11 februari 2021

Dr. Barbara Sturm Night Serum

Dr. Barbara Sturm Night Serum

Er zijn zo van die merken waarbij mijn verwachtingen meteen torenhoog liggen - helaas gaan deze meestal gepaard met een significant prijskaartje, oeps. Say hello to deze mini van het Dr. Barbara Sturm Night Serum, een van de vele mooie ontdekkingen uit mijn Cult Beauty adventskalender. Die kalender blijkt trouwens een erg goede bron voor de blog, haha - verwacht je maar aan heel wat skincare reviews in de komende maanden.

Achter het merk zit de gelijknamige Duitse dokter, die haar carrière een twist gaf toen ze haar kennis wilde gebruiken in de toepassing van gepersonaliseerde skincare. Ze is, net als ik, groot fan van hydratatie als sleutel tot een mooie huid, en ziet dit graag ondersteund door een gezonde levensstijl zodat het lichaam ontstekingen kan vermijden.

Essentieel bij die gezonde levensstijl is voldoende slaap en dus schuift het Night Serum netjes in het rijtje. Uiteraard heeft onze huid baat bij een goede nachtrust, want net dan wordt het proces van herstel en regeneratie ingezet. Het Night Serum boost dit herstelproces voor maximaal resultaat en doet mij daarom erg denken aan die andere favoriet van mij, het Estée Lauder Advanced Night Repair serum.

Voor het Night Serum wordt gewerkt met extracten van katoendistel (voedend, verbetert de huidkwaliteit), de van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant cassia alata (ondersteunt het huideigen herstelproces), polysacchariden (herstellen de huidbarrière) en plankton (vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels). Alles tezamen levert dit een cocktail aan actieve ingrediënten op die de nachtelijke uurtjes zo goed als mogelijk doen tellen, door te werken op vlak van hydratatie, roodheid en weerbaarheid. De skincare van Dr. Barbara Sturm is overigens niet getest op dieren en is parfumvrij.

Dr. Barbara Sturm Night Serum

Textuurgewijs is dit een vrij klassiek serum met pipet, misschien ietsje dikker, maar zeker zo aangenaam om in te masseren, met een snelle absorptie tot gevolg. Instant gratificatie, jawel, maar ik was eens te meer verrast door de consistentie: want net als met het Estée Lauder ANR serum, merk ik ook met het Night Serum dat mijn huid er gewoonweg al-tijd goed uitziet. Roodheden zijn minder of verdwenen, mijn huid is gehydrateerd en ik heb nul komma nul last van onzuiverheden - ik werd effectief wakker met een mooie huid. This stuff is good. En niet gewoon goed, maar zeer goed. Zeer duur, maar zeer goed. 

En dus bevind ik mij eens temeer in een impasse. Want: oh-my-god-this-is-good-I-want-more, verwachtingen ingelost, hoera. Maar ook: verdorie, waarom moet dit zo goed zijn?! Er zijn zeker wel mooie en alvast ietsje minder prijzige alternatieven - zo bevat mijn skincare stash (gelukkig) nog enkele exemplaren van het Estée Lauder ANR serum - dus mijn huid zit zeker niet zonder goodness, maar ooit bestel ik nog eens een nieuw Dr. Barbara Sturm Night Serum. Alvast mijn excuses aan mijn portefeuille, mijn huid zal echter dankbaar zijn.

Dr. Barabara Sturm Night Serum - 10 / 30 ml voor € 100,00 / 270,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Gelukkig zijn je verwachtingen ingelost. Voor die prijs mag je gerust een verwachting hebben. Stel je eens voor als dat niet zo zou zijn. Auch! Hoe lang kwam je daar eigenlijk mee toe?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hèhè, inderdaad! Ik heb het een maandje ongeveer gebruikt, dus qua formaat zeker niet te klagen.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig