4 juni 2022

Natasha Denona Glam Face Palette Light

Natasha Denona Glam Face Palette Light

Ik mag mij intussen volwaardig Natasha Denona fan noemen - en daar zit dit palet zeker wat voor tussen. Let me introduce you to... het Natasha Denona Glam Face Palette Light (er is ook een Dark versie).

Dit palet is een bijna-all-in-one palet, met vijf kleuren oogschaduw, een blush en een highlighter. Het is een ander soort palet dan haar standaard oogschaduwpaletjes, maar bleek een winnende combinatie te zijn en borduurt verder op het fullsize Glam Palette, sowieso een voltreffer als je van neutrale en licht koele kleuren houdt. De glanzend rosé gouden verpakking is oogverblindend mooi en ziet er best luxueus uit. Binnenin is er wat kleurcontrast en worden de blush en highlighter netjes gescheiden van de oogschaduw via een transparant klepje. 

Natasha Denona Glam Face Palette Light
Natasha Denona Glam Face Palette Light
Natasha Denona Glam Face Palette Light

Het Glam Face Palette bevat drie matte en twee glanzende kleuren oogschaduw. De vijf kleuren werken naadloos samen en zorgen zonder al te veel nadenken en voor een complete look. Geen keuzestress! De formules en texturen zijn gewoonweg top: de matte kleuren zijn zacht, goed gepigmenteerd en blenden netjes uit. De glanzende oogschaduw zit tsjokvol glans en glitter, maar is een soort van gesmolten, creamy metallic poederoogschaduw. Als je deze aanbrengt met een vochtige kwast of de tip van je vinger, kan je het foiled effect nog een beetje meer accentueren. 

Net als bij het fullsize Glam Palette worden ook hier geen namen gegeven aan de oogschaduw, maar krijgen ze een functionele titel voor de plaatsing ervan. Van links naar rechts: Inner corner (sprankelend metallic champagne, perfect voor het bewegend ooglid), Transition (mat rozig nudebruin, mijn basis transitiekleur), Crease (mat mediumbruin, bouwt schaduw op in de arcadeboog en blendt perfect met de transitiekleur), Outer corner (sprankelend metallic rosé champagne) en Smoke (mat donkerbruin met een neutrale ondertoon, die gaat standaard in mijn buitenste ooghoek).

Ik moest even door het leerproces met de crèmeblush - ik draag zo goed als altijd een poederblush en mijn gewoonlijke kwasttechniek liet mij hier toch even in de steek. In eerste instantie kreeg ik de crèmeblush amper op mijn wangen, alsof het pigment mij faalde. Intussen heb ik de truc onder de knie: je moet de kwast niet zozeer tappen, maar met iets meer kracht swirlen en inwerken in de crèmetextuur, dan pikken de kwastharen de kleur zonder problemen op.

Textuurgewijs is het in elk geval een hybride: creamy in de pan, maar een soort van poederig (in de goede zin van het woord) op de wangen. Voelt niet vettig aan, blijft netjes zitten en geeft een soort van levendige blos aan de look. Hij lijkt misschien wat donker in de pan, maar laat je niet afschrikken, want de kleur is het perfecte mediumroze met neutrale ondertoon.

Natasha Denona Glam Face Palette Light
Natasha Denona Glam Face Palette Light
Natasha Denona Glam Face Palette Light

De highlighter is eveneens een meer hybride formule: het is een poeder dat zodanig fijngemalen is en vol glans zit, dat het een beetje creamy en nat op de jukbeenderen lijkt te liggen. Dit is het type highlighter dat tot de verbeelding spreekt en de show steelt, kortom: glamour ten top. Het geeft een nagenoeg hoogglans finish, in een lichte champagnekleur. Bovenop de crèmeblush pakt hij bovendien extra goed en zie je mij kilometers ver al shinen - just the way I like it. Het is ook een hele mooie kleur om de binnenste ooghoek of de cupidoboog aan de lippen nog nét wat meer op te lichten.

Ik heb dit palet al zó vaak gebruikt en dat heeft enerzijds te maken met het feit dat het compact is, maar toch een volledige look kan aanleveren. Anderzijds is het gewoon van topkwaliteit, met mooie, op elkaar afgestemde kleuren, boterige formules en een pigmentatie om u tegen te zeggen. Mijn look voelt keer op keer af - neutraal maar ook glamoureus en met een flinke portie glans. Dit is het type palet dat ik wel eens heel wat 'pan' zou kunnen vertonen door het intensieve gebruik en dan koop ik het gegarandeerd opnieuw.

Natasha Denona Glam Face Palette - 13 g voor € 57,60 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Hoi daar!

    Ik vind het mooi dat je de blush fel hebt aangezet. Hij is goed zichtbaar en zo zie ik blush het liefst <3

    Oeh, mooie verpakking! Zelf zie ik ook graag rosé goud. Ik kocht deze week sneakers van Michael Kors met aan de achterkant rosé gouden 'hardware'.

    Het pigment is ook dik in orde!

    Je kocht dit palette nog maar recent en zegt dat je het gegarandeerd opnieuw zou kopen wanneer er pan zou verschijnen. We kunnen hier dus spreken van een échte voltreffer!

    De highlighter ziet er nat uit na het aanbrengen. Die 'wet look' heeft wel iets, hé? Enkele jaren geleden kocht ik in de parfumerie een product van YSL om zo'n wet look te verkrijgen met je oogschaduw. Het geeft een speciaal effect.

    De highlighter spat trouwens van je wangen <3 Dat viel ook al duidelijk op in een vlog.

    Ik kocht enkele dagen geleden twee highlighters (Opal Glow en Golden) en een shimmer brick (Bronze). Alledrie zijn ze van Bobbi Brown. Ze lagen in de Estée Lauder outlet, maar jammer genoeg niet in het, ook door jou gekende, 'soldenhoekje' :-D Verder kocht ik die dag twee oogschaduwpalettes. Eentje van Estée Lauder (Nuit) en dan nog eentje van Dior bij Ici Paris XL (Riviera). Beiden komen uit een eerdere of huidige zomercollectie.

    Heel veel plezier met dit palette en maak niet TE veel vingerafdrukken op die glanzende verpakking, hé :-D :-D

    Saskia XX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik ben ook een blushliefhebber! Van mij mag de blos dus ook fel aangezet worden, haha!
      Rosé goud for the win! Ik denk dat ik die sneakers ook wel zou appreciëren.
      Dat soldenhoekje is echt de max hè - nog meer korting :D Laatst nog eens gekeken (wel in Roermond) maar helaas geen speciale Tom Ford goodies te vinden die ik wilde.
      Vingerafdrukken zijn helaas onvermijdbaar op die verpakking :D Ik heb het effectief eerst schoongeveegd vóór ik de foto trok ;-) Op de blog moet het er toch een beetje mooi uitzien hè!

      Verwijderen
  2. Prachtig palette! Ik hou echt van Natasha Denona haar producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig mooi pallet! En die verpakking! Maar die blush en highlighter is echt 'wauw'! Waarschijnlijk wel even wennen zo'n crèmeblush. Ik ben ook alleen een poederblush gewoon. De pigmentatie van de oogschaduwkleuren zijn ook duidelijk zichtbaar. Hier ga je vlug doorheen zitten denk ik zo ☺

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het was even wennen! Ik had ook schrik dat de crèmeblush zou beginnen migreren of zo, maar eigenlijk transformeert 'ie heel mooi op de wangen naar een houdbare blush. Ik denk ook dat ik snel pan ga raken!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig