28 september 2020

Tom Ford Badass mascara

Tom Ford Badass mascara

Met een naam als Badass legde Tom Ford de lat erg hoog voor deze mascara. Ik kocht hem vooral op basis van zijn naam en een klein beetje op basis van het glanzende zilveren uiterlijk, haha. Even als achtergrondschets: ik stond in de Cosmetics Company outlet store in Maasmechelen, er waren door corona geen testers beschikbaar en ik moest het even snel-snel met het internet doen. Toen ik geen instant negatieve reviews spotte, waagde ik mijn kans en kocht ik deze Badass mascara.

De Tom Ford Badass mascara ziet er alleszins erg aantrekkelijk uit - voor de verandering is het een zilverkleurige huls die vrij groot in de hand ligt. Dat had al een aanwijzing moeten zijn voor de giga borstel waarmee je de mascara aanbrengt. Badass staat voor stoer en edgy en dus belooft deze mascara om de wimpers veel volume, lengte, krul en definitie te geven met een biker jacket-black intensity, die bovendien water- en smudge-proof is.

Tom Ford Badass mascara

De borstel is van het XL-formaat - er zit een lichte krul in, maar de borstel blijft in z'n geheel vrij massief aanvoelen. Met enige oefening slaag ik er toch in om mijn mascara zonder al te veel accidenten aan te brengen. De 'haartjes' zijn vrij kleine spikes die de wimpers moeten grijpen en de mascara er tegelijk royaal op achterlaten. De formule is vrij creamy en dat maakt dat mijn wimpers niet hard of crunchy opdrogen, maar eerder zacht en flexibel blijven aanvoelen. Op mij maakte de Badass mascara de belofte van de houdbaarheid zeker waar, want ik had nooit last van vlekjes of een uitgelopen mascara.

Tom Ford Badass mascara

Tom Ford Badass mascara

Wat het volume betreft, blijf ik echter een beetje op mijn honger zitten. Mijn wimpers lijken niet meer uitgesproken dan anders, dus van dat uitzonderlijke, stoere volume merk ik niet meteen veel. Dit zijn drie laagjes: hoewel mijn wimpers zeker wel ultrazwart worden gecoat, vind ik niet dat ze veel dikker of langer lijken dan met een andere mascara.

Het resultaat is prima, maar rechtvaardigt in mijn ogen niet de uitzonderlijk hoge prijs - gelukkig betaalde ik niet de volle pot, hoera voor outletkorting! Het lijkt bij mij een beetje hit or miss te zijn met de oogproducten van Tom Ford: de oogschaduw vind ik geweldig, maar met de eyeliner had ik óók al zo'n teleurstellende ervaring, daar kon ik al helemaal niet mee werken. Voor dit prijskaartje had het resultaat op mijn wimpers gewoonweg uitzonderlijk moeten zijn, en dat is het nu niet. Uiteraard is een en ander altijd afhankelijk van je eigen wimpers, maar ik was hier echt niet ondersteboven van... Intussen is de mascara op en ik denk dat ik met enige zekerheid kan stellen dat ik hem ook nooit meer zal kopen - bij deze zijn jullie ook gewaarschuwd :-)

Tom Ford Badass mascara - € 48,00 (maar gelukkig goedkoper in de outlet)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Jammer dat deze Badass mascara tegenviel. Spijtig dat je hiermee een miskoop deed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het kan niet altijd een goede review zijn ;-)
   Op zich is het geen slechte mascara, maar niet waauw - en dat zou ik wel verwachten voor het prijskaartje.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig