20 april 2020

Too Faced Born This Way Setting Powder

Too Faced Born This Way Setting Powder

Nóg een poederreview, jawel! De - voorlopig, haha - laatste, want nu zit ik wel door mijn poederstash heen. Van het Too Faced Born This Way Setting Powder kocht ik 'slechts' een mini - schouderklopje voor mezelf. Ik stond in de Sephora aan te schuiven voor de kassa en wel, we weten allemaal dat die mini's in the aisle of doom vanzelf in je winkelmandje springen.

Twee weken geleden stond ook al de review van dit Too Faced Peach Perfect Setting Powder op de blog. Twee poeders van hetzelfde merk, hoe zit dat?

Born This Way is een geheel eigen collectie van Too Faced met verschillende producten, erop gericht om make-up te voorzien die de huid perfectioneert, maar op onnavolgbare wijze. In de woorden van Too Faced: it's complexion perfection with buildable full coverage so undetectable, they'll think you were Born This Way. 

Peaches and Cream is nog zo'n collectie, maar met een speelse twist. De look is eerder fris en fruitig (zo heeft het poeder een matterend én verhelderend effect én ruikt het ook nog eens naar zoete perziken en vijgen), maar natuurlijk à la Too Faced, dus toch nog best flawless. Born This Way daarentegen is serious business - full coverage, contouring en highlighting - en dat met een zwarte verpakking, een beetje atypisch voor Too Faced, vind ik.

Too Faced Born This Way Setting Powder

Too Faced Born This Way Setting Powder

Het Too Faced Born This Way Setting Powder is een superlicht, fijngemalen poeder dat - in navolging van de Born This Way foundation en concealer - erop gericht is om de make-up te setten en op z'n plaats te houden. Het verlengt de dekking en houdbaarheid van je basis, maar kiest voor een comfortabele matte finish die voor een naturel effect moet zorgen. Perfecte dekking zonder cakeface, quoi.

Er zijn drie verschillende tinten: Translucent is de universele gelige kleur die voor iedereen zou moeten werken. Voordeel is dat je een witte of grijzige waas vermijdt, maar tegelijk is 'ie ook minder verhelderend dan het perzikroze poeder van zusje Peach Perfect. Vooral onder mijn ogen, in de zone van de concealer vind ik dat een issue, want ik verkies een poeder dat ofwel transparant is, ofwel een bijkomende helderheid brengt die mijn donkere kringen helpt oplichten. Voordeel is wel dat het Born This Way poeder niet oxideert en dus inderdaad veel verschillende huidtinten kan dekken. De twee donkerdere varianten zijn Translucent Medium (donkerbeige) en Translucent Deep (bruin), telkens met een gele ondertoon.

Poedergewijs is er weinig verschil tussen Born This Way en Peach Perfect: beide poeders zijn superlicht, fijngemalen en satijnzacht, voelen identiek aan tussen mijn vingers en gaan voor een matte finish, maar Born This Way accentueert de houdbaarheid en Peach Perfect kiest voor een verhelderend effect. Misschien is het gezichtsbedrog, maar op mijn huid vind ik het Born This Way poeder net wat matter van finish dan het Peach Perfect poeder, máár heeft het ook wel een iets beter houdbaarheid. De matte finish matcht op zich wel goed met mijn gemengde huid, maar zou ook moeten werken voor de drogere huid, dankzij de toevoeging van hyaluronzuur.

Ik vind het Born This Way poeder zeer degelijk, maar het behaalt geen permanente podiumplaats en dat heeft voornamelijk met de tint te maken, want die mocht van mij transparant of verhelderend zijn. Ik ben blij dat ik voor de mini ben gegaan - dat geeft net wat meer perspectief naar gebruik toe, want zo'n fullsize poeder gaat anders láng mee.

Too Faced Born This Way Setting Powder - € 33,65 via Douglas.nl

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Ik blijf gek op deze lijn, ook dit product klinkt enorm goed.. je hebt een mooie look gecreëerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu al de concealer en het poeder van deze lijn gebruikt, enkel de gehypete foundation staat nog op het 'te proberen' lijstje :-)

   Verwijderen
 2. mooi interessant stukje leuk om te lezen ,je ooglook is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eindelijk doorheen je poederstash geraakt ;) Ik zou eerder voor het peach perfect setting powder gaan. Toch heb je er een heel mooie look gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig