2 oktober 2020

InstaLoves: september 2020


Hallo, oktober! September was naar mijn gevoel weer voorbij in een oogwenk... Na het verlof gingen we terug aan de slag en dus werd het een minder actieve maand, althans op vlak van uitstapjes. Ik werk op maandag van thuis - buiten het feit dat ik mijn pyjama wel eens durf aanhouden, heeft dat als voordeel dat ik mijn lunch kan pimpen, haha. Deze speltpannenkoekjes van de AH zijn nog steeds favoriet. Even de oven in, een beetje fruit en agavesiroop erover en... smullen maar!


Klaar voor dé activiteit van september: het huis van mijn grootvader opruimen! Dat vraagt natuurlijk om een aangepaste outfit: T-shirt en top, jeans en sportschoenen. En make-up, maar dat was gewoon omdat ik daar goesting in had, haha.We huurden een container die netjes op de oprit werd afgeleverd - je mag er niet over nadenken, maar een inboedel van ruim 50 jaar verdwijnt dus gewoon in een container van 20 kuub. Ik had vooraf enkele meubelstukken online te koop gezet, zo konden we toch een beetje plaats besparen in de container. Ik was precies alweer vergeten wat een lijdensweg online verkoop kan zijn, haha. Ik kreeg massa's berichten, stak er veel tijd in, om dan af en toe gewoon géén reactie meer te krijgen, zucht.

Maar eind goed al goed, want uiteindelijk zijn enkele stukken verkocht geraakt en al de rest geraakte netjes in de container! Het werd een dag travakken, maar de vooruitgang is goed te zien en ik ben best trots op het resultaat. Voor mijn Tetris loving mind was het ook gewoon plezant om alles te schikken en stapelen om het zo efficiënt mogelijk te vullen, haha!


Als beloning voor het harde werk gingen we 's avonds lekker Grieks eten - we waren blijkbaar zodanig uitgehongerd dat ik geen deftige foto van het eten in mijn telefoon heb, haha, maar hier is een selfie van onze vermoeide hoofdjes :-)


Ik kreeg een beautypakketje binnen van Holland & Barrett, helemaal in het thema van clean beauty. Nu is de definitie van clean beauty een beetje tricky en zijn er naar mijn aanvoelen merken die de term misbruiken om consumenten schrik aan te jagen en hun eigen product aan te prijzen als zijnde superieur, maar wanneer clean beauty wordt gedefinieerd als respect voor de natuur, minder verpakking en zo weinig mogelijk plastiek, ben ik helemaal mee.


Daar hoort ook de menstruatiecup bij - duidelijk iets waar jullie allemaal een mening over hadden, want ik kreeg véél reacties binnen! Uiteenlopende reacties ook, dus ik zal het allemaal zelf eens moeten testen. Gelukkig kreeg ik ook al heel wat tips van doorwinterde gebruiksters, dus ik begin niet hélemaal onvoorbereid, haha.


Timo en ik werken regelmatig samen van thuis uit - en op een random vrijdag gingen we 's middags een broodje eten voor de lunch. Mijn smoske was echt wel rijkelijk belegd, yum!


Het werd grijzer en kouder, dus haalde ik een boeketje verse bloemen in huis om de boel wat op te leuken. Ditmaal een geprept boeketje waar ik zelf dus weinig werk aan had, hèhè.


Met al mijn snacktests op Instagram is het nieuwe TV-programma Snack Masters he-le-maal iets voor mij, haha! Elke week strijden twee koks om de overwinning, maar het blijkt niet zo eenvoudig om populaire snacks - van ijsjes tot burgers - exact na te maken. Mijn hart brak echter in duizend stukjes toen ik vernam dat de chocolade in Ijsboerke Cornets helemaal geen echte chocolade is! En nog erger: dat de chocoladepunt onderaan, het meest ongezonde stukje is. Bleiten, bleiten :D


En door al die snacktests herkent mijn GSM het woord al en zit het in mijn autocorrect, hahaha! Deze Twister Mix van Action is best oké!


Een ander soort snack dat ik spotte op de Instagram van Trendmood - dit nieuwe palet van Natasha Denona deed mijn hart sneller slaan. Eindelijk nog eens wat neutrale/koele kleuren in de zee van hele warme, rode paletjes!


Regenachtige avonden, dat vraagt om zetelhangen, dekentjes en Netflix! De film Enola Holmes was een leukerd. Het zusje van blijkt een briljante dame die zich niet laat doen. Een beetje actie en humor zorgde voor een ontspannen avond voor de buis.


Feel good met All Together Now! Houd die zakdoekjes maar al klaar, want deze film kan er wel wat van, haha. Verwacht geen Oscarnominatie, maar een happy end film.En toen... was het weer even zomer! We mochten nog eens genieten van warmere temperaturen en ja, dan ben ik er als de kippen bij, hèhè. Het was echt zalig om nog eens in sandalen te lopen en op een terrasje te zitten. Ik ging voor de shrimp taco's bij Marloo's en dat was een fijn gerechtje.Na de lunch gingen we op een van de nieuwe banken aan de Grote Markt zitten, gewoon even people watchen, zalig! Op weg naar de auto hielden we nog halt voor een koffie bij Shanti Beans, een adresje dat al even op mijn to do-lijstje staat. Heerlijk no-nonsense, waar ze lekkere koffie serveren. Ik ging voor een latte met ahornsiroop en kon de blend en branding van de koffiebonen echt appreciëren.


En dan kon er ook nog eens een apéro'ke af! Ik kocht enkele bakjes in promo bij de supermarkt en we genoten op ons terras van de zon en de rust. Intussen hebben we de kussens opgeborgen voor de herfst en winter, op naar volgend jaar!


Tigra doet altijd graag mee - ze wilde nog eens naar buiten en dan doet deze brave human wat haar baasje wilt, haha.

Ah ja, en dan was er corona - nog steeds. Begin 2020 planden we - heerlijk onwetend - nog een tripje naar Londen voor oktober, maar helaas bracht september negatief nieuws in de vorm van stijgende cijfers. Concreet mogen we wel afreizen naar het VK, maar moeten we er eerst 14 dagen in quarantaine - niet eenvoudig als je slechts een korte citytrip van 3 dagen hebt gepland. Londen werd dus eerst verplaatst naar november, maar ook die optie heb ik nu laten varen. Ik vroeg bij Eurostar mijn e-Voucher aan en hoop dat we over een jaar een nieuwe poging kunnen wagen.

Het is voor niemand plezant, ik snap dat. Het duurt lang, het wordt moeilijk, heel veel mensen verliezen hun weerbaarheid en 'bouncen' niet terug na de zoveelste tegenslag. En ook ik ben het niet enkel beu, maar kotsbeu. Al probeer ik er wel het beste van te maken en positiviteit te vinden in de kleine en leuke dingen die we wél nog kunnen en mogen doen. Ik kwam ook dit artikel van De Tijd tegen, die ik deelde op Instagram. Ik heb helaas geen swipe up-functie, maar je kon het vrij gemakkelijk vinden. Iets om over na te denken: het verschil tussen kritisch denken en wilde complottheorieën die à volonté worden gedeeld.


Af en toe kan er nog een beetje sociaal contact van af - zo gingen we samen met twee vrienden nog eens naar het ontbijt van Merwt in het Begijnhof. Het begon grijs en regenachtig, maar na enkele uren kwam het zonnetje toch piepen!


Tigra daarentegen start haar ochtend vooral erg rustig :-)


Woehooeee, pan geraakt! Dit bij de blush die ik de laatste tijd op automatische piloot grijp, NARS Bumpy Ride. Intussen is die pan nog een heel stuk groter, ik voel me helemaal voldaanNa meer dan twee maanden ging ik nog eens naar de kapper, het was nodig! Ik voelde me even helemaal Heidi in Tirol met die knotjes, maar het was voor het goede doel, hihi. Daarna nam ik mijn vers haar op pad - het lijkt misschien wel op een heerlijke dag, maar een uur later zaten we in de gietende regen, dus daar ging mijn verse coupe!Kermis in Hasselt! Het was anders dan anders, maar gelukkig konden we ook nu weer rekenen op lekkere smoutebollen en appelbeignets. Er werd een speciale Friet & Ride-strook aangelegd: je kon er 30 minuten gratis parkeren, je bestelling doorbellen en dan werd het netjes aan de wagen geleverd. België op z'n best :D

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. De speltpannenkoekjes op de foto zien er goed uit. Die wil ik ook wel eens proberen. Mmm, pannenkoeken op een herfstige dag. Altijd fijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die pannenkoekjes zijn superlekker! Zeker een aanrader :-)

   Verwijderen
 2. Leuk overzichtje alweer... Heb toch al wat voordelen ondervonden aan het vele thuiswerken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Hihi, ja, de voordelen zijn er zeker wel. De verplaatsing die ik uitspaar, komt van pas.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig