11 april 2020

My Clarins Clear-Out & Re-Move

My Clarins Clear-Out & Re-Move

Vaste waarde Clarins lanceerde vorig jaar My Clarins: een nieuwe generatie vegan skincare voor de jongere huid - pakweg tussen 18 en 25 jaar. De styling is wat jonger en speelser, met producten die rechttoe rechtaan duidelijk maken waar ze voor staan.

Hoewel ik de leeftijd van de doelgroep al even ben gepasseerd, waagde ik mij toch aan een test van twee producten die mij interessant leken. Want helaas... ook na je 25e komt er wel eens een (jeugd)puistje of mee-eter kijken.

My Clarins Re-Move Radiance Exfoliating Powder

My Clarins Re-Move Radiance Exfoliating Powder

In februari liet ik in een empties video de lege verpakking van de Tatcha Rice Polish Classic zien, een door water geactiveerde exfoliant van rijstzemelen die verandert in een romig schuim en op milde wijze de huid polijst. Tatcha is echter niet te koop in onze contreien en is prijsgewijs best een zwaargewicht. Ik kreeg dan ook een enthousiaste aha-erlebnis toen ik deze My Clarins Re-Move Radiance Exfoliating Powder spotte. 

Want jawel, ook Re-Move is een exfoliërend poeder dat op milde wijze onzuiverheden verwijdert en de huid polijst. De schatte verpakking bevat een poeder met moringa-extract en natuurlijke microkorrels van gedroogde cranberries, gecrushte rijstkorrels en amandelschalen. Een à twee keer per week kan je een halve theelepel mengen met wat water (of voor een zachtere applicatie je cleansing gel) en je gezicht inmasseren. In combinatie met water krijg je een subtiel schuim waarmee je een instant resultaat ziet: een frisse huid en een verfijnde, gladdere huidstructuur.

De werking is zodanig vergelijkbaar met mijn Tatcha Rice Polish Classic, maar de My Clarins Re-Move is een pak betaalbaarder. En hoewel ik een keer per week aan de slag ga met zuiverende en exfoliërende maskers, is zo'n zachte poederexfoliant op weekdagen een handig tussendoortje om mijn vale huid een opkikker te geven. Een duimpje omhoog vanwege de niet-doelgroep!

My Clarins Clear-Out Blackhead Expert Stick + Mask

My Clarins Clear-Out Blackhead Expert Stick + Mask

In dezelfde zin vindt ook My Clarins Clear-Out Blackhead Expert Stick + Mask hierop aansluiting. Het is in feite een duoproduct, want onderaan zit de eerste stap: een exfoliërende stick om mee-eters te verwijderen. De groene stick ruikt minty fresh en werkt rechtstreeks op de natte huid, specifiek in de T-zone. De solide textuur geeft je huid zo een milde scrub en helpt mee-eters losweken. Nadien nog even afspoelen en mijn T-zone is opmerkelijk gladder, maar ook matter.

Het is wel belangrijk om de stick achteraf schoon te vegen na gebruik. Je ziet de stick ook langzaamaan afnemen en ik schat dat dit gedeelte wel eens sneller op zou kunnen zijn dan het masker zelf.

Stap twee is het zuiverend kleimasker in de tube. Die breng je dan weer aan op de droge huid, om 5 à 10 minuten te laten zitten. Met ingrediënten als moringa, moerasspirea en aardbeiboom heeft het masker een zuiverend, egaliserend en matterend effect, terwijl de groene klei de overtollige talg absorbeert. Het masker droogt niet volledig op dus ik gok dat het zo ook wel eens geschikt kan zijn voor een gevoeligere huid.

Ik vind het Clear-Out duo best speciaal, leuk en goed gevonden, maar hier voel ik wel een kloof tussen de doelgroep en mijzelf. Ik denk dat ik er gewoon wat minder nood aan heb, omdat ik al andere producten in mijn kast heb liggen die eenzelfde effect beogen, zodat het Clear-Out duo geen dramatische meerwaarde biedt in mijn skincareroutine.

My Clarins Re-Move Radiance Exfoliating Powder - 40 g voor € 19,50 (€ 17,55 via het ledenvoordeel van de Clarins-webshop)
My Clarins Clear-Out Blackhead Expert Stick + Mask - 2,5 g + 50 ml voor € 29,00 (€26,10 via het ledenvoordeel van de Clarins-webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig