6 juli 2023

InstaLoves: juni 2023


Héérlijk genoten in juni, dus voor mij mag de zomerzon nog lang schijnen! In Maastricht schoof ik aan voor een gratis hortensia - free is free, zeg ik altijd, haha.


Ik moest ook nog eens naar een zitting van het Arbeidshof in het niet-meer-zo-nieuwe, moderne gerechtsgebouw in Hasselt. Ik heb daar trouwens eens wat aan de hand gehad in de ondergrondse parking, toen de ticketmachine aan de ingang een beetje van slag was door de sneeuw en koud in de winter (lol, wie niet?) en ik bij het binnenrijden geen ticket kreeg. Gelukkig was ik er op tijd, want ik heb de halve parking afgelopen om iemand van het parkeerbedrijf te vinden (spoiler: niemand te zien) om dan gelukkig geholpen te worden door een meneer aan de andere kant van de intercom. Good times...


Na alle regen was de zon méér dan welkom! Hoe goed voelt het om naar buiten te gaan zonder jas en zonder paraplu?! Elke gelegenheid is goed om een terrasje te doen, haha. Hier hadden we zicht op de maandelijkse boerenmarkt in Hasselt, waar je in de zomermaanden ook kan ontbijten (wel reserveren!).


We bestelden nog eens een schotel sushi om gezellig thuis op te eten - yum! Er blijft bovendien standaard wel wat over, dus dat is ideaal voor mijn lunch een dag later, haha.


Ijsjestijd! We zijn nog altijd fan van het romige ijs van Keysel Creymke in Diepenbeek. Ik heb er even op moeten wachten omdat 'mijn' smaakjes uitverkocht waren, maar ein-de-lijk kon ik mijn favo combo weer bestellen: Keysel krokant en aardbei!


Ook Tigra genoot van het eerste streepje zon - ze heeft het van geen vreemde, hahaha.


In Maastricht kocht ik ook wat Amerikaanse candy in een shop - die was helaas niet free, hihi. Alles voor mijn snacktest, hè!


Juni stond ook voor het eerste bezoekje van het jaar aan ons favoriete zonneterras in Antwerpen, aan het Conscienceplein. Je waant je er even in Italië, zeker als de straatmuzikanten hun talent etaleren. 


Nog in Antwerpen is de zone rond schoenenwinkel Monar een soort van Bermudadriehoek voor mij, hahaha. Ik blijf er altijd hangen en dan kom ik op mysterieuze wijze met een nieuw paar schoenen naar buiten, oeps. Deze sandaaltjes zijn superzacht en hebben een comfortabele blokhak. 


Aanwinsten uit het plantencentrum! We kochten ook enkele nieuwe grassen, maar voor op het terras vond ik deze vrolijke roze bloemetjes ideaal.


Nóg een keertje Antwerpen, en dan meteen een ganse dag en avond. We gingen lunchen bij Bokertov - kwijlen bij het aanzicht van deze geweldige pastrami sandwich, aanrader! 's Avonds gingen we dan weer voor Griekse streetfood bij Souvlakeri. Ze specialiseren zich in Griekse pita gyros, maar wij gingen voor enkele losse stuks. Daarna gingen we naar de nieuwe voorstelling van Kommil Foo - ik ben al jaren fan, maar tickets bij mij in de buurt waren allemaal uitverkocht, dus werd het Antwerpen! En ja, ook deze nieuwe voorstelling is absoluut een aanrader.


Het foodtruckfestivalseizoen is weer begonnen! Deze in Genk slaan we nooit over, het zonnetje was van de partij en de locatie is dan ideaal. Wij zochten een tafeltje in de schaduw, onder een boom - en toen kreeg ik een hooikoortsaanval, want ook het allergieseizoen is van de partij. Nog iemand extra veel last van niesbuien en pollen dit jaar? Máár het eten was wel lekker!


Roadtrip richting Brugge! Onderweg pikten we een Starbucks mee, en probeerde ik voor het eerst hun breakfast muffin. We gingen naar Brugge om Timo zijn schilderij op te halen na het einde van een expo waar hij aan deelnam, dus we maakten meteen van de gelegenheid gebruik om er wat rond te wandelen en er nog iets te lunchen - basically, de toerist uithangen, haha. De Marco Polo noodle bar krijgt goede reviews op Tripadvisor en ik moet ze bijtreden. Ik ging voor de Vietnamese pho - béétje spijt nadien dat ik toch niet voor de Japanse ramen was gegaan, maar dat is voor een volgende keer. 


Ein-de-lijk nog eens lunchen bij Bocca Nera! Het terras was de perfecte uitvalsbasis en ik ben dol, dol, dol op hun gevulde courgettebloemen. Ook de lasagne en pinsa van het hoofdgerecht waren tiptop, maar ik denk dat ik elke dag van mijn leven courgettebloemen zou kunnen eten, dus die kregen een plekje op de blog, haha.


We gingen langs bij Blueberry Fields - je kan daar trouwens NU bosbessen plukken. Heel leuk om eens te doen, zo'n zelfpluk, je plukt je eigen bosbessen bij elkaar én kan er dan thuis nog van nagenieten. Maar je kan er dus ook gewoon gaan wandelen of een terrasje doen. 


We gingen met z'n zessen Grieks eten en ja... iedereen wilde wel vanalles proeven, dus kwam er vanalles op tafel, hahaha. Dat is nét wat gemakkelijker dan zelf een Griekse barbecue in elkaar steken, al vind ik dat zeker ook wel wat hebben. 


Meer van dit deze zomer! Loungen op het terras en even de ogen sluiten - soms ben ik dan wel groggy na zo'n dutje, maar het is vaak te verleidelijk om te kunnen weerstaan. 


We brachten trouwens zelf wat vakantie in huis: dit werk zagen we in Brugge (jawel, op diezelfde expo waar Timo aan deelnam) en vonden we ideaal voor in onze inkom. Een beetje roze kan geen kwaad, haha.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Leuke start van de zomer, altijd fijn om je avonturen te volgen op Instagram :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke foodfoto's, niet normaal meer haha! Je maakt trouwens zoiezo van die mooie foto's. Heerlijke grote tuin hebben jullie! Ik heb mee genoten van jullie zonnige uitjes... hopelijk wordt augustus net zo mooi🌞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het foodgehalte is altijd hoog :D Merci, ik deel graag onze mooie momenten dus hoop ook heel hard dat de rest van de zomer terug aanwakkert. Maar sowieso gaan we leuke dingen doen!

   Verwijderen
 3. Leuke foto's! Ik krijg spontaan honger en ik heb net mijnt ontbijt op. Zalig, van terras naar terras! ;-) Die borden bij Bocca Nera zijn zo mooi... en courgettebloem is zo lekker. Ik heb zelf courgettes dus al eens kunnen klaarmaken thuis. Ik spot een mooie verzameling planten op je terras in de achtergrond: inspiratie voor ons eigen terras.
  Mooi werk in jullie inkomhal! Die kleuren zijn echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mijn plan voor ons verlof: van terras naar terras!
   De hele vibe bij Bocca Nera doet mij ook altijd denken aan de Pink Mamma resto's in Parijs en Londen. Maar het is vooral erg lekker - jaloers op uw courgettebloemen! Dat vind je niet in de gewone supermarkt, dus ik ben altijd blij als ik dat ergens op de kaart zie staan. En ik heb helaas niet zo'n goede groene vingers, dus terrasplanten gaan nog wel, maar een eigen moestuin lukt mij niet.

   Verwijderen
 4. Juni zag er zoveel zonniger en zo leuk uit. Geweldig om al dat lekkers te zien en die leuke zomerse terrasjes. Echt zo'n heimwee gekregen bij het zien ervan. Het mag nu wel echt gaan gebeuren of de zomer is straks voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig