24 mei 2023

Missha Time Revolution The First Essence 5X

Missha Time Revolution The First Essence 5X

Jaren geleden werd ik stapelverliefd op de SK-II Facial Treatment Essence - een verfrissende essence die je huid in balans brengt, hydrateert en de celvernieuwing bevordert - lees vooral mijn volledige review in deze blogpost! Sindsdien koop ik de Facial Treatment Essence telkens ik er de kans toe krijg, want a) de verkooppunten in Europa zijn beperkt en b) this stuff is nót cheap.

Net toen ik wanhopig op zoek was naar een nieuwe flacon van de Facial Treatment Essence, realiseerde ik mij dat er meerdere essences op de markt zijn én dat K-beauty tegenwoordig wat gemakkelijker te bestellen is. Via mijn vast adresje (de Nederlandse webshop Korean Skincare) vond ik deze Missha Time Revolution The First Essence 5X - visueel érg gelijkend op de SK-II Facial Treatment Essence, maar gelukkig véél goedkoper. Score!

Missha Time Revolution The First Essence 5X

De Missha The First Essence is een ware K-beaty bestseller; het is intussen al de vijfde generatie van deze cultfavoriet, wat toch enig vertrouwen opwekt als je het over die hard skincare lovers hebt. Als essence biedt het alles wat je zou verwachten: een flinke glazen flacon met een waterige formule die moeiteloos in de skincareroutine past, namelijk vlak na de reiniging en vóór alle daaropvolgende skincare. Persoonlijk verkies ik een essence boven een toner, omdat je met een essence toch meer verzorgende en actieve ingrediënten krijgt - niets mis met een toner, maar ik zie altijd het positieve effect van een essence op mijn huid, dus dat geniet de voorkeur.

The First Essence bevat een hoge concentratie van 97% gistferment dat via een driestapsproces wordt gefermenteerd om de ingrediënten stabiel en actief te houden. Nochtans is de geur van deze essence erg neutraal, dus je hebt tijdens het gebruik ervan geen 'last' van het fermentatieproces. Met een pH van 5.5 werkt het perfect naar een normale, gezonde huid toe - een allrounder, zeg maar.

De voordelen zijn legio: The First Essence verheldert de teint, egaliseert en hydrateert de huid, versterkt de huidbarrière en verfijnt de huidtextuur. Het heeft natuurlijk niet de kracht van een intens serum, maar dit is duidelijk meer dan zomaar een watertje. Telkens ik een essence vast onderdeel maak van mijn routine, merk ik dat mijn huid er net wat gelukkiger uitziet, dus het doet zeker wat! Ik ben erg happy met deze van Missha, want hij doet exact wat hij moet doen, voor een fijne prijs.

Tot slot nog een tip: sla met een essence zeker een watje over, wat zo verspil je eigenlijk heel wat van het kostbare goedje. Enkele druppels in je handpalmen en nadien echt 'in' de huid deppen, werkt perfect!

Missha Time Revolution The First Essence 5X - 150 ml € 34,95

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik ben ook nog maar een weekje geleden begonnen met een Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion van Estée Lauder. Ook ik merk onmiddellijk verschil van mijn huid na het aanbrengen van de essence. Ik kocht deze een tijd geleden eens in de Outlet van Maasmechelen. Ik weet niet precies meer wat ik toen heb betaald, maar de Missha Time Revolution bevat blijkbaar wel 50ml méér en is bijna de helft goedkoper dan Estée Lauder. Deze gaat de volgende keer zeker mee in mijn boodschappenlijst 😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik die van Estée Lauder ook al eens heb gebruikt! Ook een fijntje, trouwens.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig