14 mei 2024

Therabody TheraFace Mask

Therabody TheraFace Mask

Tot enkele jaren geleden had ik nog niet veel LED-maskers gezien, dat is intussen wel anders. De at home devices, zeg maar de consumentenversies voor thuis, maken de laatste jaren hun opmars en iedereen lijkt er wel eentje te hebben. Ze bestaan inmiddels niet enkel voor het gezicht, maar ook voor nek/decolleté en handen. 

Na lang zoeken en nadenken, wist ik: ik wil er eentje! Mijn keuze viel op de Therabody TheraFace Mask en ik was dan ook hé-le-maal in mijn nopjes toen ik op mijn verjaardag dit toestel mocht unboxen. Dat is er een beetje als een witte Darth Vader uitzag, was alleen maar mooi meegenomen - Halloween is meteen geregeld, haha!

Therabody TheraFace Mask
Therabody TheraFace Mask
Therabody TheraFace Mask

Het TheraFace Mask is een stevig, voorgevormd masker met een bijbehorende (aanpasbare) hoofdband. Doordat het masker nagenoeg je volledige gezicht bedekt, zitten er aan de binnenzijde maar liefst 648 LED-lichtjes - dat is drie keer zoveel als andere maskers en zou dus een positieve invloed moeten hebben op de werking ervan en dit op kortere tijd. Negen minuten om precies te zijn, want dat is de volledige cyclus van dit masker en dan heb je alle soorten LED-licht achter de rug, inclusief drie vormen van massage.

TheraFace Mask bevat drie soorten LED: rood, rood + infrarood en blauw, elk licht werkt drie minuten en schakelt dan over op de andere. Het rode licht werkt in op fijne lijntjes en rimpels en verstevigt de huid door de collageenproductie te stimuleren. Het (infra)rode licht vermindert pigmentvlekjes en verbetert de teint - dit licht dringt dieper door in de huid en verbetert de bloedcirculatie, vandaar dat het een positief effect heeft op de egaliteit van de huid. Het blauwe licht werkt in op acné en bestrijdt de bacteriën die voor acné zorgen. 

Je gebruikt het TheraFace Mask op een gereinigde huid, zonder skincare en al zeker zonder make-up. Je kan de hoofdband aanpassen met de velcrostrips zodat het masker perfect op jouw hoofd zit. Met een simpele druk op de knop start je de cyclus op en hoef je voor de komende negen minuten helemaal niets te doen. Doordat het masker draadloos is, ben je vrij om te bewegen - dat was voor mij een van de belangrijkste punten om voor het TheraFace Mask te kiezen, zo kan ik al eens naar een andere ruimte lopen, haha. Er is ook een uitsparing voorzien voor de ogen, zodat je kan lezen of TV kijken. 

Therabody TheraFace Mask
Therabody TheraFace Mask
Therabody TheraFace Mask

Tegelijkertijd krijg je een aangename massage: er zitten acht massagepunten rondom de ogen en negen massagepunten op de hoofdband, strategisch geplaatst op de drukpunten van je hoofd. Elke drie minuten voel je een ander massagepatroon, dit helpt het gezicht ontspannen, boost circulatie rond de ogen, wenkbrauwen en hoofdhuid en werkt kalmerend. De eerste keer vond ik het een beetje een vreemd gevoel, maar intussen ben ik het helemaal gewend en is het een integraal onderdeel van mijn negen minuten therapie. 

Dit TheraFace Mask is gericht op langere termijn - je ziet dus niet onmiddellijk resultaat. Ik heb het intussen ruim vier maanden in huis en heb er mij wel toe gezet om het zo goed als dagelijks te gebruiken. Mijn huid ziet er goed uit, ik heb niet de indruk dat er lijntjes zijn bijgekomen of dat mijn kaaklijn verder uitzakt. De fijne lijntjes rond mijn ogen zijn optisch verbeterd en vooral de twee verticale lijntjes - de zogenaamde 11's fronslijntjes - zijn terug wat zachter geworden, mijn foundation blijft er minder in hangen. De effecten van het blauwe licht zijn eveneens zichtbaar: ik heb geen last van zware acné, maar zoals iedereen heb ik wel eens last van een puistje. Met het TheraFace Mask verdwijnen opkomende puistjes veel sneller - en als ik er dan toch eens eentje uitknijp (ik kan het soms niet laten!), merk ik dat mijn littekentjes veel sneller herstellen. Dat laatste zal ook komen dankzij het (infra)rood licht, dat inwerkt op pigmentvlekken. De 'verse' vlekjes worden goed aangepakt, de twee oudere pigmentvlekjes op mijn wang zijn nog niet helemaal verdwenen dus dat wordt een langetermijnproject. Algemeen gezien is mijn teint wel verbeterd, dus misschien dat de hele kleine pigmentvlekjes, die wat minder visueel zijn, wel al verminderd zijn.

Hoe dan ook: dit masker is een duidelijke investering. Niet enkel qua geld, maar ook qua tijd. Het loont dus enkel als je bereid bent dit masker zeer regelmatig te gebruiken, want enkel dan zal het effectief werken. Het zou zonde zijn om het in de kast te laten liggen! 

Nog even praktisch: het TheraFace Mask weegt ongeveer een halve kilo - het is niet superlicht te noemen, maar door de velcrostrips zit alles stevig rond je hoofd en ervaar ik het gewicht niet als een probleem. Als je het niet gebruikt, kan je het laten rusten op de display stand, bij mij staat 'ie netjes in de kast opgeborgen. Met de ingewerkte batterij moet je het masker regelmatig opladen: ik laad het eenmaal per week op met het bijgeleverde USB-kabeltje en zo val ik nooit zonder. Het TheraFace Mask kan je bij mijn weten enkel online bestellen - het is dan wel een Amerikaans merk, maar voor de Europese bestellingen verzenden ze vanuit Europa, dus je betaalt geen extra kosten!

Therabody TheraFace Mask - € 599,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Oh hier ben ik ook zo benieuwd naar, maar mezelf kennende ga ik dat een week goed gebruiken en nadien in de kast la

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. in de kast laten liggen dus... was te snel weg ;-)

   Verwijderen
  2. Oh nee, dan moet je het zeker niet doen! Het kan enkel werken mits langdurig gebruik - maar goed dat je dit van jezelf weet, haha, behoedt je voor miskopen :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig