8 april 2022

Glow Recipe Watermelon Glow Pore-Tight Toner

Glow Recipe Watermelon Glow Pore-Tight Toner

Na een trage start en een kleine tegenvaller, ben ik intussen helemaal into enkele Glow Recipe toppers. Deze Glow Recipe Watermelon Glow PHA + BHA Pore-Tight Toner is er eentje van!

De Watermelon Glow Toner is erg fijn in de ochtend: lekker fris en fruitig (jawel) en een aangename toevoeging tussen mijn cleanser en serum. Nu is een toner niet per se onmisbaar, maar voor mij is het al jaren een vaste waarde. Meer nog ben ik fan van een essence, omdat daar nét wat meer actieve ingrediënten zitten en het de huid prept voor de volgende stap. En hoewel deze Watermelon Glow Toner op basis van z'n naam een toner is, vind ik hem toch eerder in de categorie essence vallen. 

Al helemaal omdat de textuur een beetje aan de dikke kant is - dit is dus niet zo dun en waterig als een standaard toner, maar eerder een licht jelly goedje dat ik dan ook het liefst van al met mijn handen aanbreng en zachtjes in de huid druk, zonder watje te gebruiken. Dat zorgt er meteen voor dat je best zuinig kan zijn en geen product verspilt.

Glow Recipe Watermelon Glow Pore-Tight Toner
Glow Recipe Watermelon Glow Pore-Tight Toner

De ingrediënten zijn erg prettig: de ster van de lijn, watermeloenextract, bevat vitaminen, anti-oxidanten en aminozuren, zodat het een verzachtende en herstellende werking heeft op huidirritaties en -ontstekingen. De vijf soorten hyaluronzuur zijn ideaal om de huid te hydrateren, altijd een van mijn stokpaardjes. En om een impact te hebben op de poriën, zijn er twee fruitzuren: PHA om dode huidcellen bovenop de huid te verwijderen, zodat poriën niet geblokkeerd geraken, en BHA om verstoppingen en mee-eters te vermijden. Tot slot werkt de blend van tea tree en centella asiatica (een waterplant) antibacterieel om de huid te zuiveren. 

Omdat de focus van de Watermelon Glow Toner op de poriën ligt, is de T-zone dan ook dé zone bij uitstek om deze aan te brengen, maar ik breng het uiteindelijk op mijn hele gezicht aan. De ingrediënten werken érg fijn op mijn gemengde huid (maar werken ook prima voor een normale of droge huid) en helpen inderdaad om het uitzicht van mijn poriën en de huidtextuur te verbeteren. Het is een gemakkelijke toevoeging in mijn skincareroutine, vergt erg weinig praktische toepassing (gewoon even in de huid drukken, en klaar) en toch maakt het een daadwerkelijk verschil. Ik ben fan - mijn eerste flesje is bijna leeg én ik heb al een back-up klaarstaan!

Glow Recipe Watermelon Glow Pore-Tight Toner - 40 / 150 ml voor £ 14,00 / 31,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Het flesje oogt so pretty met al de rest op je foto's! Alles is matchy-matchy 😊 Ik heb spijt dat ik deze vergeten ben te bestellen. Dan maar de volgende keer bestellen zeker 😉 Lijkt mij een erg fijne toevoeging aan je huidroutine. Merk je direct na het opdoen iets aan je huid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is echt een fijne toner! Direct een beetje meer gehydrateerd en een soort van fijnere teint, dus een positief effect op de poriën. Zit nu aan nummer twee en nummer drie komt er zeker weten ook aan. Gewoon wachten tot Cult Beauty weer een korting doet :D

   Verwijderen
 2. Ik ben hier super tevreden van nadat het in de advent calendar van Cult Beauty zat. Zichtbaar verschil sinds gebruik! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeeej! Ik vind die advent calendar echt een godsgeschenk, heb er het hele jaar plezier van :)

   Verwijderen
 3. Bijna alle producten uit de Cult Beauty adventskalender staan inmiddels op de wishlist, maar deze staat wel bovenaan. Inmiddels een back-up in huis. Wat een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is top, zo gemakkelijk en toch zichtbaar verschil en resultaat. Zeker ook een van mijn aanraders uit wat ik tot nu toe uit de adventskalender heb geprobeerd!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig