29 september 2020

Let's talk: parfum (met een plus!)

Parfum

Let's talk: parfum, part two! Vorig jaar deelde ik al eens een blogpost over all things parfum, maar er valt nog wel een en ander over te vertellen. Iedereen heeft namelijk wel 'iets' met parfum - de een is jarenlang trouw aan een specifieke geur, de ander heeft een bibliotheek aan geuren en hopt dartel naar de nieuwste lanceringen. Het parfumsegment is ook zodanig divers, dus eigenlijk is er voor elk wat wils.

Ik ben van nature uit eerder het eerste type: het is geen geheim dat het nog altijd dikke liefde is tussen mij en mijn eerste crush, Jean Paul Gaultier Le Classique. Gisteren besefte ik dat ik deze geur al mijn gehele volwassen leven draag, van een langdurige relatie gesproken! Het is mijn favoriet, mijn signature scent, de geur waar ik mij eigenlijk het meest mee vereenzelvig. Le Classique is bloemig en oriëntaals geïnspireerd met een vrouwelijke sensualiteit: rozen en orchideeën worden gedragen door een basis van amber, vanille en tonkaboon. En hoewel de geur dateert van in de jaren '90, weet 'ie mij na al die tijd nog steeds te verleiden. Als je door het bos de bomen niet meer ziet in de parfumerie, dan kan ik je deze klassieker - pun intended, lol - van harte aanraden!

Als blogger switch ik echter regelmatig over naar het tweede type, kwestie van helemaal mee te zijn met nieuwe lanceringen en jullie op tijd en stond van een nieuwe parfumreview te kunnen voorzien. Wie goed kijkt, spot op de foto's al stukjes van een parfum van Lancôme: Lancôme Idole L'Intense eau de parfum is hun jongste telg en mijn nieuwste aanwinst. Bij deze heb je al meteen een sneak peek van mijn volgende parfumreview, ha!

Maar het onderwerp parfum heeft voor mij ook een ruimer draagvlak dan enkel het pure parfum, zeg maar de vloeistof die je op je huid sprayt - vandaar het genre 'parfum met een plus'. Ik ben grote fan van parfumsets die je meerdere malen per jaar op de kop kan tikken bij parfumerieën of een van mijn favo webshops, de Bijenkorf! Zeker rond de feestdagen heeft zo goed als elk merk wel zo'n set in het assortiment en dat is voor mij hét uitgelezen moment om mijn slag te slaan. Je krijgt dan namelijk de bijpassende douchegel of bodylotion samen met het parfum in een set - en dat meestal voor dezelfde prijs als het parfum. Die extraatjes zijn mooi meegenomen en geven je parfumervaring een bijkomende dimensie omdat je de geur al kan ervaren in of net na de douche en de intensiteit ervan ook vergroot door het 'layeren', met name de laagjes van de geur die je opbouwt.

Parfum

Parfum

In dezelfde zin gebruik ik ook graag een rijke, luxueuze bodyscrub. En dat is niet noodzakelijk eentje die matcht met mijn parfum, want dat is iets moeilijker te vinden. Ik scrub mijn huid regelmatig omdat het mijn keratosis pilaris (van die bultjes op de achterkant van mijn bovenarmen) onder controle houdt - klik even door naar deze blogpost als je daar meer over wilt weten.

Op dit moment gebruik ik de Herbivore Coco Rose Body Polish - eentje die er heel erg leuk uit ziet, maar ook de juiste combinatie van scrub en olie bevat. De medium scrubdeeltjes zijn effectief voor mijn huid en worden hier gedragen door een heerlijke blend van kokosolie en Marokkaanse roos - luxe ten top in de douche! Ook de L'Occitane Amande Shower Scrub werkt fijn en combineert een douchegel met een scrub - een handige twee-in-een! Hij is iets minder grondig dan mijn Coco Rose Body Polish, maar gaat voor een milde reiniging en scrub met amandelolie en schilfers van amandelschelp.

Parfum

Als ik het heb over 'parfum met een plus', steek ik mijn liefde voor geurkaarsen en geurstokjes niet onder stoelen of banken. De herfst is overigens hét ideale moment om all out te gaan, haha. De meer zware, winterse geuren zijn helemaal mijn ding dus ik ben meestal erg in mijn nopjes met de limited edition kerstgeuren - als er een kaars met amber tussen zit, ben ik verkocht.

Ik heb intussen al heel wat merken getest en wat mij betreft, is het gamma huisparfum van Rituals eentje die de perfecte balans weet te houden tussen prijs, kwaliteit en luxe. Ik heb het hierboven al verklapt, dus het is geen grote verrassing dat ik fan ben van hun Precious Amber geur. Da's eentje uit hun Private Collection en de zwarte verpakkingen met gouden accenten geven die lijn een extra luxueus gevoel. De Precious Amber geurkaars staat zo goed als elk jaar op mijn kerstwishlist, en vorig jaar kreeg ik zowaar de XL-versie met drie wieken, zodat ik de hele winter verder kan. Gezelligheid troef!

Disclaimer: dit artikel is een trotse samenwerking met de Bijenkorf. De blogpost is van mijn hand, bevat persoonlijke, zelf gekochte producten en werd inhoudelijk niet beïnvloed. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wat een fijne review heb je geschreven, ziet er goed uit! Ik ben benieuwd.. jij bent in ieder geval goed fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, als de herfst eraan komt, is het bij mij al geurkaarsen wat de klok slaat :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben ook fan van de Precious Amber geur. Hemels! De mini geurstokjes staan hier zelfs in het kleinste kamertje :) Die van Jo Malone wil ik ook nog wel eens graag ;) Ook ik ik ben fan van geursets en ook ieder jaar sla ik mijn slag als er kortingen zijn. Ik kijk er al naar uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, oké, uw kleinste kamertje is sjieker dan die van mij!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig