10 april 2020

Too Faced Peach Perfect Mattifying Loose Setting Powder

Too Faced Peach Perfect Powder

Amai, deze review is loooong overdue! Ik kocht dit Too Faced Peach Perfect Mattifying Loose Setting Powder bijna een jaar geleden - oeps. Ter mijner verdediging: er zaten op dat moment maar liefst zeven losse poeders in mijn make-upstash en ik heb maar een gezicht. Keuzestress, dus. En ook: er bewust voor kiezen om één poeder (op) te gebruiken, zodat mijn collectie terug iet of wat hanteerbaar werd.

Al hield dat mij niet tegen om dit Too Faced Peach Perfect poeder te kopen, haha. Peach Perfect bestaat in twee kleuren: Translucent Peach en Caramelized Peach. Translucent Peach wordt neergezet als een universeel poeder met een lichte perziktint, terwijl Caramelized Peach beter werkt voor medium tot donkere huidtypes.  Ik kocht dan ook Translucent Peach!

Too Faced Peach Perfect Mattifying Loose Setting Powder

De verpakkingen van Too Faced zijn steeds girly, fun en met een knipoog. Goed te onderscheiden van de andere beautymerken in mijn collectie; het is zeker weten het schattigste poeder in het rijtje! Toch voelt de verpakking vrij kwalitatief aan. Bovendien valt hier ook het giga formaat op: met z'n 35 gram inhoud krijg je hier ongetwijfeld de meest genereuze hoeveelheid op de markt - al helemaal als je de prijs in rekening brengt.

Hoewel ik zelf fan ben van losse poeders, is het gebruik ervan soms een beetje messy. Zelfs na al die jaren spelen met make-up, smos ook ik er soms op los. Too Faced heeft dat proberen oplossen door een tweede deksel te plaatsen bovenop het zeefje. De meerwaarde hiervan wordt vooral duidelijk als je het poeder zou willen meenemen, want het vermijdt dat het poeder los in het deksel valt.

Aanbrengen doe je naar eigen gelieven met een kwast, beautyblender of poederdons. Zelf werk ik wel graag met een poederdons, omdat het poeder zo echt een fixerende en egaliserende functie krijgt, wat mijn gemengde huid goed kan gebruiken.
Too Faced Peach Perfect Mattifying Loose Setting Powder

Too Faced Peach Perfect Mattifying Loose Setting Powder

Net als alle producten uit de Peach Perfect-lijn, heeft ook het Peach Perfect Setting Powder het kenmerkend parfum - de licht zoete geur van perziken en vijgen komt je onmiddellijk tegemoet. Zelf vind ik het best aangenaam, maar door de toevoeging van parfum is het poeder jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd.

Het poeder zelf is alleszins erg fijn gemalen, licht en luchtig. Peach Perfect gaat voor een comfortabele, fluweelachtige, matte finish, die er nog steeds vrij naturel uitziet maar ook de glans probeert te beperken. Het is het concept van een matterend poeder dat ik erg kan appreciëren, omdat het het beste van de twee werelden combineert. Niemand wil een matterend poeder dat je een cakeface geeft, toch?

Ik gebruik Peach Perfect over mijn hele gezicht en brengt het in een dunne laag aan met een poederdons. Het set mijn foundation en concealer, zodat alles netjes blijft zitten en niet afgeeft. Je zou het ook in een dikkere laag kunnen gebruiken om je make-up in specifieke zones te 'baken' en de make-up daar wat meer op te lichten, maar dat is een techniek die ik eigenlijk nooit toepas. Ik heb niet de indruk dat het poeder op mijn huid oxideert, dus de kleuren van mijn foundation en concealer blijven waarheidsgetrouw.

Voor mij is dit - opnieuw! - een erg fijn poeder dat in hetzelfde rijtje kan gaan staan als het Charlotte Tilbury Genius Magic Powder (waar de geur na enige tijd gelukkig was verdwenen!), het Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder of het Givenchy Poudre Première.

Too Faced Peach Perfect Mattifying Loose Setting Powder - 35 g voor € 27,00 via De Bijenkorf

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wat een mooi resultaat! Ik blijf ook fan van hun producten, en superleuke looks!!
  Ik heb zelf de Peach my cheaks melting powder blush (in de kleur Pinch my peach) en gebruik deze bijna dagelijks, supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben ook een Peach foundation, die lijkt me ook erg goed!

   Verwijderen
 2. Niet slecht ;) Zeker als deze in het rijtje van CT, Huda Beauty en Givenchy (luxeproducten) mag staan. En dat voor die prijs??! Voor jou nog steeds op nr 1 het Givenchy poudre première?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit is prijs-hoeveelheidgewijs echt wel een klepper! Ik houd nog steeds van Poudre Première, maar met de inhoud zitten Huda Beauty en zeker ook deze van Too Faced toch beter. Alleen zou ik dan enkel één poeder moeten hebben, nu zit ik met te veel verschillende fullsize poeders in mijn stash en heb ik het gevoel dat ik er nooit door zal geraken, haha.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig