3 oktober 2020

Mijn signature look met budgetmake-up

Signature look on a budget

Een tijdje geleden kreeg ik een verzoek in mijn inbox: of ik een keertje mijn make-uplook kon maken met drogisterij- en budgetmake-up? Het heeft even geduurd, maar afgelopen week trok ik naar mijn lokale Kruidvat voor een rondje make-upshoppen en legde ik het resultaat vast op video. Hieronder vind je ook nog eens een kort overzicht van alle producten die ik gebruike - het totale prijskaartje kwam uit op € 64,98 en voor dat geld ga je naar huis met een mooie selectie aan make-up!


Essence InstaPerfect foundation in 20 Very Vanilla: laat je niet misleiden, dit miniflesje bevat 30 ml foundation en is dus een volwaardige fullsize. De kleur is helaas véél te licht voor mijn teint - damn you, slechte winkelverlichting en een gebrek aan testers! Ik zie er het overgrote deel van de video dus uit als een spook, tot ik de situatie probeer recht te trekken met een bronzer. De formule zelf is degelijk, geen dikke Insta-filter, maar een lichte formule die op te bouwen is tot een medium dekking.

Revolution Conceal & Define concealer in C3: een dupe voor de welbekende Tarte concealer, en opnieuw was het een hele uitdaging om de juiste kleur te vinden zonder testers. Ik koos voor C3, met een rozere ondertoon, met de bedoeling mijn donkere kringen weg te werken. Dat lukte wonderwel, en ook hier legt de geltextuur een dunne laag onder de ogen, die netjes stand houdt en niet in de lijntjes kruipt. Een béétje te licht voor wanneer ik hem wil gebruiken met mijn andere foundations, maar hier werkt hij wel goed met de Essence foundation.

Revolution Bake & Finish Powder: in mijn Kruidvat waren er slechts twee kleuren van dit poeder beschikbaar (wit en banana), maar online krijg je een iets ruimere selectie. Idealiter zou ik de kleur Lace hebben gekocht, want dit witte poeder is niet helemaal transparant te noemen en geeft mijn gezicht een extra spookgehalte. Wél fixeert het mijn foundation en concealer netjes en kan ik vlotjes verder werken met bronzer, blush enzomeer, zonder vlekken.

Revolution Velvet Rose Re-Loaded Eyeshadow Palette: een palet met 15 kleuren in een matte, satijn en glanzende finish. Het palet is kwalitatief niet helemaal consistent: sommige kleuren werken fantastisch, andere vergen wat meer inspanning en moet je laag per laag opbouwen. Máár: het uiteindelijke resultaat is er wel!

Revolution Renaissance Flick eyeliner: een eyeliner met een véry fancy verpakking! Ik kies graag voor een peneyeliner met vilten tip, die gemakkelijk te hanteren valt en mij van een winged eyeliner kan voorzien. De vilten tip is hier nét ietsje te kort en dik naar mijn goesting, wat een beetje meer oefening vergt. Maar alweer: het uiteindelijke resultaat ziet er niet zo anders uit dan mijn standaard look, dus al bij al ben ik niet ontevreden.

Essence Micro Precise Eyebrow Pencil in 01 Blonde: hoewel de kleurenselectie van wenkbrauwproducten in de drogisterij toch wat te wensen overlaat, slaagde ik er in om een geschikte kleur te vinden. Deze van Essence bevat een überfijn puntje van 1,5 mm en ligt qua principe volledig in de lijn van mijn favoriete Anastasia Brow Wiz. De kleur Blonde is íetsje lichter en warmer dan de Brow Wiz in Taupe, maar vult mijn wenkbrauwen naar behoren in. De formule is volgens mij wat zachter en dat betekent dat ik sneller door het product ga; en ik mis ook wel een ingebouwde spoolie om mijn wenkbrauwen achteraf te doorkammen.

Revolution Brow Gel in Clear: dit wenkbrauwgelleke is transparant en breng je aan met een klein en fijn borsteltje en houdt de wenkbrauwen redelijk goed in bedwang. 

Revolution Big Lash XL Volume mascara: ik heb al een hele historie achter de rug met drogisterijmascara's, en eerlijk, ik heb er ook al veel geld aan uitgegeven, zonder ooit dé holy grail te vinden. Deze Big Lash XL Volume heeft een lichte formule die mogelijks nog een beetje moet aandikken, want ik heb minstens drie laagjes nodig om voor een algemeen basisvolume te zorgen. 

Revolution Fair Sculpt & Contour Kit: deze kit bevat een bronzer, blush en highlighter die op elkaar zijn afgestemd - met als gevolg dat de kleuren onderling erg goed werken. De neutrale bronzer doet mij wat denken aan NARS Laguna en de roze blush met gouden shimmers is dan weer een knipoog naar NARS Orgasm. De highlighter is mooi, maar niet spectaculair glanzend, en is voor mij dus eerder een everyday basic.

Revolution Satin Kiss lippotlood in Icon en Satin Kiss lipstick in Icon: ziet iedereen de gelijkenis met Charlotte Tilbury Pillow Talk?! Jawel, ik had hoge verwachtingen van dit duo en kleurgewijs mag ik zeker niet klagen. Máár... het potlood heeft voor mij een wasachtige textuur die zich niet zodanig goed vermengt met de lippen en ook de lipstick mist die crèmige textuur die een Charlotte Tilbury-lipstick zo superieur maakt. Ik voel het potlood en de lipstick echt op mijn lippen liggen en ze geven mijn lippen ook een uitdrogend effect. Jammer maar helaas, deze krijgen een duimpje omlaag!

Revolution Pro Fix setting spray: de nevel is niet zodanig fijn als die van Urban Decay, dus hij sprayt wat harder en voelt daardoor wat natter op het gezicht, maar als je hem even laat drogen, werkt deze setting spray best degelijk.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Mooie look heb je gemaakt :-). Ik ben wel heel benieuwd naar die Revolution concealer! De laatste tijd gebruik ik geregeld budget make-up. Momenteel wat producten van L'Oréal aan het proberen, al liggen die prijzen dan nog ietsje hoger (binnen de drogisterij).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Het is alleen een beetje zoeken naar de juiste kleur! Ik heb gezien dat Revolution online veel meer kleuren heeft, dus daar heb je misschien een betere slaagkans.

   Verwijderen
 2. Hoi :)

  Je ooglook is heel mooi geworden in het filmpje <3 Mooie kleuren!

  Ik ben de laatste tijd helemaal into makeup producten van Tom Ford en omdat jij al enkele mooie spulletjes van dat merk hebt, wil ik je graag iets vragen. Zou je het leuk vinden om eens een makeuplook te maken met je Tom Ford producten? Ik denk niet dat je een full face look kan maken met enkel Tom Ford spulletjes omdat je misschien geen foundation of eyeliner ofzo van het merk hebt? Maar toch zou je met wat je wel hebt al een heel eind raken :) Oh, dat zou echt een look worden om van te smullen :P Zeker omdat Tom Ford zulke mooie lipsticks en oogschaduws heeft. Hopelijk wil je het eens proberen.

  Prettige start van de werkweek gewenst.

  Groeten van Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci!
   Ik heb inderdaad geen volledige look met Tom Ford alleen, maar ik kan wel enkele dingen verwerken. Dus ik noteer het als idee om op te nemen! :-)

   Verwijderen
 3. Oooh, wat fijn dat je zo een filmpje gaat opnemen! Dankje :)

  Can't wait :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vergelijkende look wat je normaal ook draagt, maar ik merk toch verschil. Deze oogt algemeen minder mooi. Minder vloeiend/egaler precies. Misschien door de foute foundation? Wat vond je van houdbaarheid/resultaat na een tijdje dragen? Op de foundation na denk ik dat je look een inspiratie is voor velen. Zeker als je niet veel geld wil/kan besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk dat de kleur van de foundation en concealer zeker wel een rol speelt. Op zich vond ik de make-up wel goed houden, behalve de lipstick, want die heb ik niet lang gedragen omdat ik het gevoel erg vervelend vond.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig