9 maart 2021

Augustinus Bader The Rich Cream

Augustinus Bader The Rich Cream

Hello, there, fancy skincare! Na mijn geslaagde ontdekking van het Dr. Barbara Sturm Night Serum, stond ik te popelen om ook deze Augustinus Bader The Rich Cream te testen. 

Opnieuw is de oprichter een wetenschapper, een die zich focust op de regeneratie van de huid door gebruik van stamceltherapie. Voor Augustinus Bader is het lichaam zijn eigen ideale therapeut, met dank aan de voortdurende herstelcyclus van de huid. Op basis hiervan ontwikkelde hij de ABC-methode - Activate, Boost, Commit - die dergelijk herstel mogelijk maakt. En daar hoort natuurlijk ook zijn eigen skincarelijn bij.

De bekendste producten uit die lijn zijn The Rich Cream en The Cream: de eerste is wat rijker en is vooral aangewezen voor de drogere huid of als nachtverzorging, de tweede is lichter en eerder geschikt voor de normale, gemengde of vettere huid. Deze fijne discovery size van 15 ml van The Rich Cream zat in mijn Cult Beauty adventskalender: volgens Augustinus Bader kan je hiermee twee weken verder en kan je de crème al enigszins grondig testen, zonder meteen de volle pot op tafel te leggen.

Ik wist vooraf dus wel dat de rijkere, volle textuur The Rich Cream niet hé-le-maal perfect was voor mijn gemengde huid - daarom begon ik hem onmiddellijk als nachtverzorging te testen. Sowieso gaat de huid 's nachts in regeneratiemodus en dat leek me ideaal om dan een product als The Rich Cream te testen, met ingrediënten als argan-, avocado- en teunisbloemolie, vetzuren en anti-oxidanten. 

Augustinus Bader The Rich Cream

Augustinus Bader The Rich Cream

Ik vond het een meerwaarde dat zelfs deze kleine discovery size in een pompflacon zit - hiermee wordt de formule netjes bewaard. Die formule is neutraal en geurloos en is voelbaar aan de rijkere kant - maar dan zonder superdikke of vettige textuur. Na uitsmeren voelt mijn huid ongelofelijk gehydrateerd aan, alsof ik een overnight mask draag dat de komende uren nog voor een grondige pampersessie zorgt. 

The Rich Cream voorziet de huid van elasticiteit, hydratatie, herstel en verbetert de teint - het resultaat is een algemene, gezonde look, waarbij er zowel op vlak van fijne lijntjes, rimpels, roodheid, UV-schade, ... verbeteringen te zien zijn. Ik was in het begin aangenaam verrast, want het leek ook voor mij die kant uit te gaan. 

Helaas kon mijn gemengde huid de overvloed van The Rich Cream niet onbeperkt aan: na meerdere achtereenvolgende avonden begon de rijkere formule zich te wreken en kreeg ik in mijn T-zone enkele verstoppingen, die weer verdwenen nadat ik stopte met het gebruik ervan. Hij werkt prima voor af en toe, na een zuiverend of exfoliërend masker of wanneer mijn huid heeft afgezien in de koude - maar dus niet voor dagelijks gebruik. Die conclusie was - gelukkig - niet geheel onverwacht en op zich heeft dit weinig te maken met The Rich Cream zelf, maar met het feit dat mijn huidtype beter gebaat is met een lichtere formule. Toch één lichtpuntje: ik heb bij deze mijn Augustinus Bader-fix gehad én ik voel niet meteen de noodzaak om in de toekomst nog meer van zijn producten aan te kopen - hoera!

Augustinus Bader The Rich Cream - 15 / 50 ml voor £ 65,00 / 205,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Het is jammer dat deze crème te rijk was voor je huid, maar dat is wel goed voor je portefeuille, hé? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, een geluk bij een ongeluk! Ik ga hem zeker wel gebruiken, desnoods als handcrème, maar inderdaad, het is niet meteen iets voor mij. Misschien dat ik ooit eens de lichte versie van de crème probeer, maar het zal niet voor direct zijn.

   Verwijderen
 2. Je kan deze ook misschien heel plaatselijk en zeer weinig gebruiken na een diep reinigend masker. Of eens alleen in je hals en decolleté uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ging hem op mijn droge winterhanden gebruiken, maar het decolleté is inderdaad ook een goed plan! Sowieso gebruik ik die crème op, hij is wat te fancy om te laten liggen, haha.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig