16 november 2020

Mijn nieuwe Christa Reniers juwelen!

Christa Reniers juwelen

Welkom voor de grote onthulling van mijn nieuwe Christa Reniers juwelen! Voor wie de weekly vlog nog niet gezien heeft of gewoon liever een artikel met foto's leest, giet ik alles nog eens in een blogpost. Afgelopen weken brachten we een blitzbezoekje aan Brussel, voor mijn date met the master herself in haar flagshipstore op de Oude Graanmarkt. Maar eerst even the backstory...

Ik leerde Christa Reniers kennen als jonge student in Gent toen ik op haar toenmalige winkel in de Bennesteeg botste. Die etalage werd mijn wekelijkse bestemming om te dromen van al het moois, en ik werd helemaal verliefd op een ring die ik zelf tot "de anemoon" doopte. Dat was meteen het begin van de liefdesaffaire met de "organische" ontwerpen van Christa Reniers en in het bijzonder haar ringen - zelf ga ik voor de grote, opvallende exemplaren, maar ook de liefhebbers van meer minimalistische ontwerpen kunnen er terecht. 

Intussen heb ik al een mooie collectie opgebouwd die ik met zeer veel trots draag - en ook kan linken aan enkele belangrijke gebeurtenissen in mijn leven. Zo koos Timo de Millennium Ring als mijn verlovingsring en droegen we beiden Christa Reniers op ons huwelijk als trouwring. Zelf kies ik steevast voor zilver omdat dat beter matcht met mijn teint, maar je kan haar juwelen ook laten vervaardigen in goud.

Fast forward naar oktober 2020: Christa Reniers lanceerde een wedstrijd op haar Instagram-account en ik was er als de kippen bij! Ik plaatste regelmatig een comment met mijn favoriete juweel - en ik kon daarbij natuurlijk teruggrijpen naar de authentieke ervaringen en herinneringen die aan elke ring hingen. 

Aan het einde van de wedstrijd werd de winnaar bekendgemaakt ennnn... dat was ik! Ik was helemaal flabbergasted toen ik het bericht kreeg en ik kan nog steeds niet verwoorden hóe gelukkig ik wel ben. Maar laat duidelijk zijn dat mijn hart enkele slagen oversloeg en ik de hele avond heb zitten glunderen, haha. No time like the present en dus maakten we meteen plannen om de dag erop naar Brussel af te zakken. Ik had natuurlijk wel en ander op de wishlist staan, dus ik maakte me op voor een volwaardige passessie. 

De sfeerbeelden van de passessie zie je terug in deze weekly vlog, maar ik mocht werkelijk alle juwelen bekijken en passen. Uiteindelijk ging ik naar huis met niet een, maar twéé stuks - eentje is geentje, toch? 
 
Christa Reniers Double Windswept Ring

Christa Reniers Double Windswept Ring

Christa Reniers Double Windswept Ring

Het stond in de sterren geschreven dat ik opnieuw voor een ring zou gaan. De mooie grote Double Windswept Ring is een nieuw ontwerp en bestaat ook in de enkele versie, de Windswept Ring - die enkele versie blijkt trouwens een bestseller! 

Ik houd erg van de impact die deze Double Windswept Ring maakt en hoe 'ie zich rond mijn vinger hult. Het is opnieuw een organisch ontwerp: de verschillende laagjes buigen zich om en de twee zijdes lijken zich willekeurig door de wind in elkaar te verstrengelen. In tegenstelling tot al mijn andere ringen, was het hier iets minder evident om de juiste maat te vinden. Ik heb al jaren een vaste maat, maar door het ontwerp en het formaat van de Double Windswept Ring, moet je hier eerder intuïtief te werk gaan en de ring een beetje laten shapen naar wens, zodat hij perfect blijft zitten. Gelukkig is daar bij Christa Reniers alle ruimte voor en werd hij achteraf nog gesoldeerd, zodat hij zijn perfecte maat behoudt.

De Double Windswept Ring is een ware eyecatcher met organische elementen die voor mij erg naturel aanvoelen, ook al is hij niet van de kleinste. Ik draag mijn ringen altijd aan de middenvinger, dus de zwaarte en grootte van de ring centreren zich in het midden van mijn hand, waardoor voor mij alles in evenwicht blijft. 

Christa Reniers Lisi earrings

Christa Reniers Lisi earrings

Eveneens op mijn radar: de Lisi Earrings! Net als de Double Windswept Ring een recenter ontwerp, dat ik vorig jaar op Instagram meteen een vette like en hartjesogen gaf. Ik draag graag compacte oorbellen - héle grote hoops zal je mij dus niet snel zien dragen - maar net als bij mijn ringen zoek ik naar unieke ontwerpen die toch enige impact hebben en mijn dagelijkse outfits naar een hoger niveau kunnen tillen.

De Lisi oorbellen voldoen hier perfect aan: het zijn grote, ronde instekers, die bestaan uit aan elkaar hangende bloemetjes. Hierdoor creëeren ze een luchtiger, verfijnd silhouet maar geven ze tegelijk een glamoureuze impact aan mijn outfit. Ze zijn erg flatterend en in mijn ogen de perfecte day to night oorbellen! Bovendien beschouw ik mezelf als one lucky girl, want de Lisi oorbellen gingen dankzij mijn hubby naar huis als mijn verjaardagscadeau - ik ga ze uiteraard nu al volop dragen, want ik kan heus niet wachten tot eind december, hèhè!

De winkel van Christa Reniers vind je op de Oude Graanmarktstraat 65, 1000 Brussel en is elke zaterdag open van 12 - 18 uur, of op afspraak elk ander moment van de week. Door de coronamaatregelen van de overheid is haar winkel op dit moment tijdelijk gesloten voor bezoek, maar je kan altijd terecht op de Christa Reniers website voor online bestellingen, waar je onder andere ook een ring size guide vindt.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik ben helemaal verliefd op je oorbellen :) Speciaal en prachtig zijn je juwelen wel en je zal ze weer met heel veel plezier dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, ik ben er echt heel blij mee en ja natuuuurlijk draag ik ze met veel trots :-)

   Verwijderen
 2. elk juweel van Christa is een prachtjuweel....

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig