18 februari 2023

Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor in Natural

Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor in Natural

Een echte nieuwigheid kan ik niet niet meer noemen, want blijkbaar bestaat het al even, maar toen ik vorig jaar op reis in Dubai de lokale Sephora inliep, was het de eerste keer dat ik voor een fullsize Dolce&Gabbana beauty counter stond. Net als de fashion, is ook de verpakking van de beautylijn erg opvallend en eclectisch. En gewoon... pretty.

Of de trend nu mat of glossy is, kan mij eigenlijk weinig schelen. Sowieso maak ik als lipstickliefhebber weinig onderscheid: alle finishes zijn hier welkom! Dolce&Gabbana Dolcissimo is een Matte Liquid Lipcolor, dus een lipstick is creamy vorm die een meer matte finish heeft op de lippen en ook wat langer houdt. 

Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor in Natural
Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor in Natural

De verpakking is een pareltje - dat is niet het belangrijkste, maar toch kan een mooie verpakking mij altijd bekoren. Het is gewoon onderdeel van de gehele lipstickapplicatie-ervaring, oké? Deze beauty valt alleszins op in mijn collectie, het is een aandachtsmagneet en iedere keer denk ik: oh hey, you pretty! Dankzij de uitsparing aan de zijkant zie je ook goed hoeveel product er nog overschiet, wat altijd handig is.

De liquid lipstick zit in een huls met sponsapplicator - deze is een beetje afgeplat, zodat je voldoende product naar boven haalt en je lippen netjes kan inkleuren. De formule is erg fijn: niet te vloeibaar, niet te dik, gewoon een fijne creamy substantie die een deftig pigment neerlegt. Hij is creamier dan bijvoorbeeld de liquid matte lipsticks van Huda Beauty, die bijna naar water neigen en ook veel sneller drogen. 

Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor in Natural
Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor in Natural

Ik viel - uiteraard - voor een nuderoze kleur! Dit is Natural 1 en ligt compleet in mijn comfortzone: een all-in-one nude-roze-beige die niet te diep kleurt en goed matcht met mijn favoriete lippotlood (Charlotte Tilbury Pillow Talk). De applicatie is supergemakkelijk en de formule droogt an sich niet supersnel uit. Dat gezegd zijnde, zoals met elke mattere lipstick, zie je hier eveneens sneller lijntjes en velletjes verschijnen. Het kan dus helpen om vooraf de lippen te scrubben en goed in te smeren met een lipbalsem. 

Ook de houdbaarheid is erg goed - niet van die aard dat je nooit moet bijwerken, maar Dolcissimo houdt het erg goed uit en blijft altijd zichtbaar op de lippen. Het is dus vooral een kwestie van een kleine touch-up te doen na het eten. Prijsgewijs is het een zwaargewicht, maar als little luxury treat mag hij blijven! 

Dolce&Gabbana Dolcissimo Matte Liquid Lipcolor - 5 ml voor € 45,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Deze lipstick ziet er echt prachtig uit, een mooie verpakking doet mij toch ook altijd wel iets :-). De kleur staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooi kleur en dito verpakking. Prijzig wel natuurlijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Per ongeluk anoniem gereageerd, maar was ik dus. ;-)

   Verwijderen
  2. Ja, helaas :D Maar ik koop meestal zo een luxeproduct op reis, in een Sephora en dan is dat meteen een souvenir voor mij. Dus in plaats van een koelkastmagneet, een blush of een lipstick :D

   Verwijderen
 3. Dit product heeft inderdaad een hele mooie verpakking 🥰

  Leuk dat we op de foto's van je lipstick swatches ook altijd een glimp van je fleurige wangen zien 😉

  Ik zie je Gucci blush op de foto's staan. Ik hoop dat er van die beauty ook nog een review op je blog verschijnt 😀

  Prettige dag 👋

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, de blush review komt er ook nog aan! Heb nog een aantal reviews te schrijven van mooie producten dus je hebt wat tegoed van mij!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig