30 juli 2020

Clarins Eau des Jardins

Clarins Eau des Jardins

Clarins Eau des Jardins is een Eau de Soins - ook wel Treatment Water of Treatment Fragrance, letterlijk een geparfumeerd verzorgingswater dus. Samen met Eau Dynamisante en Eau Ressourçcante vormt Eau des Jardins een drieluik aan frisse zomergeuren die ook goed doen voor je huid.

Voor Clarins is een Eau de Soins namelijk méér dan een parfum: het is een weldadig product met essentiële oliën en plantaardige ingrediënten met aromatische en phytotherapeutische eigenschappen.  Voor de zomer betekent dit dat je de Eau de Soins zonder zorgen in de zon kan gebruiken - soms geeft een 'gewoon' parfum in de zon namelijk een allergische reactie en/of pigmentvlekken doordat het een bepaald alcoholgehalte en/of bepaald molecuul bevat. Bij de Eau de Soins hoef je je daar geen zorgen om te maken.

In het drieluik van de Eau de Soins is Eau de Jardins de verpersoonlijking van een frisse bloementuin, waar je door lijkt te wandelen in de ochtend, als alles nog vers en fris ruikt. Naar mijn aanvoelen is het ook een erg unisex geur: het heeft een zeker 'cologne' gehalte, maar evenzeer een zacht bloemig en fruitig hart dat nooit te zwaar aanvoelt. Het is werkelijk een pér-fec-te hoogzomergeur, als de temperaturen richting 30°C gaan, omdat Eau de Jardins dan echt als een opkikker fungeert.

Denk aan bergamot, sinaasappel, grapefruit, zwarte bes, lijsterbes, beuken, rozen en een iets warmere, maar vooral comfortabele basis van ceder, patchoeli, vetiver en witte muskus. Algemeen genomen is Eau de Jardins een lichte, verfrissende geur die je een opkikker geeft en mentaal in een groene omgeving plaatst. Door z'n lichtheid blijft de geur wel niet superlang hangen, maar als verzorgend water geeft het net een zekere voldoening om Eau de Jardins door de dag opnieuw aan te brengen voor die extra frisse kick. Je krijgt ook wel meteen 100 ml dus je hoeft niet per se zuinig te doen.

De flacon is herkenbaar Clarins - de ronde flacon doet mij denken aan de verpakking van de Clarins Fix' Make-Up en ligt erg goed in de hand. Goed recycleerbaar ook, want de spraykop kan er gemakkelijk van af worden geschroefd, zodat de glazen flacon na gebruik in de glasbak kan. Die glazen flacon is lekker zwaar, voelt luxueus en kleurt groen, geel en rood, afhankelijk van de lichtinval en is een mooie weerspiegeling van de verschillende aspecten van de groene bloementuin die Eau de Jardins wil oproepen.

Clarins Eau des Jardins - 100 ml voor €54,00 (€48,60 met het ledenvoordeel op de Clarins webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Heerlijk om je ermee te verfrissen tijdens een zwoele zomerdag. Ideaal voor de komende dagen ;) Eau Svelte van Dior 100ml (niet nieuw) vind ik ook een heerlijke verfrissende geur en kan je heel royaal sprayen over gans je lichaam. Ik bewaar deze in de koelkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ken ik niet, maar als je hem in de koelkast bewaart, zal het extra fris zijn :-)

   Verwijderen
 2. Is een heel grote fles en daarmee kan je heel je lichaam mee verfrissen. Laat ook geen pigmentvlekken achter in de zon. Is heerlijk om je regelmatig mee te verfrissen bij deze zomerse temperaturen. Vind je bij ICI Paris XL. Zeker een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig