8 maart 2022

InstaLoves: februari 2022


Tijd voor de lente! Of dat hoop ik toch :-) Ik spring even terug in de tijd voor de InstaLoves van februari.


Een rustige zondagmorgen, of zo lijkt het toch. Maar op dat moment had ik er al een hectische dag op zitten, aangezien Tigra ons stoffen zeteltje had besmeurd met een haarbal. Grote paniek en alle hens aan dek - maar we waren er gelukkig snel bij, dus de schade bleef beperkt. Dankzij mijn stomer kon ik ook echt alles uit de stof trekken en zie je er nu gelukkig niets meer van. Oef!


We begonnen zonder al te veel verwachtingen aan Downton Abbey, maar hebben de zes seizoenen in één ruk uitgekeken - dat zegt al genoeg, toch? Het verhaal start in 1912 en focust zich op de adellijke familie Grantham en hun huispersoneel. Er is genoeg drama, maar het blijft steeds geloofwaardig. Zeker een aanrader op Netflix!


Het tweede seizoen van Sweet Magnolias is ideaal als je op zoek bent naar een easy watch - een niet te ingewikkelde verhaallijn en minimaal drama. Ik erger mij onderhuids wel een beetje aan hóe vroom het is, dat hadden ze van mij gerust mogen skippen. 


Het was mooi weer en dus stonden de poorten van het tuinterras bij interieurwinkel Balo in Hasselt open. Ik kan mij niet herinneren of dit vroeger ook zo was, maar de opvallende witte en zwarte strepen aan het plafond deden mij meteen denken aan de huisstijl van Sephora, haha! Helaas... :-D

Ik heb een kleine crush op dit tapijt in hun winkel - de basiskleur is niet helemaal ideaal voor mijn interieur, maar de vorm en tekening vind ik wel prachtig! Ik vrees echter dat de crèmekleur geen goed idee is met onze kat in huis, want ze durft af en toe eens een haarbal achterlaten, oeps. Misschien dat ik het ooit toch aandurf...


Veelbesproken, deze serie op Netflix. Inventing Anna is het verhaal van Anna Delvey, een zelfverklaarde Duitse erfgename die het als socialite in NYC probeert te maken en daarbij oplichting niet schuwt. De echte Anna werd veroordeeld tot een gevangenisstraf en verkocht nadien haar verhaal aan Netflix - zo slim is ze dus wel!


Vers haar! Ik moet er wel wat voor over hebben met al die folie rond mijn hoofd, maar het resultaat is altijd gunstig, haha. Ik kreeg er een theetje en een koekje bij, dus ik mag niet klagen. Hier nog met mondmasker, maar normaal gezien zou ik de volgende keer - voor het eerst sinds twee jaar - nog eens zónder naar de kapster kunnen. 


Groot drama op vrijdag, want onze vaste frituur gaf aan te stoppen. Vrijdag is hier altijd frietjesdag, dus gingen we meteen nadenken over een nieuwe testronde. Toen we hier pas kwamen wonen, hebben we een aantal frituren in de buurt getest, om zo de beste te vinden. In de toekomst zit er dus een nieuwe frituurtest in het verschiet, want ik kreeg al een aantal suggesties binnen.


Zondagochtend, goesting in pannenkoeken en geen pannenkoekenmix in huis... dan gaan we aan de slag met het recept uit Ons Kookboek! Eigenlijk niet al te moeilijk en het ging ook vrij snel. Het resultaat was een stapel superdunne flensjes, niet al te zoet, maar lekker!


Zoveel leed, zoveel levens verwoest - helaas zijn het niet altijd fun times op sociale media. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om vol wanhoop mijn thuis te moeten verlaten, enkel en alleen omdat er iemand anders beslist een oorlogje te starten. 

Dat clasht gevoelsmatig natuurlijk ook met het feit dat het leven hier gewoon verdergaat en wij leuke dingen doen. Maar ik vond deze post op Instagram wel een mooie erkenning van die conflicterende gevoelens en gedachten en besloot het te delen. 


De zon begint te schijnen, de lentekriebels komen boven en... de grote kuis moet weer gebeuren. Dat is niet mijn meest favoriete hobby, máár het zorgt wel altijd voor orde in huis en rust in mijn hoofd, dus daar doe ik het voor. We gaan voor oldschool middeltjes (doekjes, warm water en Dreft), maar de wonderspons is toch echt wel een krachtpatser die ik jullie niet wil onthouden. Ik heb zowel the real deal van Mr. Proper als de dupes van de Action in huis gehaald, maar die van Mr. Proper zijn kwalitatief veel beter (presteren beter en gaan langer mee).


Mooi weer, dus wij trokken naar Gent! Een knalblauwe lucht, maar wel een ijzig windje, zeker aan het water. In het oude postgebouw aan de Korenmarkt is er een winkel van Skins met heel wat fijne beautymerken. Ik spotte er de valentijnscollectie van Diptyque, zo mooi!


Ik zat al even te kwijilen op de lekkere dumplings van Steamy Windows, dus boekte ik een tafeltje voor de lunch. Het was weer superlekker! Nadien kochten we aan een kraampje nog een doosje Gentse Sneeuwballen - yum! Bewaren in de koelkast voor de beste smaak.


Minder leuk nieuws: Ici Paris XL stopt met de verkoop van Urban Decay. Deze maand houden ze uitverkoop, dus afgelopen weekend kocht ik nog een laatste All Nighter Setting Spray mét korting. Geen idee of Urban Decay daarna te koop zal zijn bij een andere parfumerie of dat ik het terug online zal moeten zoeken, de toekomst zal het uitwijzen.


Terug naar kantoor! Het is weer even wennen, ik moet precies terug een nieuwe routine zoeken - de verplaatsing die er opnieuw bij komt kijken, niet meer snel in de middagpauze een wasje draaien maar vooral... zal ik mijn comfortabele homewear missen, haha!


Tigra moet ook wennen, want ze wordt nu natuurlijk al twee jaar lang op haar wenken bediend ;-) De keren dat we thuis werken, laat ze zich dan extra gaan, haha.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Leuk overzichtje!! Ik ga toch ook moeten wennen aan het minder thuiswerken en afscheid moeten nemen van mijn comfy broeken :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet echt wennen! Het is precies een nieuwe routine zoeken, pfoe. Maar komt wel terug in orde :-)

   Verwijderen
 2. Urban Decay zou niet meer verkocht worden in Europa...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh, dat is wel erg jammer nieuws! Ik dacht dat ik het nog wel gemakkelijk online zou vinden, maar dit is dus andere koek. Nu, de setting spray is 'Urban Decay by Skindinavia', dus misschien kan ik wel rechtstreeks die van Skindinavia vinden? Ik zal het eens moeten uitzoeken in de toekomst...

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig