5 september 2020

InstaLoves: augustus 2020


Het grootste deel van augustus was een en al plezier, want Timo en ik hadden samen vakantie. En het was warm en heerlijk zomerweer! Staycation on point, zeg ik u.

We trokken een dagje over de grens, naar Maastricht. In park staan nog twee rondelen, overblijfselen van de vroegere stadsmuur, die je een goed zicht over de stad geven.Van daaruit liepen we zigzag door enkele gezellige straatjes tot het centrum, voor een rondje shoppen en een lunch op het terras. We kozen voor enkele bordjes tapas bij La Vaca en kregen daar echt het zuiderse vakantiegevoel van.


Opvallend verschil met België: er zijn geen mondmaskers te bespeuren - we werden letterlijk aangestaard toen we ons masker droegen in de drukte van de stad, nabij de Bijenkorf. Deze statige meneer was de enige die er ook eentje droeg, haha.In Hasselt kozen we voor een lunch op het terras van Kapel 16, vlak naast de Virga Jessebasiliek. Een heel fijn terras om iets te drinken, zeker als het zonnetje schijnt, maar het eten vonden we niet dermate speciaal, al helemaal niet voor de prijs. Dat weten we dan ook alweer :-)


Zéér herkenbaar, deze. Het is 2020 heren, get your act together.Eindelijk mochten we nog eens ontbijten op boerenmarkt Merwt! Jammer genoeg mocht Merwt in het voorjaar niet opstarten (hallo, corona, het wordt nu wel heel repetitief, hoor), dus we hebben er een beetje op moeten wachten. Maar ons geduld werd beloond, want voor de zomer verhuisde Merwt naar het Begijnhof in Hasselt, zeer gezellig! In plaats van een buffet, krijg je nu het ontbijt per tafel in een mand, zodat alles netjes gescheiden blijft. Maar het is nog steeds even lekker! En als je er dan nog niet genoeg van hebt, kan je alles van het ontbijt ook effectief kopen bij de standhouders op de boerenmarkt.
We moesten er supervroeg voor opstaan, maar om halfnegen stonden we aan de ingang van de Efteling! Het was al even geleden en ik was vergeten wat een groen pretpark de Efteling is - iets dat op die hete zomerdag voor heel wat schaduw en verkoeling zorgde. Ruim acht uur en heel wat plezier later gingen we erg voldaan terug naar huis. Tip: download vooraf de Efteling-app, zo kan je jouw favoriete attracties aanduiden, kan je de kaart volgen én zie je per attractie de actuele wachttijden.


Begin augustus overleed mijn grootvader - en hoewel we intussen een beetje 'gewend' zijn aan de coronamaatregelen, was het toch vreemd om een begrafenis mee te maken in deze omstandigheden. Er was weinig volk in de kerk aanwezig en heel wat rituelen en gewoontes mochten niet worden uitgevoerd zoals we dat zouden willen. Iets eenvoudigs als een koffietafel wordt zo ineens een half obstakel. Corona betekende ook dat niet alle tantes aanwezig konden zijn. Mijn tante uit Griekenland kon nog tijdig afreizen, maar mijn tante uit de VS moest verplicht twee weken in quarantaine en zou de begrafenis van haar vader moeten missen.

Mijn tante uit Griekenland bracht mij wel heel wat lekkers mee, onder andere deze potjes met ingemaakt fruit op siroop - yumm! Superzoet en dus in kleine porties te eten :-)
Brussel in de zon! Het was een kort bezoekje, maar 's middags zaten we in het Egmontpark, waar je kan lunchen bij La Fabrique. Middenin de stad en toch rustig!We trokken ook een dagje naar de kust. De timing was niet perfect, want het weekend voordien werd de kust overspoeld door dagjestoeristen en eindigde dat her en der in minder aangename politietussenkomsten. Dat leidde tot een heuse dagjestoeristenban - maar principieel liet ik mij daar niet door tegenhouden, want de kust is van iedereen. Tot zover mijn portie burgerlijke ongehoorzaamheid, haha!

Het was in elk geval fijn om Timo zijn broer en schoonfamilie nog eens terug te zien - zij leven in het buitenland, dus we zien elkaar een à twee keer per jaar. En omdat ze bij een bezoek aan België altijd een drukke agenda hebben, is het een kwestie van plannen om te kunnen afspreken. En ja, ik móest tijdens de lunch natuurlijk kiezen voor de garnaalkroket en de kreeft - verser dan aan de kust kan het niet!


Al ooit jouw neus willen stofzuigen? Blijkbaar zijn deze toestelletjes tegen mee-eters erg populair, maken verschillende BV's er reclame voor en bieden ze een "uitzonderlijke korting" aan. Niet enkel is het een gimmick waarmee je jezelf een halve bloeduitstorting kan geven (toch fijn, zo'n zuigzoen op jouw gezicht), bovendien is het voor veel minder geld te koop. Als je dan toch het risico wilt nemen, kan je er maar beter op besparen :-)


Aanrader op Netflix, deze The Kominsky Method! De eerste twee seizoenen keken wij met veel plezier en er komt gelukkig nog een derde aan. Het is niet te zwaar of neerslachtig, maar plaatst real life situaties in perspectief met de nodige humor.


Ik doe mijn best, maar ik zal nooit de perfecte plantenmoeder zijn. Af en toe vergeet ik mijn planten water te geven - oeps. Ik denk dat ik iets te veel reken op de regen in België en dat breekt mij zuur op tijdens een hittegolf. Al blijkt deze stokroos goed zijn best te doen! Intussen heeft 'ie trouwens wel water gekregen, geen zorgen :D


Tijdens een staycation op safari, dat kan! Ik was nog nooit naar de Beekse Bergen geweest en ik weet niet of ik ooit nog terugga, maar we hebben wel de giraffen mogen bewonderen! De wandelsafari vond ik minder geslaagd, maar nadien maakte de autosafari dat wel goed.

Na een geslaagde dagtrip vorig jaar, wilden we ook dit jaar nog eens naar Leuven. Het werd een dagje vol windowshoppen onder de zon en in de gezellige straatjes, met als afsluiter een lunch op het terras bij Zoff - pasta, burrata en tomatensaus, jeeej! - en een bezoekje aan de prachtige botanische tuin. Die laatste is volledig gratis en is een ware streling voor het oog. Ik moet dringend in de leer gaan bij de geweldige tuinman van de botanische tuin, want die mens weet wel wat 'em doet.Intussen is de hittegolf voorbij en kreeg ik zin in geurkaarsen. Dit prachtige exemplaar in de geur Black Opium kwam vorige week binnen en werd meteen getest. En ik zag nog meer interieurpracht bij Sissy-Boy! Ik heb ze (nog) niet gekocht, maar denk wel dat ik er een plekje voor wil reserveren op onze dressoir.In Genk gingen we onder de grond en dan weer de hoogte in. Op C-Mine Expeditie kan je even proeven van het mijnwerkersleven. Door corona was het virtual reality-gedeelte helaas niet beschikbaar - dat leek me eigenlijk nog de leukste ervaring, want dan ging je even "echt" de mijn in. Maar goed, het zal voor een volgende keer zijn!Terug bovengronds verdwaalden we even in het C-Mine Labyrinth en kregen we een extra zicht op de mijnschacht. Het is geen 'eng' doolhof, je hebt ruimte genoeg en komt ook in een meer open ruimte terecht én wij vonden vrij gemakkelijk onze weg terug. Ook een geweldige fotospot!


's Middags kozen we voor lunch bij KROK, in het centrum van Genk. Daar serveren ze een croque monsieur als geen ander, maar er zijn ook enkele andere opties voor wie niet zo croque minded is.Op de terugweg hielden we halt bij de Wijers in Zonhoven, waar er een uitkijktoren is! Je kan vlakbij gratis parkeren en dan is het enkele minuutjes te voet tot aan de Wijers. Je kan er wandelen en even tot rust komen, maar wij gingen er natuurlijk heen voor het uitzicht.Eind augustus vierden we onze vijfde (houten!) huwelijksverjaardag! Niet te geloven dat het alweer vijf jaar geleden is en dat het werd gevolgd door onze eerste bezoek aan NYC. Dit jaar vierden we low key met frietjes en Bellini in de zetel, en de volgende dag een kleine pizza party met enkele vrienden. We kregen een heel toepasselijk cadeau: de Love Birds van Kaj Bojesen - een houten accessoire voor een houten huwelijk, hihi.


We hebben tijdens onze vakantie een flinke portie ijs gegeten, haha. Ik moet nu een beetje afkicken :D Hier stonden we in de rij aan te schuiven.Een rondje Made In Hasselt! In het centrum van de stad vind je verschillende murals waar je leuke foto's kan maken. Ik deelde mijn exemplaar op Instagram en won verrassend genoeg een van de Hasseltbonnen die werden verloot - woohooo! We dronken alvast een ijskoffie aan Quartier Bleu :-)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Wat heb je een super leuk dagboek gedeeld en wat heb je genoten van heerlijk eten en de efteling!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een zalige vakantie met heel veel zon en leuke uitstapjes vergezeld met spijs, drank en ijsjes 👍😊 Een zalige zomer met fijne herinneringen!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig