10 december 2023

InstaLoves: november 2023


December, hoe dan?! Het wordt wel mijn feestmaand, natuurlijk - tsjing tsjing! November was een sneltrein, haha. Eens Halloween voorbij, kreeg ik volop de kerstkriebels. We gingen kerstinspiratie opdoen bij het Robi Experience House in Stevoort - ik zet zelf geen hele kerstboom, maar daar werd ik toch echt wel vrolijk van. 


Ik plaatste een poll op mijn Instagram - daaruit bleek dat de ruime meerderheid onder jullie wel de 'regel' volgt van pas de kerstboom te plaatsten na 6 december. Ook ik haalde pas begin december de kerstdecoratie boven, maar nu gaan we volle bak naar de eindejaarsfeesten toe!


En in dat opzicht wil ik toch ook hier even deze actie delen. Via Pakje van je Hart van radiozender Joe kan je een cadeautje schenken aan kinderen - van baby tot adolescent -  voor wie de eindejaarsfeesten niet zo fijn zijn. Je kiest zelf een cadeautje uit met een bepaalde waarde, maar de kinderen krijgen een cadeaubon waarmee ze met de door jou gekozen waarde zelf iets kunnen kiezen. 


Vurige Vijvers is een jaarlijks evenement in Genk, aan de Molenvijvers. Het traject duurt ongeveer een uurtje en je wordt getrakteerd op heel wat sfeer en gezelligheid met vuur in allerlei vormen - installaties, vuurkunstenaars en uiteraard ook gewoon een gezellig vuurtje waar je rond kan staan en iets kan drinken. 


Het was redelijk druk in het Vuurdorp aka de horeca, dus trokken wij nog naar de Griekse Gemeenschap in Houthalen voor een portie pita gyros en meer lekkers :-D


Onze potten waren na tien jaar aan vervanging toe, dus ik stond op de lijst voor de Black Friday sale van Le Creuset. Deze geweldige Halloween pompoenpot heb ik helaas niet gevonden (die was al lang uitverkocht, hèhè), maar ik vond er wel een set in een mooi oceaanblauw dégradé.


Gelukkig voorziet Coffee Café nog gans de winter hun pumpkin spice cappuccino, dus ik kan blijven genieten! We gingen ditmaal voor een stuk chocoladecake - OMG, als je ooit de originele Matilda-film hebt gezien... DIT IS 'EM. Dé chocoladecake dus arme Bruno volledig moest opeten van  Mrs. Trunchbull - maar dan slechts één slice, hahaha.


En dan gingen we naadloos van Halloween naar Kerst :D Ik proefde ook eens de Maple Spice cappuccino, nét wat zachtere kruiden dan de Pumpkin Spice cappuccino en zeker ook wel een aanrader!


Dikke trui, dikke sloefen - ik ben dan klaar voor mijn winterslaap, hè! Beste sloefen ever, dat vindt ook Tigra, hahaha. 


Zien jullie trouwens de gelijkenis? Hahaha, ik zou zo hard deze kat kunnen zijn :D


Maar ik liet mijn sloefen dan toch thuis en ging naar Antwerpen! Ik had namelijk een adresje gespot en wilde er graag gaan lunchen. Als je zelf ook eens een Japanse sando wilt proeven, is Kyo the place to be! Er staan ook noodle bowls op de kaart, maar de sandwiches zijn mijn persoonlijke favoriet. Fluffy brood, crispy kip, groentjes en dan een lekker sausje bovenop. YUMMMM.


Op de terugweg gingen we nog eens binnen in het majestueuze gebouw van Donum - deze vazen staan er al een tijdje en vind ik zó leuk! Uiteraard kon een praliné latte van Mooy niet ontbreken, dat is en blijft toch mijn favo koffiezaakje in Antwerpen.


Tweemaal Brussel op de agenda in november! De eerste keer ging ik langs bij Christa Reniers om een nieuw paar oorbellen te bestellen, de tweede keer om ze af te halen. Ik ging oorspronkelijk binnen voor de Vanilla oorbellen, maar die waren op mijn oorlellen toch wat te groot en niet wat ik in gedachten had. Geheel onverwachts werden het dan de Camelia oorbellen, zo mooi!


We gingen ook tweemaal lunchen bij WOLF foodhal - een hele leuke plek waar je verschillende wereldkeukens kan proeven. Bestellen kan gewoon via de QR-code en dan kan je de bestellingen volgen en bij elke kraam gaan afhalen. Het was er wel tweemaal érg druk, het is een populaire plek voor zowel locals als toeristen - het is dus even zoeken naar een plekje! Ook even een tip: de taco's staan standaard ingesteld op 'spicy' - verrrry spicy - maar je kan dat aanpassen als je naar beneden scrollt op de bestelpagina. Dat wist ik dus niet... mijn mond helemaal in brand! De tweede keer gingen we voor de Vietnamese pho, Korean fried chicken en de Griekse tiropita. 


We gingen ook even windowshoppen op de Louizalaan (bij het recent gerenoveerde YSL hebben ze een binnenkoer, fancy!) en belandden dan ook als echte toeristen in de Koninginnegalerij. Omdat het zo druk was, hebben goed een half uur zitten zoeken naar een koffiebar mét plek, maar dat is uiteindelijk dan toch gelukt. Bij Atelier en Ville bestelden we cappuccino, een muffin en een heerlijk romige cheesecake.


Kerstmis, allemaal goed en wel, maar we mogen Sinterklaas niet vergeten! We liepen langs het huis van Sinterklaas in Hasselt en ik kon het niet laten om even naar binnen te glippen. Hoe leuk is deze taart?! Ik dacht trouwens stiekem langs Sinterklaas te wandelen, maar dat was buiten de goedheilig man gerekend. We moeten mee op de foto! Maar het moet zijn dat we toch niet zo braaf waren, want de Sint is ons dit jaar gewoon vergeten... 


Avondje Antwerpen! Timo wilde graag naar een boekenvoorstelling en ik wilde graag naar een Korean barbecue, dus voilà :D Korean Drum BBQ ligt vlak aan het water, achter de Grote Markt. In het midden van de tafel is er ruimte voor de barbecue op steenkool, je kiest dan zelf het type vlees dat je wilt en je krijgt er heel wat bijgerechtjes bij (die je ook kan laten bijvullen). Het is best wel werken (zeker als je de jongste aan de tafel bent, want blijkbaar mag jij dan al het bakwerk doen, haha) maar het was érg lekker!


Zo'n keer of twee per jaar gaan we met de vrienden quizzen - we bereiden ons eigenlijk nooit voor, dus het is echt wel voor de fun. We hadden een tweetal erg slechte rondes, maar uiteindelijk zijn we ergens in het midden gestrand. Niet gebuisd, dus we waren tevreden! Volgend jaar beter, hèhè. Geniet van de decembermaand!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. ooh al het lekker eten ziet er zo smakelijk uit en die oorstekers zijn zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, altijd leuk zo'n overzichtjes (moet ik dringend nog eens posten ;)). Al helemaal in de kerststemming nu, en ook zin om te shoppen en te gaan eten, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's altijd leuk om op terug te kijken, hè! Haha, ik zorg voor genoeg food foto's :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig