3 maart 2020

Citytrip Valencia - fotoverslag


Het was een welkome break voor mijn winterdip: midden februari dompelde ik mij onder in drie (zonnige!) dagen Valencia. Vlak aan de Middellandse Zee heerst er een zacht, mediterraans klimaat en mag het zich dé thuisstad van de paella noemen. Muziek in de oren van deze foodie!

Het leek mij leuk om een apart fotoverslag te maken van onze trip - maar er staat ook een volledige Valencia vlog online!



Voor de overnachting viel de keuze op het Caro Hotel, een boetiekhotel met 26 kamers in het historisch centrum van Valencia. In het moderne interieur zijn overvloedige accenten van het historische paleis te vinden en dat geeft het geheel een eigen afwerking. Geen van de kamers is identiek en elke kamer heeft een eigen 'verhaal', zo ook de onze: tijdens de renovatie ontdekte men in kamer 27 The Hidden Window, een geheim raam uit de Gotische periode, dat de kamer van licht voorzag vanuit de patio. Vandaag de dag blijft het raam nog steeds geheim - lees: onzichtbaar - want verwerkt in het beton achter het hoofdeinde van het bed.

De kamer was ruim genoeg, erg proper en voorzien van alle gemakken. Drankjes en snacks van de minibar waren gratuit (vooral handig omdat wij dorstig toekwamen!), elke avond was er een turndown service en je kon ook gebruik maken van de inbegrepen coffee & tea service. Om maar te zeggen: de service was onberispelijk en het hotel is alle vijf z'n sterren waard.



Ik probeer altijd graag de lokale cuisine uit en de Horchateria de Santa Catalina is daar een perfect adresje voor! Rond 11 uur liepen we er binnen voor een midmorning snack en om er te genieten van het authentieke interieur. Ik ging veiligheidshalve voor een cappuccino, maar mijn broer proefde horchata, een Valenciaans drankje gemaakt van aardamandelen. Die langwerpige sticks in het midden van de tafel zijn fartons, een luchtige koek die mij wat aan een croissant deed denken. Maar groot favoriet waren toch wel de churros: licht, luchtig, totaal niet vettig en vergezeld van een ganse mok lopende chocolade om in te doppen. Yummm!


Tijdens de eerste uren in de stad beklommen we ook El Miguelete, de toren van de Kathedraal van Valencia. Met een conditie die op dit moment ver onder nul ligt, was dat niet mijn beste ervaring, haha! Het resultaat mag er echter zijn, want je krijgt een prachtig zicht over de stad, maar je moet er wel eerst de 207 hoge (!) treden voor overwinnen. Tip: de klok wordt effectief geluid, dus probeer voor of na het uur te gaan, kwestie van je oren te beschermen.



Je zal het vast hebben gemerkt aan de talrijke foto's in mijn InstaStories (ik ga ze hier niet allemaal herhalen, maar ik heb alles bewaard als highlight op Instagram, dus volg me op @beautylovesbe als je meer wilt zien): ik was erg gecharmeerd door de wirwar aan straatjes en gebouwen in het historisch centrum, die dan ook nog eens erg fotogeniek bleken te zijn! Het feit dat er dan ook nog eens gewoon sinaasappelen groeien in het midden van de stad, deed mijn mond toch even openvallen...


Ik vond Restaurante Navarro via Tripadvisor en dat stelde niet teleur. We gingen voor veggie croquetas en inktvis als tapas en een zeevruchtenpaella als hoofdgerecht - zó lekker, maar ook veel te veel, haha! Na reservatie krijg je per e-mail een bevestiging en vragen ze ook al om vooraf de voorkeur voor paella door te geven. Reservatie is trouwens geen overbodige luxe: toen wij er vertrokken, stonden er nog steeds een aantal mensen aan te schuiven voor een tafeltje.



Mja, dan ben je in Spanje en moet je natuurlijk de Zara in, hè. Dichtbij de bron en tóch een stuk goedkoper dan in België. Ik heb het zeer netjes gehouden en kwam er met 'slechts' een kleedje naar buiten. We reisden trouwens met handbagage, dus zo heel veel ruimte had ik niet meer, haha. Tweede stop was Sephora, waar ik parfum, maskertjes en een mini oogschaduwpalet van Natasha Denona kocht.


Must visit voor foodies: Mercado Central! In deze overdekte foodhal tjokvol verse producten kan je heel wat lekkers vinden - we kochten er de lekkerste aardbeien en kraakverse bocadillo's, broodjes met machego en jamon ibérico - yum!


Nóg een Tripadvisor-adresje: Kuzina! Het is een beetje vreemd om Grieks te gaan eten in Valencia, maar het was érg lekker, dus ik heb er geen spijt van. Hier speelde de vermoeidheid me wel parten: het restaurant ging pas open om halfnegen en pas tegen halfelf kwam het hoofdgerecht op tafel - de eerste dag werd dus gekenmerkt door véél, maar smaakvol eten. Ook bij Kuzina kon ik erg vlot online reserveren!



Zeker doen in Valencia: fietsen huren en richting de Jardín del Turia sjeezen! Deze drooggelegde rivier vormt tegenwoordig de groene long van Valencia: negen kilometer lang en alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Regelmatig hielden wij halt om even van de omgeving, het lekkere weer en de talrijke palmbomen te genieten. Genieten met hoofdletter G!



Je komt via de Turia vanzelf langs de Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van de Kunsten en de Wetenschap. Om sommige gebouwen te betreden, moet je entree betalen, maar van de buitenkant kan je gratis genieten. Ik houd van moderne architectuur en kunst, dus ik keek hier echt mijn ogen uit.



Het was trouwens een family citytrip, samen met mijn broer. Toch even spannend, want de laatste keer dat we samen op vakantie gingen, was ik twaalf jaar. Vorig jaar zijn we eens een dag op en af naar Milaan geweest en dit jaar gingen we voor het eerst terug voor een volwaardige trip met overnachtingen. En dat is eigenlijk prima verlopen! Ik ben natuurlijk een echte planner en (het zal in de familie zitten) mijn broer is even doelgericht als mij, dus we konden het op dat vlak goed vinden met elkaar, haha.


Na de Turia kan je verder fietsen naar de haven en het strand: het is een stukje, maar je fietst eigenlijk op een apart fietspad en komt als vanzelf op de pier terecht. Bedoeling was om 's middags iets te eten en drinken bij Panorama - helaas zijn de negatieve Tripadvisor-reviews niet gelogen... de service trekt echt op niets. Eerst werden we lang genegeerd, daarna werd ons gemeld dat we aan een tafel zaten die voor de lunch was (ja, we hadden honger en het was lunchtijd...) en dat we ons eerst moesten verplaatsen naar een andere tafel voor ze onze order kon opnemen. Chaos alom, en we zijn er niet blijven zitten - op die manier geef ik mijn centen wel elders uit. De zaak heeft een prachtig uitzicht, zo op en boven het water, maar dat is het dan ook.


Een heel ander verhaal 's avonds bij Casa Almudin: klein maar gezellig en een aanrader voor authentieke tapas. Het ligt trouwens zeer nabij het Caro Hotel, dus een dubbele aanrader voor wie er logeert!




Onze laatste dag zetten we in met een korte wandeling door de stad en een ontbijt bij Brunch Corner - een heerlijk zaakje met enkele vestigingen in de stad. Qua interieur hip en gezellig, maar vooral: lekker eten voor een faire prijs. Ik koos de eggs benedict en dat was inclusief muntthee, sinaasappelsap en een dessert naar keuze - absoluut z'n geld waard!




We verkenden opnieuw het historisch centrum, maar dan met een focus op de middeleeuwse stadspoorten en hedendaagse street art. Achter elke hoek vind je wel een nieuw pareltje - gewoon gratis kunst op straat, toegankelijk voor iedereen, zalig!



Ik zocht online naar kaarten en blogs waar de graffiti op gemarkeerd stond en dat leverde een fijne wandeling op. Vaak zie je de street art van ver, maar soms zijn de werken klein en toveren ze onverwachts een glimlach op je gezicht - ik vond vier van deze kleine zwarte kitties in allerlei poses verspreid door de stad, maar misschien zijn er wel meer?



Na een laatste stop op de Mercado Central klommen we nog maar eens een toren op, ditmaal de toren van Santa Catalina (vlak naast de Horchateria de Santa Catalina!). Minder treden, die ook minder hoog waren, dus véél beter te doen. Ook deze klok is nog actief, dus het is de moeite om de tijd in het oog te houden :D



Ik profiteerde van elke zonnestraal, tot de laatste minuut! De Plaça de la Virgen liep goed vol en iedereen had hetzelfde idee, want de terrasjes en de trappen zaten overvol. Valencia is een zeer gezellige en gemoedelijke stad met een liefde voor lekker eten. Met iets meer dan twee uur vliegen vanuit Brussel, blijft de reistijd ook beperkt. Absoluut de moeite om te bezoeken, want ook buiten het hoogseizoen word je er getrakteerd op heerlijk weer!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

  1. Wat een groot verslag heb je met ons gedeeld, het ziet er super uit! En wat een heerlijk sfeertje zeg, ik krijg spontaan zin in vakantie (en zomer..)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zal de zon je goed hebben gedaan...lekker weg van het grijze regenachtige weer. Hele mooie foto's heb je gemaakt en wat kleurt jij mooi op die ene foto met de Turia, prachtig. Het ziet er zo mooi uit daar. Leuk dat je zo samen met je broer bent weggeweest en dat het goed klikt...dat hoor je niet vaak. Bedankt voor het delen van deze plog met de handige tips die je hebt gegeven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De zon was echt héérlijk! Vond het zelf zo fijn daar, dus dan deel ik graag alle adresjes. Ik ken een aantal mensen die al een paar keer zijn geweest, en ik begrijp het volledig.

      Verwijderen
  3. Zoveel leuke foto's en handige tips! Heel mooi daar, ga zeker je tips raadplegen als ik er ooit eens ga!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci! En zeker een aanrader, als je nog een zomerse citytrip zoekt.

      Verwijderen
  4. Geweldig bv verslag van deze fijne citytrip 👌🏽
    Prachtige gebouwen....
    Fijn dat je er goed van genoten had....

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik ben blij dat het zo overkomt, want ik heb er effectief van genoten!

      Verwijderen
  5. Wie weet wat daar achter het hoofdeinde in het beton steekt :) Misschien nog wel een of ander lijk :D Wel een serieuze service van het hotel van die gratis snacks en drankjes van in de minibar ;) Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. 207 hoge treden, OMG! Geen files om naar boven te gaan? :) En wat leuk die street art! Het fotoverslag gaf heel duidelijk aan wat je van de reis vond en ook erg leuk was de quality time met je broer. Toch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, we hebben het niet gecontroleerd :D
      De gratis snackbar was echt leuk, vooral omdat we dorst hadden toen we toekwamen.
      Er was geen file, maar er waren wel mensen die naar beneden kwamen en er was niet zo heel veel plaats, we moesten regelmatig uitwijken tegen de muur.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig