24 september 2022

Dior Rouge Dior Forever lipstick

Dior Rouge Dior Forever lipstick

Bon, de lipstick hoarder in mij is in haar nopjes, want de nieuwe Dior Rouge Dior Forever lipstick maakt zijn opwachting in mijn badkamer. De nieuwe lijn promoot zichzelf als de eerste no transfer Dior lipstick in stick - à la een liquid matte lipstick, maar dan in vaste vorm. Ik was natuurlijk meteen geïntrigeerd...

Online kleurswatches waren magertjes, dus ging ik naar de parfumerie om de lipsticks in levende lijve te testen. Bij Ici Paris XL vind je 24 kleurtjes terug, op de Dior site zijn er vier extra limited editions te koop.  Een deftig aantal kleurtjes dus, al blijf ik wat op mijn honger zitten. De meeste Rouge Dior Forever tinten neigen bij het swatchen nogal rood of nudebruin, er zijn eigenlijk heel weinig lichtere, rozere tinten te koop. De enige die voldeed aan mijn wensen was 100 Forever Nude: een vaste waarde in het Dior kleurenassortiment, een beetje rozig nude en daarmee een fijne all day, everyday kleur.

Dior Rouge Dior Forever lipstick
Dior Rouge Dior Forever lipstick

De verpakking is very Parisian chic - heel strak afgelijnd, een ranke huls en een mat zwarte verpakking die satijnachtig aanvoelt. Deze lipstick is meer een stickvorm en het is dus de bedoeling dat je hem niet te ver naar boven draait. Ook kan je hem na gebruik best terug naar beneden draaien en de dop er steeds goed opzetten - de verkoopster waarschuwde me dat ze anders heel snel uitdrogen, en dat zou jammer zijn.

Die waarschuwing lijkt me wel terecht, want de formule is eigenlijk zo vervaardigd dat het een liquid matte lipstick moet transformeren naar een eenvoudigere stickvorm en de no transfer claim is daarbij niet onbelangrijk. De swatch is superzacht, satijnachtig en doet denken aan een lichte gelformule die toch mat is afgewerkt. Dit is een goed gepigmenteerde lipstick die netjes over de lippen glijdt en de kleur neerlegt in verderlichte vorm, om dan onmiddellijk 'droog' en mat te zijn. An sich voelt Rouge Dior Forever comfortabel op mijn lippen, met dank aan het rode pioenextract dat Dior heeft gebruikt om de natuurlijke hydratatie van de lippen te behouden - al is 'ie onverbiddelijk voor droogtelijntjes en velletjes. Rouge Dior Forever heeft dus een beetje prep nodig: zorg ervoor dat je lippen gescrubd zijn en breng vooraf een lipbalsem aan die even de kans krijgt om in te trekken. Dan krijg je het ideale scenario: gladde en gevoede lippen die omhuld worden met een matte, bijna bulletproof lipstick.

Dior Rouge Dior Forever lipstick
Dior Rouge Dior Forever lipstick

De no transfer claim is niet gelogen! Rouge Dior Forever kan tegen een stootje en heeft een vrij gelijkaardige houdbaarheid als een liquid matte lipstick, met dit verschil: er is geen droogtijd, dus de lipstick is direct ready to go én hij is gemakkelijker en sneller aan te brengen en bij te werken. Ook vervaagt 'ie doorheen de dag best egaal, dus je hebt geen last van brokjes die loskomen. Of het mijn nieuwe favoriet uit de lipsticklade wordt, laat ik nog even in het midden... Er zijn zeker voordelen aan, maar mijn liefde voor een creamy lipstick blijft voorlopig nog overeind. Als je fan bent van een matte finish en liefhebber van rode en nudebruine tinten, is Rouge Dior Forever wel wat voor jou!

Dior Rouge Dior Forever lipstick - 3,2 g voor € 43,90

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Dank voor deze fijne review. Blijkbaar blijft deze lipstick zeer goed zitten. Ik ben aan het twijfelen tussen deze en die van Lancôme in jouw vlog... . Maar misschien koop ik ze allebei ! ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, moeilijke keuze! Twee verschillende lipsticks - maar aan mij heb je weinig, want ik heb ze allebei gekocht :D

   Verwijderen
 2. Je hebt nog eens een nieuwe lippenstift gekocht 🥰
  Gelukkig vond je een kleurtje dat voldeed aan je wensen.

  Het doet deugd dat je af en toe nog eens een product koopt van Dior en er een artikel over schrijft 😍
  Dior is een merk dat ik gewoon in de parfumerie kan gaan kopen, haha 🙂
  Ik herinner me dat je jaren geleden (wat vliegt de tijd) vaak schreef over parfumeriemerken en wat werd ik daar toen blij van! 😊😊
  Fijn dat jij ook nog zo blij wordt van makeup van pakweg Dior of Lançome.

  Lieve groeten van Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergat te vragen of je de spulletjes uit de Millefiori collectie van Dior ook zo mooi vindt? Zelf vind ik de verpakkingen (wit met bloemetjes erop) van het poeder en de lipstickhuls prachtig. Ik ben ook benieuwd naar de geurkaars.

   Prettige dag! 💙

   Verwijderen
  2. De lipstickliefde blijft groot :D
   Dior is en blijft wel een mooi merk, maar er is tegenwoordig zó veel aanbod, dat ik niet altijd kan volgen. Ik koop natuurlijk in de eerste plaats zaken voor mezelf - het is fijn dat ik ze kan reviewen op de blog, maar ik wil niet zomaar kopen om te kopen. En helaas sta ik nu niet op de perslijst van Dior - ik wist namelijk helemaal niets van die Millefiori-collectie! Hoe mooi! Ik denk dat de geurkaars niets voor mij is, te bloemig, maar de verpakking is wel een streling voor het oog.
   Idem met Lancôme, ik probeer de lanceringen op te volgen, maar dat is niet altijd gemakkelijk als je geen directe info krijgt van de PR-afdeling. Dus ga ik eens swatchen in de parfumerie, hè :D

   Verwijderen
 3. Geloof ik graag dat je hierdoor geïntrigeerd werd. Ik ben benieuwd of deze lipstick je nieuwe favoriet gaat worden. Hopelijk zie ik je vlug in een vlog buiten eens hiermee 😉 Het is een mooie kleur en past ook mooi met je blush precies. Blijkbaar is deze al uitverkocht bij Ici Paris 🙂 De kleur 505 Forever Sensual vind ik ook mooi, maar ook deze is al uitverkocht. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de winkel waren ze nog volop te krijgen! Ik was volgens mij de eerste die de lipsticks swatchte, ze waren echt nog nagelnieuw. Echt leuk :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig