15 december 2023

Yui Skin Powder Face Cleanser

Yui Skin Powder Face Cleanser

Publiciteit: gekregen persproduct van Yui Skin. Ik vind het altijd leuk om kennis te maken met beauty van eigen bodem en een kleine shout-out te doen op de blog. Zie het als mijn random act of kindness om lokale ondernemers die een stap zetten in de wondere beautywereld, te steunen. Yui Skin is helemaal vers van de pers en is een Belgisch label dat zich focust op poeder skincare. 

Hun eerste product is de Powder Face Cleanser, een gezichtsreiniger die voor 100% uit poeder bestaat. Het idee van een poederreiniger is mij als doorwinterde beautyblogger zeker niet vreemd - maar eigenlijk is dit voor iedereen een zeer toegankelijk en gemakkelijk product. Het enige wat je moet doen, is een beetje poeder ter grootte van een muntstuk in je hand nemen, mengen met water en zo zelf je schuim maken! Dat schuim is superzacht - geïnspireerd door de Japanse uitdrukking 'mochi, mochi', wilde Yui Skin een reiniger creëren die de huid in eenzelfde zachtheid hult. 

Yui Skin Powder Face Cleanser

Dat het een zachte reiniger is, blijkt ook wel uit de ingrediënten en samenstelling van het product. De reiniger is volledig parfumvrij, heeft een neutrale pH en bestaat uit elf ingrediënten. Op de website wordt heel open en duidelijk beschreven welke ingrediënten dit zijn en wat ze voor jouw huid doen. Extracten van natuurlijke aminozuren reinigen de huid in alle mildheid, zonder ze te strippen van het huideigen vocht; niacinamide oftewel vitamine B3 verfijnt de huidtextuur, verkleint de poriën en helpt talg reguleren; trehalose is een natuurlijke suiker die de huid beschermt tegen dehydratatie en de huidbarrière versterkt; betaïne is een plantaardig ingrediënt gemaakt van suikerbieten en gaat ook volop voor hydrateren en verzachten van de huid.

De Powder Face Cleanser is dus superlief voor de huid en zorgt voor een reiniging met een plus, eentje die je huid ook hydrateert, beschermt en verzacht. Ideaal voor elke leeftijd en elk huidtype, ook gevoelige huidjes kunnen hiermee weg. Het poeder zelf is fijngemalen en vermengt gemakkelijk met een beetje water - het schuim dat je ervan krijgt is erg zacht en fluffy met eenzelfde effect op de huid. Voor mij is dit een handige basisreiniger voor in de ochtend óf een tweede reiniger voor in de avond, nadat ik mijn make-up heb verwijderd.

Het fullsize flesje bevat 45 gram poeder en is op die manier klein, maar groots. Één zo'n flesje houdt het met dagelijks gebruik maar liefst vijf maanden uit, wat vanzelfsprekend veel langer is dan een standaard cleanser. Het poeder dat je op de foto ziet, is wat er in het flesje zit na ruim tien keer gebruiken - er is echter amper wat uit, dus ik geloof best dat dit qua langdurigheid een kanjer is. Puur poeder en geen water, dat heeft ook enkele ecologische voordelen: zo is er minder verpakking en minder CO2-uitstoot. 

Yui Skin Powder Face Cleanser

Er is ook een travelsize versie van 5 gram die voor twee weken gebruik staat - handig om eens te testen en ook handig om mee op reis te nemen. Dit miniformaatje is ideaal voor in de handbagage want het neemt amper plaats in én het is natuurlijk geen vloeistof, dus telt niet mee voor je handbagage quota in de luchthaven - win-win! 

Als je interesse is gewekt, heb ik nog een leuke tip: tot eind dit jaar kan je via de website van Yui Skin een gratis travelsize bestellen (uitgezonderd verzendkosten)! Schrijf je in op de nieuwsbrief, voeg de travelsize toe aan je mandje en gebruik bij het afrekenen de discount code die je ontvangt per mail. En zo kunnen we allemaal even samen beautyblogger zijn en testen :-)

Yui Skin Powder Face Cleanser - 5 / 45 gram € 12,50 / 40,00 via Yui Skin

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig