10 maart 2022

Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud

Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud

Ik weet niet meer exact hoe, maar ergens vorig jaar kwam ik achter het bestaan van Olivia Palermo Beauty - jawel, van de gelijknamige socialite- en was ik enigszins (maar zeker wel blij) verrast.

Het is een erg compacte en weloverwogen collectie, met een 50-50 focus op skincare en make-up. Ik heb de indruk dat er goed werd nagedacht over alle aspecten (branding, look, formules én kleuren) waarbij de producten uiteindelijk vooral erg functioneel moeten kunnen presteren. Uiteraard werd ik als een ekster naar de glanzende lipstickhulzen gezogen en was dan ook héél erg blij toen ik deze voor mijn verjaardag kreeg!

Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud
Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud

Hier is 'ie dan, in volle glorie: Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in de kleur Rosebud. Wát. Een. Beauty. Het is bij uitstek de meest fancy, zware lipstick in mijn collectie en overstijgt daarmee zelfs de lipsticks van Tom Ford en Charlotte Tilbury - dan weet je het wel. De huls is vormgegeven als een licht zandlopermodel en volledig bedekt met wat lijkt op gevlochten schakeltjes, die er dus erg fancy uitzien. Bovenop de dop werd haar logo gegraveerd, pretty!

Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud
Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud
Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick in Rosebud

Olivia Palermo Beauty heeft (vooralsnog) enkel lipsticks met een matte finish - maar wat voor een! De formule is superlicht en glijdt bijna als een gel over de lippen. Normaal gezien verwacht je bij een matte finish een meer creamy of dikkere formule maar op dat vlak presteert deze als geen ander: dit is de lichtste formule die ik ooit zag bij een matte lipstick. 

Toch krijg je van bij de eerste swipe direct een hele mooie pigmentatie en dekking, waardoor de kleur mooi en opaak op de lippen uitkomt. De matte finish voelt niet droog aan en kruipt evenmin hardnekkig in de lijntjes. De houdbaarheid is zoals je van een matte finish mag verwachten (prima!), al kan je de lipstick op elk moment vrij gemakkelijk verwijderen als je daar nood aan hebt.

Al deze fijne eigenschappen worden ondersteund door een aantal fijne ingrediënten: kaoline (werkt matterend en verlengt de houdbaarheid van de lipstick), castorolie (helpt het vochtgehalte in de huid behouden), carnaubawas (gladstrijkend en helpt de lipstick aanbrengen) en candelillawas (beschermt de huid en creëert een barrière om de huid zacht te houden).

Van de vier beschikbare kleuren was Rosebud meteen mijn favoriet - het is een beetje rozenhout, een mooie mix van nude, roze en beige, met een hele hoge draagbaarheidsfactor. Afhankelijk van het onderliggende lippotlood kan je nog een beetje spelen met de intensiteit van de kleur, maar voor het overige is dit een erg standvastige kleur die werkt voor elke gelegenheid. Niet meer helemaal uniek in mijn uitgebreide collectie, maar wel bijzonder mooi!

Olivia Palermo Beauty Matte Lipstick - 3,5 g voor € 39,00 via Niche Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. De kleur, verpakking, pigmentatie,... maken van deze lipstick echt een prachtexemplaar <3 Fijn om uit je handtas of make-uplade te halen.

  Ze heeft nog maar pas een nieuw oogschaduwpaletje uitgebracht.

  Recent kocht ik een highlighterduo van Bobbi Brown in de outlet en die heeft ook een gouden verpakking waar ik graag naar kijk :) Ik begrijp dus dat je als een ekster naar de hulzen van die lipsticks gezogen werd :)

  Je bent afgelopen woensdag naar de outlet in Roermond geweest. Kocht je er beautyspulletjes? Ik ben weer razend benieuwd ;)

  Een heel fijn weekend xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik had dat nieuwe paletje nog niet gezien! Maar die verpakkingen zijn gewoon te mooi hè... ook Bobbi Brown!
   Ja, ik heb in Roermond wat van L'Occitane gekocht, maar geen make-up. Ben wel even de Company Store binnengelopen om te kijken of ze wat leuks van Tom Ford hadden, maar vond niet meteen iets dat ik echt wilde hebben.
   Maar er komt nog een aparte vlog en blogpost van! Fijn weekend xxx

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Yeees, ik denk de mooiste lipstick in mijn collectie! Hoewel ik ook eentje heb van Charlotte Tilbury met blinkende steentjes, dus die komt op een nipte tweede plaats :-)

   Verwijderen
 3. Heel mooie kleur!
  Zou ik zelf ook wel willen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kleur is prachtig! Ik val wel vaker voor dit soort kleurtjes :D

   Verwijderen
 4. Ik kan geloven dat je blij was dat je deze lippenstift voor je verjaardag kreeg. Je kon het slechter treffen, nietwaar? :D

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig