2 februari 2021

InstaLoves: januari 2021


Wat een jaar, euhm... maand! :D Januari voelde weer erg lang aan, maar nu februari aanbreekt (en dan nog in een perfecte vierweekse, met een start op maandag en een einde op zondag - mijn inner ordelijke queen is happy!) kunnen we hopelijk uitkijken naar een beter voorjaar. 

Dat beetje hoop is toch wel erg belangrijk, want deze derde lockdown hakt er precies het hardste in, bij iedereen. Voor mij is weegt de eentonigheid wel door, het luttele bestaan in plaats van leven en het gevoel dat het echt niet vooruit gaat. Als ik in de media hoor spreken over "licht aan het einde van de tunnel" en "het rijk der vrijheid is in zicht", dan moet ik eens goed lachen. Ik heb het een beetje gehad met de wortels die ze ons telkens voorhouden, om dan toch weer ter plaatse te blijven staan. Het kan er bij mij niet in dat men al máánden weet dat er een vaccin zit aan te komen en men nu pas met de hele opbouw van vaccinatiecentra begint. Ik kan alleen maar hopen dat er nog restaurants en cafés en kappers bestaan, tegen de tijd dat men de versoepelingen doorvoert - die mensen zitten al maanden zonder inkomsten en ik kan me niet inbeelden hoe verschrikkelijk het moet zijn om jouw levenswerk de dieperik in te zien gaan.

Toch probeer ik dagelijks te lachen en van kleine dingen te genieten. Toen ik op een morgen buiten kwam, was ik even begeesterd door het ochtendlicht en de frosty grassen in onze tuin - dus kon ik het niet laten om er een fotootje van te maken.


Dé Netflix-serie van de maand, toch als ik Instagram mag geloven: Bridgerton. Een luchtige serie met een magere verhaallijn - aangenaam genoeg om te kijken in een donkere wintermaand, maar in mijn ogen geen echte hoogvlieger. Toch komt er een tweede seizoen en jawel, ook die zal ik waarschijnlijk wel kijken :D


De Franse serie Lupin daarentegen vond ik veel beter! Voor ik het wist, was het eerste seizoen uit en ik kan niet wachten op het vervolg. Gentleman thief Assane probeert de onterechte opsluiting van zijn vader te wreken en doet dat op magistrale wijze. Mysterie en humor, I like!


No Spend January! Ik spotte het bij Petra van de blog Sprinkles on a Cupcake en ik vond het leuk om zelf ook eens te doen. Dit was de voorlopige stand van zaken, maar ik kan trots stellen dat ik het het vrij goed heb volgehouden, uitgezonderd twee keer - waarvan eentje eigenlijk niet telt, aangezien die aankoop een verjaardagscadeau was.
Mijn andere "inbreuk" gebeurde in Maasmechelen Village. We trokken er op een zondag met z'n tweetjes op uit - het was niet zo mooi weer, maar we wilden gewoon graag even het huis uit. Het was er niet te druk en dat maakte de ervaring wat aangenamer, al vind ik het nog steeds onnozel dat je niet met twee de winkel in mag. Jaja, geen funshoppen en al, maar dat betekent ook wel dat ik mijn geld niet uitgeef aan de lokale handel.

Ik liep de Estée Lauder Cosmetics Store in en er was een heel mooi assortiment van de Bronze Goddess-collectie, waaronder de geweldige Modern Mercury highlighter! Die kon ik niet laten liggen, dus ik vond dat een gerechtvaardigde inbreuk van mijn No Spend January, hèhè.


Het werd - nog maar eens - takeout op een bankje. Ook dat ben ik al beu, haha. Ik vind de opties vrij beperkt, in de zin dat het vooral junkfood is. Pizza, KFC, hotdogs, ... dat kan je nog vrij gemakkelijk vinden in een stad als Hasselt, maar de gezonde snelle hap is wat minder vertegenwoordigd. Al werd de gezonde bowl met falafel en groentjes van the Foodmaker erg gesmaakt!


Een ander type shopping, haha! Een magazijn vol stenen tabletten, jawel. In mijn laatste vlog gaf ik iets meer uitleg over een interieurproject dat we dit jaar willen realiseren in onze badkamer en daarvoor gingen we helemaal naar Oost-Vlaanderen om eens naar dit assortiment te kijken. Helaas was er geen enkel tablet dat er echt bovenuit sprong, maar intussen hebben wel al een beter idee wat we willen. We hebben intussen onze wensen op papier gezet en wachten nu op een eerste offerte - spannend!


Voor mijn verjaardag kreeg ik enkele vegan snacks, dus smikkelde ik deze Twilight reep op. Het zou een dupe moeten zijn voor Mars - dat is het niet helemaal, maar het komt wellicht als beste in de buurt. De chocolade was wel vrij donker voor een melkchocolade, maar zeker nog binnen de norm, haha.


Melkchocolade en popcorn, don't mind if I do! Weliswaar de vegan versie, en ook hier vond ik de melkchocolade vrij donker. Smaakgewijs zeker nog oké, maar ik denk dat ik toch maar bij gewone chocolade blijf...


Deze vegan "sheese" chips vond ik niet zo geslaagd. Enerzijds vraag ik mij af hoeveel meer vegan dit poeder kan zijn in vergelijking met "gewoon" kaaspoeder dat er op andere chips ligt, anderzijds was de smaak toch niet helemaal dat. Bij deze heb ik mijn job als proefkonijn weer vervuld, graag gedaan :D


Ik vond deze Hersey's cookies bij de Action en ze deden mij meteen aan NYC denken - die keer toen ik voor mijn vriendin stond aan te schuiven aan de Hershey's winkel op Times Square, zodat ik de chocolade terug mee naar België kon nemen, haha. Maar dit zijn dus gevulde koekjes met een chocoaldelaagje. Niet dat ik hier biokoekjes had verwacht, maar de smaak was toch wel érg artificieel. Evenmin een voltreffer, dus!


Een ander soort snack: chocolademelk! Al sinds december zit ik op een chocolademelkkick en heb ik al enkele favorietjes - zoals deze ruby chocolademelk van bij Klatch Bar in Hasselt. Simpel, niet te veel extraatjes, maar zó goed!


Oooh, deze zijn yummm! Op de zaterdagmarkt in Antwerpen staat een kraam met (onder meer) pastèis de nata en ik kan er niet langslopen zonder een portie in te slaan. Een hele tijd geleden heb ik eens geprobeerd om ze zelf te maken en dat was vrij goed gelukt, maar véél werk, dus het is ietsje eenvoudiger om ze op de markt te kopen. Ze zijn niet zo heel groot, dus uiteraard ga ik direct voor de 12 + 1 aanbieding, haha. Overigens werd ik onder mijn vlog nog gecorrigeerd op mijn uitspraak, oeps! Voor wie net als mij niet zo heel bekend is met Portugese klanken en uitspraken, je spreekt het uit als 'pashtèl' in het enkelvoud en 'pashtèis' in het meervoud. Bij deze hebben we weer allemaal wat bijgeleerd - ik heb intussen ook eens geluisterd naar de uitspraak op Google Translate dus hopelijk klink ik volgende keer wat authentieker!


Ik heb nog altijd een zwak voor L'Occitane - getuige de dubbele portie crème na de douche. Ik las deze week dat de VS-tak van L'Occitane een vorm van faillissement aanvroeg en daar schrok ik toch wel even van! Bleek het te maken te hebben met de hoeveelheid winkels (en die worden natuurlijk minder bezocht tijdens deze pandemie) en het opzet zou zijn om een aantal dingen te herschikken. Gelukkig heeft dat faillissement niets te maken met de EU-tak van het bedrijf, oef!


Ik ben gezegend met een resting bitch face - en de oogrollen zijn ook goed vertegenwoordigd. Dus ik kon hier erg om lachen :DIk deed een rondje "veronderstellingen / true or false" op mijn InstaStories en dat was erg leuk om te doen! Ik ga hier niet alles delen, want dan wordt het te lang, maar ik heb alles bewaard in een highlight bovenaan mijn Instagram-account @beautylovesbe. 

Jullie kennen mij precies al goed, haha, want ik kreeg onder meer deze veronderstelling door. Jawel, ik ben erg georganiseerd! Ik haat kuisen, maar opruimen en organiseren om dan tot een net resultaat te komen... heerlijk!


Tigra mag natuurlijk niet ontbreken in een maandoverzicht! Het was erg stil dus ik had al door dat ze ergens lag te pitten. Ze had zich in haar krabkarton genesteld en haar oortjes kwamen piepen - zo schattig!


Deze hoort eigenlijk nog bij december, maar ik spotte hem pas na mijn verjaardag - ik voelde heel erg met hem mee, haha. Gelukkig kunnen we er af en toe nog mee lachen...

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Wat Covid betreft ben ik het helemaal met je eens! Maar er is hoop. Het blijft al wat langer licht. We mogen stilletjes dromen over mooier weer. En we mogen misschien weer naar de kapper en daar zullen velen gelukkig mee zijn, tenminste als we geen drie maanden moeten wachten 🤣 Ik denk dat we in het weekend naar Maasmechelen Village zullen gaan. Ik hoop dat je nog wat hand- en voetencrèmes hebt overgelaten? 😅 En die geweldige Modern Mercury highlighter moet ik zien! Een echte aanrader voor de snacktest is de Nussini met hazelnoten van Milka 😍 Wel oppassen dat je niet verslaafd geraakt! 😅 Ik ben al zeer nieuwsgierig naar je interieurproject. Ik weet zeker dat het de moeite en het wachten waard zal zijn! 😉 In opruimen ben je wel ‘echt’ een krak. Eigenlijk ben je dat wel in veel dingen hoor! In opruimen van beautyproducten en administratie zou ik wel hulp kunnen gebruiken. Ik kom steeds tot de vaststelling dat ik niet zoveel wegdoe en nog te veel spullen heb 🤔 Tigra wilde duidelijk rustig alleen zijn 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is waar, ik merk het wel dat het 's avonds al wat langer licht blijft, dat is echt fijn!
   Haha, ik denk dat mijn kapster zich kapot gaat werken, ocharme. Ik hoop dat ze terug open mag, niet enkel voor mezelf, maar zeker zo voor haarzelf. Lijkt me verschrikkelijk om uw zaak zo ten onder zien gaan...
   Oh jawel, er was nog méér dan genoeg bij L'Occitane! :D
   Ik kan niet wachten tot we kunnen beginnen! Zal in het begin weer wat afbreken zijn (en dan zitten we ook even zonder lavabo, haha) maar hopelijk kunnen we dan snel terug opbouwen.

   Verwijderen
 2. Leuk overzichtje!! Mijn no spend january is in het begin een beetje mis gelopen maar nadien heb ik me, op twee dagen na, toch goed kunnen inhouden de rest van de maand ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog netjes! Het was vooral even een mentale detox, haha. En aangezien we toch niet mogen funshoppen, ging het eigenlijk wel vrij vlot.

   Verwijderen
 3. Hoi :)

  Het is rustig op je blog. Ik vind het jammer dat er minder artikels en reviews verschijnen. Hopelijk is alles in orde met jou en Timo en Tigra en jullie families. Blijf gezond tijdens deze coronaperiode en blijf het ook mentaal volhouden <3 <3

  Succes met de werkzaamheden in jullie badkamer! Het wordt vast heel mooi.

  Ik blijf elke dag een kijkje nemen op je blog ;)

  Lieve groeten

  Daag Stamatia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Saskia, ik vind dat ook jammer! Alles is in orde, maar soms is het gewoon een beetje te druk op het werk. In combinatie met het slechtere weer en kortere dagen is het niet altijd haalbaar om te blijven posten op de blog. En aangezien al mijn reserve-artikels op waren, bleef het hier dan even stil.

   Maar vandaag staat er terug een review online en ik probeer weer een beetje bij te bloggen, beloofd :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig