere kleurbasis. Ruby Cream werd verrijkt met toermalijnpoeder en de gefacetteerde vorm refereert daar ook naar. Toch is de vorm niet puur visueel: de bedoeling is dat je de kanten gebruikt om de lipstick precies aan te brengen en je het facet in het midden gebruikt om de lippen in te kleuren.

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream lipstick

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream lipstick

Swachtes van links naar rechts: Bad Blood Ruby 001 - Pigeon Blood Ruby 481

Ik swatchte twee van de rode tinten, zonder lippotlood en rechtstreeks vanuit de huls, met de bedoeling de facetten en het gebruiksgemak te testen. Bad Blood Ruby werd vernoemd naar het gelijknamige nummer van Taylor Swift en wordt ook gedragen in de bijpassende muziekvideo. Het is een levendige, heldere robijnrode kleur die echt wel van de lippen spat. Pigeon Blood Ruby werd dan weer vernoemd naar een kostbaar en zeldzaam type robijn en is een dieprode, bordeaux lipstick. Even opvallend, maar dan door zijn diepe kleur.

Qua applicatie gaat alles vrij vlotjes: de creamy formule heeft weinig nodig en geeft meteen de pure kleur vrij. Het was voor mij toch even wennen aan die facetten, maar eens je het onder de knie hebt, denk ik wel dat het handig kan zijn - voor eventjes dan toch, want naarmate je de lipstick gebruikt, slijt die vorm natuurlijk af en schikt zich naar de eigen lipvorm. Ook de houdbaarheid is navenant: dit is geen matte lipstick, maar door de pure en intense pigmenten, hecht de kleur zich opvallend goed aan de lippen en blijf je ook na verloop van tijd een soort van stain zien.

De kleuren zelf zijn eerlijkheidshalve minder mijn ding. De Ruby Cream lipsticks spitsen zich vooral toe op de rodere en intense kleuren, die minder passen in mijn dagdagelijkse make-up. Geef mij een nuderoze lipstick en ik ben content, haha. Niettemin zijn er wel veel liefhebbers van rode tinten en die kunnen dus hun hartje ophalen binnen dit assortiment.

Lancôme L'Absolu Rouge Ruby Cream - € 35,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wauw....
  Schitterende teinten 👌🏽
  Ik zou de eerste zeker kopen.
  Fijn merk.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste is ook meer mijn ding, de tweede is wat donker :-)

   Verwijderen
 2. Eerlijk gezegd ook niet mijn ding. Ik ben gezegend met heel dunnen lippen :( Bad Blood Ruby vind ik wel een mooie kleur. De andere is veel te donker en te hard. Wel luxueus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De luxe is zeker aanwezig en kwaliteit ook. Gewoon niet helemaal mijn kleurtjes, ik ga sneller voor nuderoze tinten.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig