13 november 2020

How to: gebroken blush fixen

Gebroken blush fixen

Elke beautyliefhebber maakt het helaas wel eens mee: het noodlot slaat toe (vrijdag de 13e, iemand?), je favoriete blush glijdt op onverklaarbare wijze uit jouw handen en valt op de vloer - kapot, natuurlijk. Bij mij gebeurde het accident tijdens de verzending van mijn Cult Beauty Advent Calendar: ik wist van andere unboxings dat de Natasha Denona blush nogal fragiel was en jammer genoeg bleek ook de mijne kapot.

In die staat kan ik hem natuurlijk niet gebruiken... Rijp voor de vuilbak, dan? Nee, hoor, dit valt nog te redden! En ik laat hier nu wel een blush zien maar uiteraard werkt deze techniek voor elke vorm van geperst poeder: bronzer, highlighter, oogschaduw, noem maar op.

Gebroken blush fixen

Het zal contradictorisch lijken, want hoogstwaarschijnlijk wil je de blush zo snel mogelijk herstellen, maar als eerste stap moet je hem nog verder vandaliseren. Geloof me: er is geen reden tot paniek, het komt uiteindelijk allemaal goed, haha. Hoe fijner je het poeder kan 'malen', hoe beter voor het eindresultaat. Ik gebruik hier een Tweezerman-bokkenpootje dat ik vooraf desinfecteerde en waarmee ik vrij precies kan werken. Het poeder van Natasha Denona is trouwens van zichzelf erg zacht van textuur, dus dit vandalisatieproces ging eigenlijk zeer vlotjes.

Gebroken blush fixen

Voor de herstelling heb je (isopropyl)alcohol nodig - dat kan je kopen bij apotheken of drogisterijen, maar de kans is groot dat je zoiets al in de huisapotheek hebt staan. Je moet een klein beetje van deze alcohol in de blushpan gieten, zodat je er een pasta van kan maken. Ik kan je helaas geen exacte hoeveelheid meegeven: alles hangt af van de grootte en de textuur van het poeder. Stelregel is wel dat je beter met kleine beetjes kan werken en langzaamaan toevoegen, bijvoorbeeld met een pipetje. De ideale pasta moet vooral kneedbaar zijn: niet té droog, maar zeker ook niet te nat.

Gebroken blush fixen

Opnieuw komt mijn Tweezerman-bokkenpootje hier goed van pas! Het helpt eerst en vooral om het poeder te vermengen met de alcohol tot een homogene pasta en nadien draai ik het om naar de platte kant om de blush terug in vorm te shapen en plat te duwen. Volgens mij zou een fijn spateltje hier ook erg goed werken - je weet wel, zo'n ding waarmee je botercrème op een taart uitsmeert, haha - maar dat had ik zelf niet in huis. In uiterste nood zou ik een stukje plastiekfolie rond mijn vinger draaien en het handmatig plat duwen. 

En dan ben je er bijna! Laat de alcohol minstens een nachtje verdampen, zo hecht het poeder terug aan elkaar en is de blush nadien terug droog en klaar voor gebruik. Het ziet er misschien niet picture perfect uit, maar op deze manier krijg je terug een herstelde blush die niet in brokken is en waar je weer een kwast in kan dippen. En zo krijgt deze vrijdag de 13e een positieve twist :-)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik gooi meestal mijn stukjes gewoon weg, maar met deze handige tip gaat dat verleden tijd zijn. Geweldig! Jij weet ook bijna alles :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als een blush bijna op is, heb je sowieso wel kleine stukjes die loslaten, die laat ik dan ook gewoon gaan. Maar deze blush was dus wel compleet nieuw, dan is een reddingsoperatie noodzakelijk :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig