20 februari 2023

Huda Beauty Liquid Matte Lipstick in Perfectionist

Huda Beauty Liquid Matte Lipstick in Perfectionist

Ik ben al jaren fan van de Huda Beauty Liquid Matte Lipsticks - ik kocht reeds verschillende kleurtjes en vooral de set mini's met nude tinten waren mij erg goed bevallen. Maar ik miste nog een lichter roze kleurtje, zo'n beetje mijn typische nuderoze, zoals ik zo vaak koop.

Toen ik een online bestelling plaatste bij Ici Paris XL viel ik ineens op de Huda Beauty Liquid Matte Lipstick in de kleur Perfectionist. Op papier was het dé perfecte kleur: omschreven als een light pink beige en ook de swatches zagen er goed uit. 

Huda Beauty Liquid Matte Lipstick in Perfectionist

Van de formule was ik al groot liefhebber: een superlichte textuur die comfortabel op de lippen ligt en transformeert naar een matte, langhoudende lipstick die niet afgeeft. Je brengt het aan met de lange applicator, die aan het eind een schuin afgesneden sponsje heeft, net fijn genoeg om je lippen mee in te kleuren. Er blijft op dat puntje precies genoeg lipstick hangen voor één volledige applicatie. 

De lichte, waterige textuur heeft wel een minuutje nodig om te drogen en te setten, maar daarna blijft de lipstick zitten als een huis en is 'ie transfer-free. Ook het pigment is altijd full-on en dat legt de kleur erg mooi op de lippen. Hoewel de Liquide Matte lipsticks volledig opdrogen, voelen ze niet oncomfortabel aan en dat maakt dat ze volgens mij na al die jaren nog steeds hun populariteit behouden. 

Ook met Perfectionist geen kwaad woord over de formule, want die is over alle kleuren die ik tot nu toe getest hebt, steeds consequent. Maar de kleur zelf valt mij best tegen - en het is mijn eigen fout want ik ben gevallen voor de computergegenereerde swatches die je nooit mag vertrouwen. Zelfs op de verpakking zelf, het doosje waar de lipstick in zit, staat er op de zijkant een lichtroze kleur geprint. Maar eens op de lippen is er van een light pink beige geen sprake meer... 

Huda Beauty Liquid Matte Lipstick in Perfectionist
Huda Beauty Liquid Matte Lipstick in Perfectionist

Voor mij is Perfectionist eerder een diep rozenhout - eens de formule set, lijkt 'ie zelfs nog een beetje donkerder. Begrijp me niet verkeerd, het is geen lelijke kleur, maar het is een pak donkerder dan wat de omschrijving, de swatches en de verpakking doen vermoeden. Best frustrerend, aangezien je in België make-up niet kan omruilen. Verkeerde kleur gekocht? Dat is dan pech. Zo zie je maar, zelf een geroutineerd beautyblogger kan de bal wel eens mis slaan, lol.

Huda Beauty Liquid Matte Lipstick - 4,2 ml voor € 24,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Oh ik ben hier heel benieuwd naar! Ik had ze pas geleden zien liggen bij Ici Paris XL in Rotterdam en ik dacht laat maar, zal toch weer zo uitdrogend ogen op mijn lippen. Maar nu ik hem zo op jou lippen zie ziet het er eerder hydraterend uit ook! De kleur misstaat je zeker niet hoor maar ik begrijp je helemaal als je anders gewend bent. En zo balen als een kleur helemaal niet overeenkomt met de verpakking of online swatch. Bij mij is het weleens zo dat ik in de zomer als mijn gezicht een beetje bruin is geworden dat de donkerdere kleuren wel veel beter staan dan nu in de winter, dus wellicht is dat voor jou met deze kleur ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Huda Beauty heeft een hele fijne formule voor haar matte liquid lipsticks. Dus qua comfort ga je hier niet moeten inboeten. Je moet alleen in het echt even swatchen, want de kleuren komen anders over. En dan is het toch jammer dat je online beautyaankopen niet zomaar kan retourneren!

   Verwijderen
 2. Ja, dat is wel even frustreren. Ik vind deze wel goed staan bij jou, zal je hem blijven dragen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de kleur op zich zeker niet mis! Maar elke keer ik hem draag, denk ik: verdorie, ik dacht van deze dat het een andere kleur was :D Dus een beetje emotioneel geladen, hahaha!

   Verwijderen
 3. Jammer dat deze liquid lipstick een miskoop bleek te zijn. Hij misstaat je zeker niet, maar je had nu eenmaal andere verwachtingen, hé?

  Ik heb nog een vraag voor je! Je gebruikt al jaren geen fysieke scrub meer voor je gezicht, hé? Welk product gebruik je momenteel als peeling? In het verleden gebruikte je het Pumpkin Enzyme Mask van Peter Thomas Roth. Ik ben benieuwd welk product nu in je skincare routine zit 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is het exact!
   Ik heb op dit moment het Summer Fridays Overtime masker en het Oskia Liquid Mask. Maar PTR was zeker supergoed! Intens, maar met resultaat.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig