12 februari 2024

Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow

Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow

Publiciteit: gekregen persproduct van Clarins. Mono's zijn terug! Dit is even een flashback naar de beginjaren van mijn blog, toen ik talloze losse oogschaduwpotjes had - om ze nadien dan allemaal te depotten en in grote paletten te steken, haha. 

Maar... het hééft wel wat voordelen, zo een single oogschaduw. Ik gebruik bijvoorbeeld altijd een lichtere crèmekleur net onder mijn wenkbrauwen. Dat lift mijn hangende oogleden optisch lichtjes en zorgt voor een fijne basis om mijn transitiekleur te blenden. Dergelijke oogschaduw is voor mij dus een basisproduct, terwijl het niet altijd standaard in elk oogschaduwpalet zit. En net dáárom is een mono oogschaduw een goede aanwinst in mijn collectie - het kan onbeperkt en zonder veel gedoe worden ingezet bij álle paletjes.

Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow
Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow

Clarins gaat dus aan de mono's en dat met de Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow: zes kleuren neutrale oogschaduw die je ongebreideld kan mixen en matchen en dat met drie soorten finishes - mat, satijn en metallic. Eigenlijk zijn de zes Ombre Skin tinten perfect voor zowel de beginnende make-upliefhebber die haar weg nog moet vinden als de meer geroutineerde beautylover die weet wat ze graag gebruikt.

Ik kon twee kleuren kiezen - 01 Matte Ivory is mijn perfecte basiskleur die ik standaard uit de kast haal. Dit is de ideale kleur om de oogleden te preppen en om de wenkbrauwen visueel te liften. Ik houd van de intense pigmentatie omdat het echt een liftend effect heeft en niet zomaar 'verdwijnt' in de huid, er is dus altijd nog een beetje contrast waar te nemen. 02 Pearly Rosegold was dan weer onweerstaanbaar voor mijn bewegende oogleden omwille van zijn metallic finish - I do love me some bling! Pearly Rosegold levert exact wat het belooft: een parelmoer finish met een ijzig rosé gouden ondertoon. Ik vind het fijn dat deze niet al te warm overkomt op mijn huid en hij geeft wel de juiste portie glans (geen glitter!) aan mijn oogleden. Verder staat ook Satin Taupe op mijn wishlist, alleen al uit nostalgie, maar zeker ook omdat het een mooie en veelzijdige kleur is voor een neutral lover als ik.

Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow
Clarins Ombre Skin Intense Colour Powder Eyeshadow

Ombre Skin zijn dus individuele potjes oogschaduw met een transparant deksel, zodat je meteen ziet waar je mee werkt. De verpakking is sleek en compact, dus ik heb ze een goed bereikbaar plekje kunnen geven in mijn make-uplade. De kleuren zijn heerlijk neutraal maar evenzeer heerlijk romig: ze hebben een creamy poedertextuur die superzacht aanvoelt maar ook comfortabel op de huid ligt, als een soort van tweede huideffect. De poeders werken als een primer en kleur in een: dankzij de toegevoegde kokosolie versmelten ze met de huid maar ze geven ook meer dan voldoende pigmentatie - de swatches spreken voor zich! Zowel Matte Ivory als Pearly Rosegold zijn in se lichte kleuren, maar zijn duidelijk zichtbaar op mijn huid. Daar zit die romige textuur zeker wat voor tussen!

Ik denk dat ik de Clarins mono's zowaar beter vind dat hun quads - net omdat je hier kan kiezen en jouw perfecte palet kan samenstellen, althans in losse componenten. De kwaliteit van de oogschaduw is erg goed en dat vertaalt zich in een hoog gebruiksgemak waarbij de kleuren gepigmenteerd en egaal op de oogleden liggen en erg lang houden. Zeker de moeite om te ontdekken!

Clarins Ombre Skin - 1,5 g € 31,00 (€ 23,25 Club Clarins-prijs)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig