7 juli 2023

Chanel Codes Couleur: Ballerina

Chanel Codes Couleur: Ballerina

Les Chanel Codes Couleur sont arrivés! Chanel Codes Couleur is een beautylancering met drie accessoires, maar dan meteen in negen verschillende kleuren. Voor ieder wat wils! 

Codes Couleur werd gelanceerd als een exclusieve limited edition - volgens mij dus enkel te krijgen op de site en in de eigen Chanel beautyboetieks, niet in de gewone parfumerie. Ik was er vroeg bij, en plaatse mijn bestelling op de website van Chanel - netjes thuisgeleverd in een stoffen zakje en voorzien van twee staaltjes. Voor mij geen keuzestress, ik ging linea recta voor de kleur Ballerina, want pink is life! :D Het is het typische ballerinaroze, zacht en pastellig en past pér-fect bij mijn vaste manicure, Essie Fiji. 

Chanel Codes Couleur: Ballerina
Chanel Codes Couleur: Ballerina

Ik skipte de kwasten - Les Pinceaux de Chanel is een trio kwasten met synthetische haren in een lederen houder. De kwasten zelf zijn zwart, het is de lederen houder waarvan je de kleur kan kiezen en dat was net niet speciaal genoeg voor mij. Ik had zeker ook geen nood aan nieuwe kwasten, maar dit is op zich wel een fijne combi, met een kwast voor foundation, een kwast voor blush en een duokwast voor oogschaduw. Voor die prijs kan je echter ook (meer) kwalitatieve kwasten kopen bij merken zoals Rèphr. 

Chanel Codes Couleur: Ballerina

Het spiegeltje daarentegen... De Miroir Double Facettes is een tweezijdig compact spiegeltje - de ene zijde is een normale spiegel, de andere zijde is een vergrotende spiegel voor detailwerk. Superhandig om bij te hebben, zeker als zoals ik regelmatig je lipstick bijwerkt óf als je na het eten graag even checkt of er niets tussen de tanden is blijven hangen. Het spiegeltje dat ik nu in mijn handtas heb, is intussen zo'n 20 jaar oud en is wel eens aan vervanging toe. Deze versie van Chanel is wat groter - nog steeds compact, maar bevat net wat meer spiegel én is ook heel wat lichter.

De buitenzijde is namelijk van een stevig, maar lichtgewicht plastiek. Dat heeft als voordeel dat het weinig gewicht toevoegt aan de handtas, en dat is een meevaller voor wie net als ik een half huishouden meesleept - een pleister of flosdraad, iemand? Ik kijk er alvast naar uit om dit weekend mijn lipstick on the go bij te werken, hihi. Oké, oké, het is een absolute luxe en verwennerij om dat te kunnen doen met een Chanel-logo, maar dit is zoiets dat niet snel verslijt en voor mij wel de prijs waard was. 

Chanel Codes Couleur: Ballerina

Nog een onverslijtbaar iets: de glasvijl! La Lime à Ongles is een nagelvijl van geëtst glas, opnieuw in diezelfde negen kleuren. Ik ben al jarenlang fan van glasvijlen: ze zijn zachter voor de nagels dan gewone vijlen en ze zijn echt wel bestand tegen slijtage. Na gebruik moet je ze gewoon goed reinigen met wat water en dan zijn ze zo goed als nieuw, klaar voor de volgende ronde. Met mijn brozere nagels ben ik indertijd overgeschakeld op glasvijlen en ik merk wel een verschil: een glasvijl is doortastender en vijlt mijn nagels sneller en preciezer, maar altijd met zachte hand. 

Ook hiervan had ik een nieuwe nodig - want hoewel glasvijlen robuust zijn, hebben ze één giga tekortkoming: ze zijn van glas en je moet ze niet laten vallen. Oeps. Het is mij (slechts!) twee keer overkomen op al die tijd, dus op zich valt dat nog wel mee, denk ik dan. Mijn eerste glasvijl kocht ik namelijk al in 2010, van het merk KOH en sindsdien ben ik trouwe fan. Deze La Lime à Ongles is even groot als mijn huidige glasvijl en heb ik intussen ook al getest - en goedgekeurd! Het is opnieuw een superdeluxe verwennerij dat ik mijn nagels nu kan vijlen met een roze glasvijl, in dezelfde kleur als mijn favoriete nagellak.

Naast de roze Ballerina zijn er ook accessoires in onder meer rood, helgeel, saliegroen, lila of vaste waarde bij Chanel, Rouge Noir. Het is wel een kwestie van snel zijn, want een aantal kleuren zijn online al uitverkocht - als je op zoek bent naar een specifieke kleur, is het dan misschien interessant om de Chanel beautyboetiek in Antwerpen te bezoeken!

Chanel Codes Couleur
Les Pinceaux de Chanel - € 160,00
Miroir Double Facettes - € 40,00
La Lime à Ongles - € 32,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Supermooi! Heel luxueus! 👌 Zo een spiegeltje is echt een must om te hebben. Ik wil ook zo ééntje 😍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn erg populair, blijkbaar! Vind het toch tof in zo een kleurtje : D

   Verwijderen
 2. Zo mooi!! Een vleugje luxe en nog betaalbaar ook. :-) Leuke tip i.v.m. de vijl - dat bekijk ik eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor Chanel zeker nog betaalbaar, haha! En ik kan het bestellen via hun website wel aanraden, mooi ingepakt en staaltjes!

   Verwijderen
 3. Betaalbare luxe 😍

  Ik vind het spiegeltje in de (cult)kleur Rouge Noir ook heel mooi. Ik heb zelf de Chanel nagellak in dat kleurtje en dat is altijd een stijlvolle keuze 👌

  Ik ben trouwens blij dat Chanel ein-de-lijk lakjes met een breed kwastje heeft uitgebracht. Ik heb gelezen dat sommigen daar al hun leven lang op zaten te wachten 🙃 Hun geduld werd uiteindelijk beloond!

  Veel plezier met je nagelvijl en spiegeltje ❤️

  Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is het inderdaad!
   Oh, ik was precies nog niet helemaal mee met die brede kwastjes - dat werd ook wel tijd!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig