6 april 2021

InstaLoves: maart 2021


Van de maartse buien hebben we gelukkig niet al te veel last gehad - van de aprilse grillen daarentegen... Terwijl het buiten nog maar eens sneeuwt, kijk ik met weemoed terug naar de zonnige dagen van maart!Maart was tuinmaand! Het terras werd geschrobd, het onkruid verwijderd, de goten gekuist en dan kochten we het weekend erop ook nog eens enkele extra plantjes voor in onze tuin - op dat moment komen die ecocheques eindelijk eens van pas, ha! Ik had geen zin om mij helemaal om te kleden om die paar plantjes een thuis te geven, dus trok ik mijn laarzen aan onder mijn 'gewone' outfit. Zo fout dat het weer goed wordt, toch? 


Ik kocht twee camelia's - die bloeien van februari tot april en zijn dus ideaal om het lenteseizoen te starten - na enkele weken was de eerste bloem uitgebloeid en vond ik hem op het terras. Gelukkig zijn er nog veel meer knoppen op mijn planten en die komen nu stilletjes aan door. 


Nog meer DIY: nieuwe kranen! Voor het toekomstige lavabomeubel in onze badkamer droomde ik van kranen in een brushed goud afwerking, maar dan konden we bijna niet anders dan onze andere (zilverkleurige) kranen van het bad en de douche ook te vervangen. Dus begon daar de zoektocht - en het zag er even naar uit dat we niet meteen zouden vinden wat we zochten aan een betaalbare prijs. Maar dan vonden we deze muur vol goud bij X2O - jackpot! - én met een 50% actie waren deze kranen absoluut betaalbaar.


Géén DIY wegens technisch niet gekwalificeerd: het tweejaarlijkse onderhoud van onze verwarmingsketel! Tigra vond het maar niets, haha.


Soms heb ik voor het avondeten even geen inspiratie meer - maar af en toe pakt mijn improvisatie toch nog goed uit! De worstjes waren oorspronkelijk bedoeld voor een 2020 barbecue, maar moesten nu gewoon uit de diepvries. De courgettes sneed ik in kleine blokjes en bakje ik met heel wat kruiden in de pan, samen met passata en zeer kleine pasta - het leek zo een beetje op een risotto en ik was tevreden!


Mijn pogingen zijn helaas niet altijd even succesvol. In ware lockdownstijl bakte ik nog eens een bananenbrood met een nieuw recept met havermout, maar na het bakken zakte mijn baksel erg snel weg en was de binnenzijde veel te wak. Volgende keer beter!


Pure nostalgie met Clueless!! Niet te geloven dat de film intussen al 25 jaar oud is - like, whaaaat! Na al die jaren vind ik de mechanische kleerkast van Cher trouwens nog steeds de max - ze was mijn eerste inspiratiebron voor mijn dressing, haha!


En ook Carrie weet wel een en ander over een deftige dressing. De eerste SATC-film werd nog eens op TV uitgezonden en ik zat klaar! Ik ben heel benieuwd te zien wat ze met het vervolg gaan doen, helaas zonder Kim Catrall aka Samantha, dus ik weet niet of het wel hetzelfde zal zijn, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds van de oude afleveringen en films geniet.


Nog meer fashionminded people bij The Bold Type, een serie op Netflix. Ik kon meteen drie seizoenen bingewatchen en er komt blijkbaar nog een vierde seizoen aan, jeej! Drie vriendinnen werken bij fashion magazine Scarlet, de ene als schrijver, de andere als assistent (maar met andere aspiraties) en de laatste op de social media-afdeling. Zelfs de zwaardere onderwerpen worden nog steeds vlotjes en luchtig gebracht en dus vind ik dit een fijne serie om bij weg te dromen. 


Behind Her Eyes is dan weer een miniserie met een serieuze plottwist! Ik kan er echt niet te veel over vertellen zonder spoilers te delen, dus ik ga netjes zwijgen, maar ik denk niet dat je dit einde kan voorspellen want pas in de twee laatste afleveringen vallen alle puzzelstukken in elkaar.


Ook The One is een intrigerende serie! Een bedrijf kan jou matchen met jouw ultieme soulmate op basis van DNA en dat blijkt een winstgevende activiteit. Maar uiteraard is niets perfect, dus... enter the drama!


Ik ging gestaag verder met mijn snacktest! Deze handcooked chips van Kettle zijn wat dikker en zijn best lekker. Alleen is de zurigheid van de balsamico redelijk sterk, dus lukt het mij niet om hier heel veel van te eten. Dat is anderzijds handig als je op je eten wil letten, haha.


American candy! Vind het wel grappig dat deze Swedish Fish worden gepromoot als fatfree candy - maar dan zit er wel suiker in, hahaha. Maar het moet gezegd: ze zijn basic, maar goed!


Deze M&M's met witte chocolade waren helaas wat te zoet voor mij - en komende van mij,  aka de grootste zoetekauw, is dat echt wel een statement!


Naast de gewone cantuccini met amandel zijn er ook deze met chocolade - oh my, deze waren een schot in de roos! Ietsje zoeter dan het origineel maar echt wel lekker. Bij mijn volgende shoppingronde bij AH komen deze zeker mee naar huis.


Avocado's moet ik ook op het shoppinglijstje zetten. Ik had het zo goed uitgekiend - toast, avocado en gepocheerd ei... tot ik de avocado's begon open te snijden en ze volledig bruin waren. En dan zat er niets anders op dan op een donderdag naar de frituur te trekken... van plan A(vocado) naar plan B(icky)!


Ik bestelde nog eens brunch bij Brunch à Lotte! Ik had enorm uitgekeken naar deze specials (ricotta pancakes en gevulde French toast) en ze stelden niet teleur. Helaas waren ze de clotted cream voor bij de scones vergeten en dat maakte ons even heel triest. Dat vind je niet meteen bij ons in de supermarkt, dus werden het scones met enkel een laagje bosbessenjam.


De 'verjaardag' van corona en lockdown in ons land. Ik kan het niet beter verwoorden dan het account van @woordenbrij op Instagram. #HoeLangDuurtDatSpelHierNog


Nog meer "leuks" voor de vrouwen in het wereldnieuws. Het was, op z'n zachts uitgedrukt, een rollercoaster ride en dat op nog geen week tijd. Ik deelde deze post op InstaStories omdat het op zeer compacte wijze aangaf hoe we van een feeststemming (hoera, vrouwendag!) gingen naar een begrafenisstemming - letterlijk. Terwijl we echt niet te veel vragen...Gelukkig stonden er ook effectief leuke dingen op het programma! Ik ontving een uitnodiging van Clarins voor een digitaal event en ik werd voor die gelegenheid voorzien van alle nieuwigheden, inclusief echte Clarins-macarons - yum! Ik kreeg meteen enthousiaste reacties in mijn DM's, dus nu weet ik al dat zowel de Calm-Essentiel-lijn als de Self Tan druppeltjes een fanbasis hebben!We gingen voor de eerste keer shoppen op afspraak! Ik was er best sceptisch over, maar in Maasmechelen Village ging dat eigenlijk heel erg vlot en werd je zelfs aan de deur nog ingeboekt. Het gaf een beetje het private shopping gevoel want overal was er een zee aan ruimte! En zeker zo fijn: op afspraak mag je wél met twee naar binnen!


Deze Uniqlo-truitjes waren trouwens een grote hit! Ik kreeg verschillende DM's om meer info en zag ze overal opduiken. Graag gedaan!


Nog nét voor de nieuwe verstrengingen bracht ik mijn kapster een bezoekje. Enerzijds voor mezelf, want ik had die eerste lockdownuitgroei nog maar net verteerd, anderzijds ook om haar een hart onder de riem te steken, want dit is de zoveelste aanslag op haar levenswerk. Ik hoop dat ik na de lockdown nog steeds een kapster heb...


Afsluiten doen we met deze wijsheid. Geef toe, er zit iets van waarheid in! :D

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Wat een leuke woorden over corona 😂 Ook heel leuk vind ik altijd de snacktests en food. Netflix hebben wij niet. Misschien maar goed, anders zou ik nog meer tv kijken 😂 Gelukkig kon je nog een kappersafspraak bemachtigen 👍 Hopelijk gaat ze begin mei terug open. Ook fan van de selftan druppels voor het gelaat? Toch wat leuke dingen gedaan in maart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik denk niet dat iemand nog mooie woorden over heeft voor corona :D
   Netflix is erg tof, maar het aanbod is zo groot, soms weet ik het ook even niet, haha. Vooral dat er geen reclame tussen zit, is handig. Maar inderdaad, dan blijf je wel eens sneller voor de TV liggen.
   Ik duim mee dat begin mij alles open mag, maar ik vrees ervoor...
   Die druppels heb ik intussen getest, heel gemakkelijk en geen strepen!

   Verwijderen
 2. Ik ben ook naar de kapper geweest (na een jaar) en ik ben weer helemaal fris en fruitig. Zo fijn dat gevoel - soort een nieuw mens haha. Die m&m's ben ik ook wel nieuwsgierig naar.. de verpakking ziet er wel goed uit, lekker clean. Verder heb ik ook de serie behind her eyes gekeken en ik moet zeggen dat ik 'm enorm goed vond zeker het einde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad, een nieuw mens met vers haar - heel herkenbaar, dat gevoel!

   Verwijderen
 3. Jaaaa, de film Clueless :) Het grappigste fragment uit die film vind ik wanneer Cher haar rijbewijs wil halen. Het gaat dan helemaal mis op de weg :D En dan die rijbegeleider naast haar in de auto, lol :D :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig