23 maart 2022

Vlog: luxe designer shopping in Roermond


Of ik een dagje wilde komen shoppen in het Designer Outlet Roermond? Wel ja, dat moet je mij geen twee keer vragen! Een uitnodiging die ik niet kon afslaan - al helemaal omdat het weer bijzonder goed meeviel. Shoppen met korting, lekker eten én zon, jullie weten dat ik daar met veel plezier voor opsta!

Even praktisch: als Hasselaar heb ik het geluk vlot en snel tot in Nederland te geraken, want voor ons ligt het Designer Outlet Roermond op minder dan een uurtje rijden. Maar het is dus ook goed bereikbaar vanuit Antwerpen of ietsje verder - dan is het alleen maar leuk dat je er een volle daguitstap van kan maken. Want dat kan prima: met meer dan 185 winkels en 25 foodie opties is er voor ieder wat wils en kan je er met gemak een ganse dag spenderen. Ik ken er intussen mijn weg, maar voor een eerste bezoekje kan het geen kwaad om eens naar het winkelplannetje op de website te kijken, kwestie van niet helemaal verloren te lopen, haha. Het Designer Outlet Roermond heeft ook een gigantische eigen parking en je betaalt er een vaste prijs van vier euro, ongeacht hoe lang je blijft.


Mijn dag begon lekker vroeg met een gembershot voor een instant kick. Ik ruilde mijn winterjas voor een vlotter, lederen exemplaar en koos voor een gemakkelijk schoudertasje - kwestie van twee handen vrij te hebben tijdens het shoppen. Thema van de dag: zonnig lenteshoppen - weliswaar zonder specifieke wishlist, want dat is natuurlijk een dingetje met outletshoppen: je weet nooit op voorhand wat je zal vinden. Ik laat mij daarom graag verrassen en dat is in het verleden vaker een goede tactiek geweest!


Een uurtje later stonden we in een nog erg rustig Designer Outlet Roermond, wat meteen een aantal mogelijkheden bood voor foto's, hèhè. Want daar doen ze wel hun best voor: er worden verschillende gezellige hoekjes gecreëerd, steeds in thema voor de tijd van het jaar en dat geeft het gevoel van shoppen in een pittoresk stadje.


Als handtasverslaafde kom je in Roermond ruim aan je trekken. Bij Coach hebben ze bijvoorbeeld een ruime collectie met een erg mooie prijs-kwaliteitverhouding, vaak ook met een knipoog naar modellen van veel duurdere designermerken - steeds 'inspired by', maar geen schaamteloze kopieën. Mijn eigen kleurrijke schoudertasje is bijvoorbeeld de Coach Klare Crossbody - hij doet wat denken aan de YSL Sunset bag! - en met z'n goudkleurige strap, suède interieur en heel wat verschillende vakjes is het echt een geweldig ding. In Roermond spotte ik deze very classy Coach Tabby Top Handle tas en die gaf mij heel wat Delvaux Brillant vibes! Via een poll in mijn InstaStories bleek trouwens dat 70% van jullie nét hetzelfde zag, haha.


Ook de winkel van Prada heeft een plekje in mijn hart: ze hebben er niet enkel Prada en Miu Miu, maar sinds kort ook een kleine schoenenafdeling van Church's! Ik spotte er prachtige stoere boots van Church's, maar helaas waren ze er niet meer in mijn maat. Prada is geweldig voor de klassiekers in allerlei kleurtjes - zo kocht ik er al eens een hele mooie Miu Miu kaarthouder in het typische golvende matelassé leder in een lilaroze kleur - maar ook voor speciallekes zoals deze fluffy tassen.


MAAR. DAN... OMG. Hoe mooi zijn deze pumps! Het is voor mij altijd een feestje om bij Jimmy Choo binnen te stappen - we delen duidelijk de voorliefde voor de juiste portie bling en hoge hakken, dus ik loop er regelmatig buiten met een nieuw paar schoenen. Mijn hart maakte een sprongetje en ik denk zelfs dat mijn mond open viel van verbazing: de pér-fec-te nuderoze pumps, maar dan met parels! Helaas keek mijn rationele zelve naar het prijskaartje en was dat het einde van onze affaire, lol. Ze waren ruim een derde afgeprijsd, maar nog steeds erg pittig. Maar als iemand op zoek is naar prachtige schoenen, alsjeblieft, REN-SPURT-HAAST JE naar Jimmy Choo in Roermond en draag ze met veel trots.


Foodies komen in Roermond absoluut aan hun trekken - in de voormiddag schoven we aan bij Frankie's Churros voor een kleine snack en pauze op een van de vele bankjes. Vers gebakken, crunchy vanbuiten maar fluffy vanbinnen en afgewerkt met kaneelsuiker - yummy! Timo en ik deelden een klein zakje churros en dat was perfect om ons een beetje extra energie te geven. Tegen die tijd had ik ook al even geshopt bij L'Occitane (tip: hun handcrème met karité is geweldig!) en Reiss. Die laatste winkel is voor mij een must-visit: ze hebben er kwalitatieve en mooie kledij die iets minder trendgevoelig is en dus héél lang in mijn kast kan blijven hangen. Zo goed als al mijn plissé midirokken zijn trouwens van Reiss, dus allen daarheen - maar laat wel nog wat over voor mij, oké?


Het was dat ik net churros had gegeten, anders zag je mij een macaron naar binnen werken, haha! De kleine macaronstoeltjes waren alvast te schattig om niet op de foto te zetten. Op weg naar de lunch stopte ik nog bij Chloé, waar ik opnieuw hele leuke en stoere boots vond (die zie je in de vlog hieronder terug!). Helaas opnieuw dikke pech: het was mijn maat, máár door de vorm van de laars kon je de vastgestikte tong niet vrijmaken en ik durfde het niet aan om door te duwen. Ik denk nog vaak terug aan die laarzen, want ik vond ze echt geweldig, maar als outletshopper kreeg ik een kleine teleurstelling te verwerken. 


Mijn absolute favoriet in het Designer Outlet Roermond als het op eten aankomt: Wagamama! Edamame en gyoza als starter, gevolgd door de grilled duck donburi, heerlijk! Het is er altijd gezellig druk, maar nooit gehaast en de open keuken is erg entertainend, want je kan live zien hoe je eten wordt gemaakt. 


Loop je het Designer Outlet Roermond uit, dan sta je vier minuten later in het historische centrum van Roermond zelf. Het wijst zichzelf uit, maar in essentie loop je onder de baan door en sta je direct aan de andere kant. Op zaterdag is er zelfs een markt tot 16 uur, dus ook daar kan je nog even rondneuzen. We liepen een rondje door de stad en zagen heel wat mensen genieten van de zon op een terrasje - kan je ze het kwalijk nemen? 


En dat was ook ons plan! Terug in het Designer Outlet Roermond schoven we aan bij een van de drie Starbucks-filialen die het center rijk is en zochten we een bankje uit in de zon voor dat beetje heerlijk verpozen. Mijn vaste bestelling: een tall white mocha - mét slagroom uiteraard - maar in de zomer is hun strawberry açaí superverfrissend en dus ook een aanrader.


Zoals het hoort na een dagje shoppen: een shoplog! Bij Reiss vond ik een warme sjaal in een grijze mélange kleur. Perfect voor de lente, want dan wil ik lichtere kleuren dragen, maar als rasechte koukleum heb ik wel nog warme en wollige kleren nodig, hèhè. Hij was in de sale en daarenboven was er op alles in de winkel bijkomend 20% korting, dus ik heb daar erg goed gescoord. Ik verklapte ook al mijn voorliefde voor de producten van L'Occitane, dus deze handzeep en shower scrub komen goed van pas. En tot slot: een geweldige vondst bij Sunglass Hut, deze klassieke Tom Ford zonnebril met een licht cateye effect. De zon lokte heel wat mensen binnen en ook wij gingen even kijken - ik zette deze op en wist meteen dat het goed zat.

Ik heb uiteraard ook alles gevlogd, dus wil je meer zien over onze zonnige shopping day in Roermond, check dan de vlog hieronder!


Disclaimer: dit artikel bevat een samenwerking - ik mocht een dagje komen shoppen in Designer Outlet Roermond en kreeg een voucher en parkeerticket. Ik behield redactionele vrijheid voor mijn post, deze werd inhoudelijk niet beïnvloed of geredigeerd. Ik ben in het verleden al vaker zelf naar Roermond geweest, dus deze samenwerking past binnen mijn blogvisie: ik neem namelijk enkel samenwerkingen aan waar ik helemaal achter sta. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Hoe zijn de scrubdeeltjes van de shower scrub van l'Occitane? Zelf houd ik van een stevige scrub, dus als deze grove deeltjes bevat, dan wil ik ook wel eens zo'n tube proberen.

  De groeten :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van de shower scrub zij niet zo heel erg stevig! Dan ben je beter af met hun amandelscrub. De shower scrub is meer een fijne douchegel met een extraatje als twee-in-een.

   Verwijderen
 2. Je lachte zo leuk nadat je de dop op je lippenstift had gedaan. Dat kwam vast door de 'bevredigende klik' :D Het zijn die kleine details die je filmpjes extra leuk maken om te bekijken. Tof gedaan <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was inderdaad "de" klik, haha! Blijft voor een lipstick toch altijd een soort van test, hoe goed de klik is :-D

   Verwijderen
 3. Wat een leuke vlog! Je glow was duidelijk en goed zichtbaar 👌 De Jimmy Choo schoenen waren echt wel pareltjes 👌 Misschien komt er later nog een grotere korting, wie weet 😉 Vreemd dat die zwarte enkellaarsjes je niet paste. Ze zagen er nochtans erg comfortabel uit. De Amande Shower Scrub gebruik ik ook. Is er nog een stevigere van L’Occitane? Misschien eens kort al je L’Occitane producten laten zien in een vlog 😊 Ik ben grote fan van je zonnebril van Tom Ford 🥰 Je had er ook geen meer eh 🤣 Krijg je dan een nieuwe zonnebril? Je mag mij het nummer van de zonnebril eens doorgeven als je wil 😉 De shopping haul van Timo had je ook gerust mogen laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik nog eens terugga, ga ik zeker kijken naar die pumps van Jimmy Choo - er zal dan toch nog een megakorting op moeten komen, maar je weet nooit :D
   Bij die Chloé laarsjes was de tong vastgemaakt aan de rest van de schoen. Dus het maakte eigenlijk niet uit hoe los je de veters maakte, die tong zat sowieso vast. En de hiel was heel erg stijf, dus ik kon niet (maar durfde ook niet) keihard doorduwen, dus ik zat eigenlijk gewoon vast halverwege. Vond het superjammer, maar niets aan te doen!
   Ja, de amandelscrub in een pot van L'Occitane is wel steviger! Dat is echt een scrub, terwijl dit een douchegel is met een lichte scrubfunctie.
   Mja, ik had zéker geen zonnebril meer nodig, hahaha! Die op de rekken zijn pasmodellen en als ze dan nog nieuwe in stock hebben, krijg je een nieuwe mee die nog door niemand gepast is, vond ik erg fijn. Het model is de Beatrix-02 TF613!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig