29 april 2023

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20

Deze La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation was een outlet find! Jawel, ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen ik hem spotte. Ergens onderin een rek stonden ze met z'n viertjes, zonder doosje en met een kras op de dop (wat wellicht de reden was dat ze daar te vinden waren) en... slechts één kleur die toevallig toch wel heel goed matchte met mijn teint. Meant to be! Met een korting van ongeveer 50% was het nog steeds een heftige prijs, maar de beautyblogger in mij kon deze kans niet laten liggen, hèhè.

The Soft Fluid Long Wear Foundation is dus niet bepaald een nieuwe foundation, maar ik was nog steeds nieuwsgierig genoeg om hem te willen testen. Sinds de lancering enkele jaren geleden werd het kleurengamma aangepast en uitgebreid naar 28 tinten: de nummers van de kleuren zijn veranderd, maar de namen zijn wel dezelfde gebleven. Ik ging voor 130 Warm Ivory N, met een neutrale ondertoon - niet dat ik veel keuze had in de outlet, haha.

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20
La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20

De flacon is alvast 'very La Mer': een strakke flacon van mat glas met witte opdruk en een zilverkleurige dop. De dop en pomp voelen stevig aan, dit is het betere werk! The Soft Fluid Long Wear Foundation bevat ook een SPF20 dus je gunt je huid nog een beetje extra bescherming. Sowieso is de make-up van La Mer een blend van make-up en skincare, en dat is met deze foundation niet anders: hij bevat de befaamde Miracle Broth, het celvernieuwende elixir dat de kern is van de La Mer skincare en erom bekend staat dat het de huid van binnenuit herstelt. 

Als foundation staat The Soft Fluid Long Wear Foundation voor een lichtgewicht en fris gevoel op de huid, een natuurlijke finish met een lange houdbaarheid. Dit is geen dikke foundation, maar eentje met een lopende textuur en voel- en zichtbare hydraterende eigenschappen - goed schudden voor gebruik is dan ook aangeraden! Ik breng hem het liefste aan met een synthetische foundationkwast waar de haren goed op elkaar gepakt zijn, want dat verspreidt de lichte formule van The Soft Fluid net wat beter. De pigmenten zitten ingekapseld in transparante bolletjes en geven een licht tot medium dekking - hij laat zich opbouwen tot een volle medium dekking en dan heb je eigenlijk een hele mooie, geperfectioneerde finish en een huid die er toch nog erg naturel uitziet. Zonder afpoederen behoud je dus een natuurlijke glans - maar mijn gemengde huid en hoge houdbaarheidseisen vragen wel altijd een beetje poeder bovenop.

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20
La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20

De finish is erg mooi en ik was aangenaam verrast door de dekking! Ik vind het superlichte aspect erg aangenaam en dat lijkt me ook ideaal voor de meer mature huid die nog een beetje glow kan gebruiken.  Misschien niet geheel onverwacht, want de naam belooft het eigenlijk al: de houdbaarheid is effectief aanwezig! Als ik The Soft Fluid Long Wear Foundation afpoeder, doet 'ie het een ganse dag door best goed. Enkel rondom de neus (allergieseizoen, ai ai) slijt hij wat meer af, maar dat is geen onoverkomelijk probleem. De kleur Warm Ivory werkt héél goed voor mijn teint, want heel warm is 'ie niet - ik houd van foundations met een neutrale ondertoon want te roze is een ramp en te geel is ook niet altijd werkbaar. 

Dat er wat extra luxeskincare in zit, is voor mij een fijne bijkomstigheid, al zou ik niet op de foundation rekenen om jouw huid in optimale staat te krijgen - daarvoor moet je toch echt wel met gewone skincare aan de slag. Dat gezegd zijnde, weet ik niet of The Soft Fluid Long Wear Foundation z'n geld waard is... Begrijp me niet verkeerd: dit is een héle fijne foundation en als je hem in de juiste tint vindt aan outletprijs, moet je echt geen twee keer nadenken! Maar full price... auch. Het is natuurlijk make-up van een luxemerk, maar tegenwoordig zijn er wel meer foundations met een verzorgend aspect, en dat betekent dat La Mer hier niet bepaald uniek in is. Full price is me dus net wat te hoog gegrepen voor een standaardflacon van 30 ml. 

La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF 20 - 30ml voor € 110,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Ziet er mooi uit, en fijn dat hij dan effectief lang houdt! Het prijskaartje is natuurlijk wel niet min...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I know! Ik was te nieuwsgierig - ik steek het op mijn bloggersbrein, haha - maar fullprice doet gewoon pijn :D

      Verwijderen
  2. Met een korting van ongeveer 50% en dan ook nog het geluk hebben dat één kleur heel goed matchte met je teint, was het inderdaad een Meant to be! ☺️ Wel een heel mooi natuurlijk resultaat, maar dat resultaat bekom jij makkelijk ook met een andere minder dure foundation 😉 Maar je liefde voor make-up en skincare als beautyblogger kon je natuurlijk zoiets toch echt niet voorbij laten gaan éh 🤣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hèhè! Het was even té goed om te laten passeren. Maar het kan inderdaad ook met een iets vriendelijker geprijsde foundation!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig